САЩ нарушили Договора за ракетите над 110 пъти за 20 г.

Руски експерт: В Европа отново ще се появи атомно оръжие
7 авг 2019 22:50, Екип на Bloomberg
28
САЩ нарушили Договора за ракетите над 110 пъти за 20 г.
Снимка: Pixabay

Американците все още не са доказали, че Русия е нарушила Договора за ракетите със среден и малък обсег, въпреки че се оттеглят от него. За сметка на това документите на Конгреса и Пентагона сочат, че Щатите не са се съобразили със споразумението 117 пъти за последните 20 години. Това каза Владимир Козин, водещ руски военен анализатор от Центъра за военно-политически изследвания към Московския държавен университет за международни отношения, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

„Нищо хубаво няма да последва от излизането от договора на САЩ“, посочи Козин.

„В Европа отново ще се появи атомно оръжие, както през 1979 г., по решение на НАТО“.

Според Козин Русия и НАТО могат да се върнат към предишните си отношения при няколко условия, част от които са отказът на Алианса от антируската реторика и промяна във военните доктрини на НАТО, които предвиждат използването на въоръжените сили на Алианса срещу Русия.

Козин коментира и милитализирането на Черноморския регион. Той отбеляза, че се появяват големи военноморски сили на страните членки на НАТО, включително и нови структури на българска територия. Според него руската страна не е преминала към милитаризация в региона, тя разполага военните си части по източната му част, която е нейна територия.

„Трябва да се върнем към старата ситуация – Черно море трябва да е мирно море и с ниско военно равнище на взаимна основа“.

Експертът се спря и на закупуването на руските системи за противоракетна отбрана C-400 от Турция. Анкара се превръща във военно-политически партньор на Москва за борба с тероризма в зоната на Сирия, отбеляза той.

Вижте целия разговор на Bloomberg TV Bulgaria.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Едо преди 4 години
ДНЕС, 09,08,1945г. ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТОС СПАСИТЕЛЯ,АМЕРИКАНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ ХАРИ ТРУМАН,КАТО ПРЕЦЕНИ,ЧЕ ЕДНА АТОМНА БОМБА,ХВЪРЛЕНА НАД МИРНИЯ ГРАД ХИРОШИМА 3 ДНИ ПО-РАНО, НЕ Е ДОСТАТЪЧНА,РЕШИ ДА ИЗПАРИ ОЩЕ БЕБЕТА,НЕВРЪСТНИ ДЕЧИЦА,МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА ТИЙНЕЙДЖЪРИ В КРЕХКА ВЪЗРАСТ,ЖЕНИ КЪРМАЧКИ, ВЪЗРАСТНИ БАБИ И ДЯДОВЦИ, ПРЕСТАРЕЛИ ОТ ТРУД; И ВСИЧКИ МЪЧЕНИЧЕСКИ ПЛАТИЛИ ЦЕНАТА, ЗАРАДИ ИЗКРИВЕНАТА ПРЕДСТАВА НА ЯПОНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ И САМУРАИ,ЧЕ ЯПОНИЯ ТРЯБВА ДА ДОМИНИРА!КОЙ ДОМИНИРА И ПАРАДИРА СЕГА?
18
0
 
0
 
! Отговори
mitev преди 4 години
ядрени томахавки :-D хахахаха, от руски ли иде това ....
17
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 4 години
КАК САЩ е нарушавал договора за РСМДП?1. MQ-1/MQ-9 въоръжени дрони с обсег до 3000км(построени хиляди бройки) - технически могат да носят тактически ядрен взрив(маса 50кг пожира се в артилерийски снаряд)2. RQ-4 Global Hawk и деривати летят до 5000км и могат да носят товар до 1500кг3. Разполагане на земята универсални корабни установки МК41 в тях елементарно се монтират не само Зенитни Ракети но и Ядрени Томахавки.4. Изстрелване на тест ракети КЛАС РСМДП за да тества ПРО но и тества ракетите.
16
3
 
