Починалият участник в поклоннически поход е бил удушен

При аутопсията са установени следи от асфикция
31 юли 2019 12:08, Елка Василева
29
Починалият участник в поклоннически поход е бил удушен
Снимка: архив, Булфото

Участникът в поклоннически поход "Светият път" от Велико Търново до Рилския манастир, който беше открит мъртъв в Радомирско, е бил убит, съобщи Dir.bg, като се позова на Окръжната прокуратура в Перник.

Тялото на възрастния мъж, който е от Бургас, е било открито в неделя край пътя между радомирските села Дрен и Горна Диканя.

Пенсионерът се движел самостоятелно от групата и само по пътищата, тъй като има очно заболяване и зрението му било намалено.

Откриха мъртъв 77-годишен участник в поклоннически поход

Той обаче поддържал постоянна телефонна връзка с останалите участници в похода.

В неделя сутринта водачка на група подала сигнал, че е загубила връзка с бургазлията. Служители на полицията и кметът на село Дрен започнали обход на района. След около час мъжът бил намерен мъртъв.

Първоначално криминалистите решили, че участникът в поклонническия поход е бил блъснат от джип, тъй като имал травми в горната половина на тялото.

При аутопсията обаче са установени следи от асфикция (задушаване).

По случая е образувано досъдебно производство. Издирва се извършителят на убийството.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Гаврилска преди 4 години
Най-голяма вина в смърта на 77 год. маратонец и поклоник е на организаторите на похода!След като отговаряш за такава група си длъжен и отговорен за всеки един участник! Ималое телефонна връзка, но е реагирано твърде късно... Мир на праха му!!!
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До Waffen SSда, а сега е тишина и спокойствие....спокойно мога да си оставя ключовете при съседите когато заминавам някъде, а когато съм си в къщи не си заключвам апартамента, защото знам че престъпността е победена и няма кой да ме обере...а полицията можем направо да я закрием, защото престъпления няма
15
8
 
5
 
! Отговори
До Waffen SS преди 4 години
Тази мантра много услужливо я повтаряте, червен кьопek! Ха, сега, влез и потърси статистика за тежките криминални престъпления срещу личността през 80--те години в НРБ. Числата не са изобщо по-различни от днес. Положението е толкова нерозаво, че министърът на вътрешните работи докладва на пленум на БКП, че "да замръкнеш в селата и да си жена е голяма смелост". Броят на битовите убийства средно е колкото и днес. Интересно е. Прочети.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8А в кои други ситуации е приемливо, да те убият? Като простираш, например?
13
3
 
3
 
! Отговори
Циник до червения преди 4 години
ЕсесовецКоя част от коментара ми - не си разбрало?Написан е на сносен български. Сичките Мильовци... Борчета и Мутри са рожби на системата ви... Синове и унуци на ятаци и шумкари.Така и до днес!
12
4
 
23
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Колко ведро и демократично звучи:Починалият участник в поклоннически поход е бил удушенЖена погна с брадва мъж след битов скандал в сливенско селоНамериха обирджиите на бабата с петте лева, сред тях внукът йРазстреляха Бай Миле и още петима в столичен ресторантМоже да се каже,че убийствата по време на "тъмният и човеконенавистен"социализъм бяха изключения и извършителите намира справедлива присъда под формата на "кугел".При неолиберализма са система и безнаказани.Та какво Петя дубарова
11
1
 
37
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ха , сетете се кой ще пребие и убие възрастен , слабо виждащ човечец , който си върви по пътя и на никому нищо не.прави ????!!!!!!
10
3
 
16
 
! Отговори
No comment преди 4 години
Що за планинска група оснавя вякой за се движи сам
9
30
 
16
 
! Отговори
Циник до червения преди 4 години
ЕсесовецКомунде - най-голямото мосово убийство в студентските общежития в София беше по времето на любимия ти правешки чобанин...Синчета на партийци изнасилиха и убиха телевизионна говорителка - хвърляйки я през балкона... Петя Дубарова... Онзи дето върша с танка в ромското гето.... Жоро павето...Само комундрелските пропагандисти вините демокрацията, която партията ви - не допусна да стъпи у нас. Не, че нямаше убийства... Партията не ги пишеше по вестниците!Разбра ли текезесарю?
8
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да тръгнеш на поклонически поход и да те убият. Това говори за отношението на Божественото към българите. Много сме сгазили лука, много.
7
0
 
15
 
! Отговори
за сведение преди 4 години
"При аутопсията обаче са установени следи от асфикция (задушаване)."Следите са от странгулация, асфиксията е следствие на нея.
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а шведска следа не е ли намерена?
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да прости
4
4
 
35
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Първоначално криминалистите решили, че участникът в поклонническия поход е бил блъснат от джип, тъй като имал травми в горната половина на тялото. При аутопсията обаче са установени следи от асфикция (задушаване)."Възможна и комбинация от двете причини.Джип с пиян като талпа водач го блъска и за да не бъде издаден,просто го удушава.Нещо съвсем нормално през последните 25-30демократични години.Извършител неизвестен.Имаше един филм-"Следствието е приключено:,забравете."
3
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да доживееш до 77 години, да си с нарушено зрение и да те удушат...завалията...лека му пръст...едва ли е трудно да се досетим, че е удушен от някой небългарин, за да му вземе парите на човека...
2
5
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направил го е някой нентегрирал се още електорат на гърбелите !Щото остана,ите 2-3 милиона вече са"интегрирани" успешно!
1
3
 
55
 
! Отговори
zeus преди 4 години
Едва ли някой се съмнява, че е удушен от месните ***...