МВР удари 40 сайта заради незаконни филми

Задържан е 44-годишен мъж
Обновена: 7 авг 2019 10:25 | 7 авг 2019 10:25,
35
МВР удари 40 сайта заради незаконни филми
Снимка: Пресцентър на МВР

В хода на спецоперация, проведена вчера от служители на специализирания отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП под ръководството на Софийска районна прокуратура, е задържан 44-годишен столичанин, съобщават от МВР.

Според първоначалните данни мъжът е създал и администрирал над 40 интернет страници, чрез които е разпространявал в Интернет актуални филмови произведения. Първоначално публикувал филмите в една част от контролираните от него сайтове.

След достигне на определен брой посетители и генериран трафик – за който респективно получавал заплащане от Google, той свалял произведенията и ги споделял отново, но в част от другите домейни.

Процедурата се повтаряла 4-5 пъти до изчерпване на ресурса от контролираните от него сайтове. Така, за едни и същи обекти на авторско право, столичънинът получавал многократно заплащане от Гугъл, тъй като се касаело за интернет трафик към различни домейни.

Достъпът до използваните за престъпната дейност интернет страници е преустановен от ГДБОП в рамките на проведените следствени действия, при които са събрани и необходимите електронни доказателства, казват още от МВР.

По-голямата част от сайтовете били разположени в интернет пространството на една от най-големите международни компании за предоставяне на облачни услуги в САЩ.

"Това създавало убеждението в извършителя, че е останал в анонимност, но проведеното международно разследване от ГДБОП и СРП документирало до край престъпната му дейност", завършва съобщението на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
8
 
! Отговори
Не така преди 4 години
Не така, че народът ще започне да чете и хрантутниците ще отшумят. *** народ, спокойни политици. По-лесно се краде.А какво по-затъпяващо от телевизията?!
24
2
 
22
 
! Отговори
Ха ха преди 4 години
Пак от мухата стана слон, много голяма обществена опасност е ликвидира Явор Колев.... гледали няколко човека безплатен филм, чудо голямо😁
23
9
 
4
 
! Отговори
Абсурд преди 4 години
Ако реша да се занимавам с подобна дейност посмъртно не могат да ме хванат
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24Къг кош? Ле си платят дека трябва, ша минат три месец и всички ще сте забравили ...
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А зазаминдата, деканправи по десетки милиони ?!? А не, не ноже шот сикаджии, приятели на ББ, на комунисти и на издяащи партии не се барат ...
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
най-известния си бачка - са го тествахпак декларират несвършената работа за свършена и сигурно вече от МВР и присъда са му дали :)
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За мен изпълзяване на слепок.Тезихора ,са попълвали тетрадка за проверкав банката.Графолог ,мисля че бе ,да дойде,няма да се справи.Видях и висшист да пише ансансИОр.Кои филминемога да гледам?
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, освен това, тук не сме свикнали да плащаме за филми и сериали. Имам приятел, който докато живееше в Германия, сваляше филми от пиратски сайтове и получи посещение от полицията и едва му се размина затвора. Представете си, ако имаше и тук присъди за това. Всички сме у пандиза.
17
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въпреки навлизането на Netflix & HBO go като законни алтернативи, замунда няма да спре да съществува. В тези двете има интересни продукции, но и преобладават глупави американски сериали. Докато в замунда можеш да откриеш огромно количество класики от 80-те и назад - български и чуждестранни, които другаде ги няма и дори не ги излъчват по телевизията.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До HeinrichHimmlerТо затворените сайтове сигурно нямат и приложение за тв и също ако искаш да пуснеш един филм ще ти изкочат хиляда рекламни прозореца.
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ГашоВ Замунда има много изтрити торенти. Ползвам само муждастранни торент сайтове понеже в бг торент сайтовете се трие.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 6Предлагат срещу 11 лева да гледаш клипове от тубата без реклами.
13
5
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 4 години
Времето на Ох Бох Барбарох изтича, а когато изтича времето на твари, пдообни нему, те се връщат към миналото си и се опитват да възкресят "старо величие". Но, това "Старо величие", не е нищо повече от лакейна лоялност, както самият Бойко сам подчерта вчера, че друго не може да предложи на Запада, освен неговата си лоялност, щото е наясно, че ние не обичаме Запада!
12
1
 
33
 
! Отговори
Гашо преди 4 години
Какво са ударили. ..смях.Замунда и Арена си работят от 100 години, има милиони филми и собствениците печелят милиони от трафик. Кои сайтове са ударили МВР, като освен тия двата другите никой не ги използва хахах
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В най-големия в света Исторически парк до Варна ще има 4D кино с български исторически филми
10
1
 
53
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Тия не опазиха сайта на НАП , тръгнали да раздават правосъдие за сайтове за филми.. има много по-належащи неща
9
2
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
Мале, мале, много селянин пак налазил интернетя! Само за информация на неусведомените ще споделя, че торент сайтовете не разпространявар нито филми нито музика нито каквото и да било медийно съдържание, те са платформи за споделяне на връзки между потрбителски компютри, а самите филми и музика са на потребителските компютри. Относно "тубата", там за разлика от нашата селска туба(Vbox) съдържанието се филтрира неизменно и няма никаква медия която да е пиратски споделена или ако има се сваля.
8
1
 
37
 
! Отговори
РАШИСТ преди 4 години
Замунда форевер ;))))
7
3
 
14
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
В тубата филми колкото щещ и като гледам и те не са съвсем законно разпространявани. Пък и има една кутийка която се нарича ТВ Бокс, та чрез нея и едно съвсем легално приложение могат да се гледат стотици филми, да не каже че направо са милиони.
6
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Аз:) И аз веднага проверих дали замундата е още жива :DАз лично не познавам торрент сайт в който да няма чужда интелектуална собственост подлежаща на авторско право!