Млад българин загина в Атланта, карал пиян и надрусан

24-годишният мъж се движел и с несъобразена скорост
1 авг 2019 10:22, Елка Василева
18
Млад българин загина в Атланта, карал пиян и надрусан
Снимка: архив, Reuters

Българин на 24 години е загинал при тежка катастрофа в Атланта. Алекс Райков се блъснал в стълб с колата си, а полицията смята, че причината е висока скорост, алкохол и дрога.

Според полицейския доклад Райков е карал с несъобразена скорост на път с ограничение от 40 км/ч, пише bg-voice.com. Колата е поднесла и се е преобърнала, след като се е ударила в стълб, на тревата. От сблъсъка стълбът се е разцепил на две.

Райков е откаран в болница и е обявен за мъртъв малко по-късно.

В полицейския доклад пише още, че той е пътувал с още един мъж, който не е българин и е пострадал леко. Мъжът свидетелствал, че Райков правил дрифтове с колата и когато тя се преобърнала, той успял да се освободи и да излезе, а след това издърпал Райков навън и му приложил изкуствено дишане, тъй като българинът бил в безсъзнание. Друг мъж също свидетелствал, че Райков дрифтирал с колата си и че малко след това чул как автомобилът се удря в нещо.

Според полицията и Райков, и спътникът му не са били със закопчани предпазни колани, което е допринесло за фаталния край за българина. След аутопсията на съдебния лекар се установява, че смъртта му е настъпила вследствие на травма в областта на главата и врата.

Резултатите от токсикологията показват, че Райков е шофирал под влияние на алкохол (0,128 g/100 ml при допустими 0,006 g на 100ml) и марихуана. Заключението на властите е, че отговорен за инцидента е Райков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли да ни информирате, какво не е нарушил и каква простотия не е извършил?Или ще бъде много кратко и ще платят малко?
7
2
 
5
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
И ся какво да направим!!?
6
1
 
3
 
! Отговори
cdsadas преди 4 години
Живи, здрави...
5
6
 
7
 
! Отговори
До Гошу преди 4 години
Защо сравнявате собствената си интелектуална среда с тази на нормалните българи в чужбина 0-о
4
0
 
6
 
! Отговори
Объркан преди 4 години
на мен ли ми се струва или е бил с 12.8 промила алкохол
3
4
 
25
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Преди години, като бях в Англия се изумих. Покани ме един колега в неговата квартира, където живеел с още 5 българина. Викам си, що да не. Ще изпия една-две бири и ще си ходя. Като отидохме се шашнах. Някакъв селски панаир с 5 бека. Никога не бяха излизали от селата си и сега в Лондон бяха като развързани. За пръв път виждаха такова чудо като голям град, МОЛ...За сефте опитваха и трева и се смятаха за много куул, че сега вече всичко знаят и чадят тревица с бира :))) Такива са повечето на Запад
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колеги, ще го местим ли?
1
0
 
14
 
! Отговори
Ми повече преди 4 години
нямало да прай така.Обещал бил...