Партията на Борис Джонсън загуби избори в Уелс

Частичните парламентарни избори бяха спечелени от проевропейска партия
2 авг 2019 07:51,
7
Партията на Борис Джонсън загуби избори в Уелс
Снимка: Reuters

Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно поражение, след като неговата консервативна партия загуби частичните парламентарни избори в избирателния окръг Брекон и Радноршър в Уелс, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата

Според официалните резултати кандидатката на проевропейската партия Либерални демократи Джейн Додс е победила кандидата на консервативната партия Крис Дейвис с 13 826 гласа срещу 12 401, пише БТА.

Така парламентарното мнозинство на управляващите консерватори беше сведено до само един глас, което усложнява стратегията на Джонсън за Брекзит, отбелязва АФП.

До тези частични избори се стигна, след като депутатът от консервативната партия Крис Дейвис беше обвинен в деклариране на неверни данни за разходите си и беше отзован от парламента с петиция на местни избиратели, отбелязва Ройтерс.

"Първата ми работа като ваш народен представител, когато пристигна в Уестминстър, ще бъде да намеря Борис Джонсън където и да се крие и да му кажа гръмко и ясно: "Престанете да си играете с бъдещето на нашите общности и веднага изключете варианта за Брекзит без сделка", заяви Додс, цитирана от ДПА, след обявяването на резултата от изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ах, *** то и в Англия лъжели политиците в декларациите. Да не повярваш. Такава демократична страна пък...
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до4! По добре гледай в твойта си паница а не да се палиш на чуждите интереси! Е ако си турчин да можеш.
4
14
 
0
 
! Отговори
axa преди 4 години
аха, разкарали сте неудобния дейвис с измислени причини за да пробутате либерастката, стари либерастки трикове, Джонсън трябва да е наясно какви *** има насреща си и хич да не ви жали а да ви мачка без обяснения, с вас така се разговаря.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже имало обвинение към депутата, той бил отзован с петиция от местни избиратели... Кога ли и у нас така? Да можем и ние да отзоваваме депутати, когато има обвинения към тях, отклоняват се от предизборната си програма, рязко забогатяват и т.н.?
2
2
 
3
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
"Престанете да си играете с бъдещето на нашите общности и ..."Бря бря бря, ако ме не лъже паметта Уелсците масово гласуваха за брекзита, а сега ревът. Е що?!?!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б. Джонсън напълно ще ги довърши.