След рекордните жеги: Пожари обхванаха Германия и Франция

Трябват ни бури и повече дъжд, моли се заместник-кмет
26 юли 2019 23:11, Красимир Ангелов
24
След рекордните жеги: Пожари обхванаха Германия и Франция
Снимка: БТА

Горски пожар в североизточната германска провинция Бранденбург се разпространи на площ от 100 хектара, а всичко това става на фона на горещата вълна, която тази седмица обхвана страната, предаде ДПА.

Пожарът избухна вчера близо до град Ютербог и продължи днес да се разразява. "Вятърът е много силен и разпалва огъня", каза Йоахим Васмансдорф, заместник-кмет на Ютербог.

Още по темата
Тъй като пожарът обхваща бивш военен полигон, той може да се гаси само с хеликоптери от въздуха. Близо 100 пожарникари участват в гасенето и вземат мерки пожарът да не се разрасне.

"Трябват ни бури с колкото може повече дъжд" каза Васмансдорф, цитиран от БТА. В района обаче не се очакват дъждове до неделя.

Служители на френската служба за борба с бедствията казват, че вчера пожарите в страната са опустошили близо 6500 хектара гори, земеделски и други земи на фона на горещата вълна в Европа, предаде Асошиейтед прес.

Говорителят на службата полковник Микаел Берние каза, че повече от 4000 пожарникари са се борили да изгасят избухналите пожари, когато температурите близо до Париж достигнаха 43,6 градуса.

Националната противопожарна служба съобщи, че няколко пожарникари са били ранени и определи като причина за пожарите горещата вълна обхванала голяма част от Европа тази седмица.

Грегори Алион от националната федерация на пожарникарите призова за повишена бдителност към пожари, въпреки че днес температурите спаднаха. Той свърза необичайната интензивност на пожарите с климатичните промени и последвалите екстремни температурни аномалии.

Властите в северния френски регион Оаз забраниха работата по прибирането на реколтата поради риск от пожари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма страшно, баварската партия CSU вече е подготвила нови данъци за спасяване на климата. Честито на избирателите!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"По-озлобен човечец от българския нехранимайко"Ти май си от истинските пустинници, дето се въдят на хАрабския полуостров. Тичай да си гледаш кХамилете и престани да обиждаш българите.
19
0
 
4
 
! Отговори
Гаден Мрънкач преди 4 години
Прасчо Докс, тая година е в България и лятото в общи линии е добре, е можеше да е още малко по-студено, все пак 36 градуса днес, са си африкански температури. Но, щом Прасчо Докс ние на гости, лисугерът Яурале сме го пратили на кермекците, дето искаха да ни европеизират;))) Е, г-да, всяко действие има съответното противодействие. Докъде стигнахте във "величието" си? Да се молите за урагани, бури, дъждове и вихрушки, хахахаха... Слава на Тангра!
18
0
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Не дърпайте хит лер за мустака ще като се събуди само на хараби ше станете .....
17
4
 
3
 
! Отговори
до Пустиняк преди 4 години
Това не са българи, бе. Всъщност българи са по паспорт, но са с руско самосъзнание, чудно ми е що ли вече не са се преместили в Русия. А, чакай малко, там ще гладуват, а тук имат свободата да хулят всички останали. Ето това било.
16
6
 
11
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Не знам! По-озлобен човечец от българския нехранимайко няма и сред най-бедните народи. А най-уродливото е, че си мисли, че е християнин, когато всъщност е един повреден, съсипан от завист и омраза, ориенталски борсук! Ако четете бай *** и погледнете съвременния ганьовистанец ще видите, че няма никаква разлика в манталитета. Никаква. След 130 години, абсолютно същия подъл немит профан. Нищо чудно, че държавата на *** е на път да изчезне хей така. Само от пълна простащина.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще изгорят като катедралата. Добре дошли скъпи бежанци.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия не може един пожар да угаси тръгнали ЕС да оправят. ЕС заприлича на Чернобил под ботуша на Германия.
13
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега нека да плащат повече въглеродни емисии. Интересно, кой ги прибира парите от тези глоби и какво точно се прави с тях?
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аляска и Сибир също горят.
11
1
 
23
 
! Отговори
Ванесса преди 4 години
Добре де, на кой му пука за некви деби...ли ? Те като съсипаха цяла България на некой да му пукаше ? Че и продължават като вампири да смучат здрава кръв от донорите - през последните 30 години колко поколения здрави българи отидоха на запад ?
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новите германци да отиват да помагат на пожарната. Поне не би трябвало да се страхуват от саждите.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин сигурно нарочно е запалил тайгата само и само да развали сметките на зелените гейове.
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия пак ни обърка СО2 цертификатите с тези масирани пожари. Колко много дизели още трябва да забрани Меркел за компенсация на глбалното затопляне от 2С за 30г.
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи за 100 хектара 100 пожарникаря, а за 2 000 000 хектара колко са?
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поправка 2 000 000 хектара гора изгаря в момента в Сибир в труднодостъпни райони.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Сибир оня ден горяха 800 000 хектара. Нещо да писахте за това? Сигурно още горят. Но за 1% от тази площ е много важно да се напише за страшната, ужасната и напоносимата жега във Франция. Взмете и се скрийте джурналистите продажни!
4
2
 
21
 
! Отговори
Циник до 3 преди 4 години
Когато "швабите" на генерал Ромел... Имам снимки и гиф - как пържат яйца на бронята на танка са били в Африка... Дедо ти е гонил овцете по баирите
3
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами швабите да дойдат тук в Бахрейн 55 градуса на дебела сянка. Ще измрът за един ден. Няма един да оцелее. Тази температура е от май до ноември 7 месеца без капка дъжд а само прашни пясъчни бури. За влажноста на въздуха няма да ви казвам нищо само 90 % влажност.
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 5 дни жега се назрахте и Швабия изгоря та се невидя. А прогнозата за следващите 10 дни е между 15 и 22 С. Това че един циклон над океана изтласка горещ въздух от Сахара, не означава че глобалната температура се е променила за 5 дни. Ама се назрахте с пропагандата.