Албанската мафия пробвала да прекара кокаин с подводница

Медии определят Албания като наркодържава в Европа
9 авг 2019 14:20, Елка Василева
15
Албанската мафия пробвала да прекара кокаин с подводница
Снимка: архив, Reuters

Албанската мафия се е опитала да използва базата Порто Палермо на южното албанско крайбрежие за контрабанда на кокаин от Южна Америка в Албания с подводница, съобщава македонският в. "Слободен печат".

Тази "бомба", както се изразяват албанските медии, бе съобщена в емисията "Наркотици" на италианската телевизия РАИ 3.

Телевизията изтъкна, че албанската мафия сега се занимава не само с търговия с канабис, а и със силни наркотици като кокаина, който доставя от Колумбия в Албания.

Италианският прокурор в Албания Франческо Мандои заяви, че съвместно разследване с италианските власти е довело до залавянето на 14 тона кокаин, набавен във Венецуела, който трябвало да се транспортира до базата Порто Палермо в Албания с подводница.

В същата емисия прокурорът от италианския отдел за борба с мафията Никола Гратери твърди, че една трета от територията на Албания е засадена с канабис и само в една операция във водите край Отранто са били заловени 9 тона канабис.

Според него албанските престъпни групи са станали много по-мощни и дори предвижда, че "албанската мафия е мафията на бъдещето".

"Престъпните групи /в Албания/ са толкова мощни, че със своите пари влияят на правосъдната система, а и на целия европейски пазар на кокаин", твърди Гратери.

Някои чуждестранни медии определят Албания като "наркодържава" в Европа, отбелязва "Слободен печат", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наркодържава под закрилата на ООН. Ще ги приемат в Европейския съюз, за да имат достъп до общия пазар на 500 милиона дрогари европейци.
12
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
американците си окупираха Косово и създадоха наркодържава. Пазаят си я даже с военна база. Затова беше цялата патардия там.Някой още да не е разбрал?
11
1
 
10
 
! Отговори
ист преди 4 години
стар виц - на всеки 30 секунди албанската подводница се показва над водата, за да си поемат дъх гребците.
10
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Медии определят Албания като наркодържава в Европа"Не са далеч от истината и косовското им разклонение се занимава със същата дейност.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За-палети ги заедно с под-вод-ни-ца-та,барабар
8
2
 
43
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Където има силно американско присъствие в държави от 3-я свят винаги там се пренасят наркотици. Афганистан умножи износа на хероин след окупацията. Те и за това се биха с талибаните, понеже те унищожаваха нарко продукцията по религиозни причини, САЩ отидоха там да си го пазят както и да са по-близо до Иран и Ирак....Знаете ли какво стана след като арестуваха така страшния нарко бос Ел Чапо? Потока на наркотиците от Мексико се увеличи.Сами си правете изводите.
7
3
 
44
 
! Отговори
WIC преди 4 години
Албания и Косово са Наркодържави на САЩ Мафията . Завоюват Територи и ги Признават - Първата Държава Признала Косово е България -= ГЕРБ е Наркомафия .
6
2
 
20
 
! Отговори
Катила преди 4 години
Докато се занимавате сАлбанците , в Сицилия вече са акостирали няколко такива подводници. Белла Италия, тут де ле гранде мафиото.
5
2
 
22
 
! Отговори
Цецо преди 4 години
Следващия път ще пробват с българска, но чак след като я ремонтират... :)))
4
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я па тия медии откриха че водата била мокра. Албанците се занимават с дрога още когато никой незнаеше какво е това наркотик. Държавата и народа от това живеят това им е поминъка. Какво произвеждат какви стоки изнасят та те нямат и селско стопанство за заводи не са и чували. Къде сте видяли Албанец да работи. Те са само по алъш вериша купуват и препродават.
3
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашата мафия пък не се занимава с такива рискови операции а направо си краде милиардите без да се цапа с един два подписа и парите са отишли в определена сметка в чужбина!
2
4
 
25
 
! Отговори
Че нали преди 4 години
ПИНДОСИТЕ са зад тях и им осигуряват чадър!!!
1
2
 
34
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Не е трябвало да ползват албанска подводница (от тези дето изплуват през 30 сек, за да може гребците да си поемат въздух). Така са ги хванали.