23
 
! Отговори
Факт преди 4 години
САЩ НЕ признават никакви международни закони и се ръководят само и единствено от собствените си.И това е обявено съвсем официално.Тепърва ще го изпитаме на собствен гръб,след прословутата "сделка" за Ф-16.
15
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турция си купува руско оръжие за борба с тероризма, защото се увери, че американското не върши работа заради опознавателната система "свой - чужд"!
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""Експертът"" с много кавачки е допуснал лека неточност в броя на нарушенията на САЩ не са 117 а 100117. Великомирната политика на СССР (бог да го прости) продължена от приемнка на СССР ( бог да го прости) РФ изисква по-голяма точност при изчисляване на нарушенията на американския враг.
13
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пич, не знам какво е дезинформация, обаче факта, че такива като тебе смятат за нормално мъж да бъде жена, е много показателен за много неща.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе простата истина е, че никой не иска мир.САЩ искат да си продават оръжията. Русия пък има нужда някой да я заплашва, за да седи народа мирен под диктаторски контрол. Лошото е, че европейските *** не го осъзнават, ами се скъсват да купуват американско оръжие и да се хабят за анти-руска пропаганда.Осъзнайте се, че и едните и другите си гонят целите, вместо да ми се филите и фобите...
11
2
 
4
 
! Отговори
До 17 и 18 преди 4 години
Ти гей?
10
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 13На Запада не им трябва Сибир,те и сега във всяка фирма разработваща ресурсите на Сибир имат дялово участие ,от диамантите/швейцарци,французи ,италианци и др./до газа / предимно немци,холандци и австрийци/!Голямата лъжа е ,че Путин бранимРусия от хищническия Запад!Единствено японците не присъстват в Сибир ,не щото Путин не дава,а японците имат принципи!Не инвестират в страна агресор!
9
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11За ВСВ може и да не са виновни руснаците,макар ,че ако не бяха свалили гащите пред Хитлер ,едва дали нацистите щяха да имат смелост да воюват с тях!Първата СВ лежи на съвестта на сърби и руснаци!Първите убиха престолонаследника на Виена ,а руснаците нападнаха Австро-Унгария в защита на сърбите!Дори в Русия трезвите историци казват ,че влизането в ПСВ е било голяма грешка!Нямаше да има революция,премахване на Царската династия,нямаше да има и милиони загинали от войната и комунистите!
8
15
 
11
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
за пореден път крадеца вика дръжте крадецаостанаха ли наивници все още вярващи на каквото и да е казано от русия?
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен до ТТ преди 4 години
А хапченцата взе ли си ги преди да напишеш тази глупост ? Я пак напиши за двете световни войни, където ги запалиха Руснаците че ми стана интересно ? Пич много си зле прочети историята преди да се излагаш.
6
28
 
10
 
! Отговори
TT преди 4 години
Лъжата е генетично заложена в душата на всеки руснак.И еинаги се намира някакво благородно обяснение за мръсотиите които вършат.В Афганистан например изпълняваха интернационалния си дълг-страхотно.Ами двете световни войни дето запалиха-там какво???
5
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До всички ***, вчера се навършиха 74 год. от атомната бомбардировка над Хирошима. американските *** са единствените използвали атомно оръжие, сащ е най агресивната държава. А на вас все Русия ви пречи.
4
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просия първа посегна на наутралната територия - Крим, и я милитаризира.
3
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разориха Украйна , пет години лъжат ,кой да им повярва за нещо ,ако някой път даже .. кажат истината .
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Муриканите са известни из целия свят с това, че са големи измамници. Който им повярва той е лудия. Братушките са същата работа. Ядрените оръжия са символ на потисничеството и консолидира е на електората. Без ядрени оръжия само Китай щеше да е голяма държава, както е от 2000г. ФАЩ и Русия отдавна да са разпарчатосани от граждански войни.
1
6
 
8
 
! Отговори
ТОДОР ЖИВКОВ преди 4 години
Те?Не може да бъде.