Руснаците бесни: Разпространиха клип как полицай удря жена

Във видеото се вижда как жена получава жесток удар в корема
12 авг 2019 22:05, Нели Христова
186
Руснаците бесни: Разпространиха клип как полицай удря жена
Снимка: Reuters

Вече е неоспоримо, че руските органи на реда използват прекомерна сила срещу протестиращите. В социалните мрежи бе разпространен клип, на който се вижда как полицай удря в корема жена.

Видеото, заснето в събота и качено в интернет от известни личности в Русия, събра милиони гледания, пишат от Reuters. На него двама полицаи с шлемове, каквито носят частите за борба с безредици, влачат жената, Дария Сосновска, към полицейски автобус.

Двайсет и шест годишната жена обаче се опитва да се отскубне и прави опит да спъне един от полицаите, който реагира, като я удря в корема. След това единият от репортерите, който снима, подигравателно нарича полицая "герой".

Сосновска беше сред над 200-те души, задържани в центъра на Москва в събота за участие в нелегален според властите протест, състоял се след разрешената преди това от тях демонстрация с искания за честни местни избори

Популярният певец Егор Крид сподели от ареста клипа в Инстаграм, където има 10,7 милиона последователи. Същото направи Сергей Лазарев, друг известен певец с над 4 млн. последователи. В резултат видео бе гледано от над 3 млн. пъти.

Крид помести и публикация, в която посочва, че е подал жалба в полицията и иска от нея да намери и накаже замесения полицейски служител. Лазарев определи поведението на полицая като "позорно", а много руснаци категорично осъдиха случая в социалните мрежи.

Московската полиция е започнала вътрешна проверка по случая, предадоха Интерфакс и ТАСС. Омбудсманът на Москва Татяна Потяева заяви, че възнамерява да изясни обстоятелствата около действията на полицията.

Сосновска каза, че е била задържана, след като изразила недоволство пред полицията от задържането на човек, който изглежда имал физически недъг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
0
 
! Отговори
Конфуций преди 4 години
Когато на запад бият е демокрация, когато на изток бият е режим и тоталеризъм, истината е, че на всякаде биат когато ходиш по сопите.
129
0
 
2
 
! Отговори
Мъдьо преди 4 години
Режимът на Путин в действите.
128
4
 
0
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Самият клип, защо започва от момента на удара, дайте поне кадри от момента на задържането и. Иначе си е манипулация пълна.
127
1
 
0
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Виждат се повече фотографи от колкото полицаи, случайно ли е?
126
0
 
0
 
! Отговори
джо преди 4 години
пак ви препоръчвам да прочетете по - долу написаното и тогава да драскате. Нерде Ямбол, Нерде Стамбул??? Аман от неграмотници. Нали сте се загрижили за закона? Какво да почнем да се линчуваме ли? Хем писачи от вашия ранг искат полицията да работи по закон, хем ви се иска някакъв "руски олигарх" да раздава правосъдие. Нали е ДЕМОКРАЦИЯ. И какво общо има тук Ставийски?
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте клипа в YOU TUBE-след удара Даря Сосновская попада в болница.Известно е и името на бияча полицай-колегите му са казали името му на журналисти.Явно тоя и колегите му не ги харесват.
124
0
 
1
 
! Отговори
до джо преди 4 години
Това ,че законът еднакъв бил за всички не е вярно!Преди две години пътувах с колата си и първото което видях бяха двама униформени които много чевръсто се обърнах с гръб към мен.След което в огледалото видях ТИР които летеше с огромна скорост към мен.Срещу нас идваха други коли.Ако много бързо не бях отбил вдясно и спрял сега нямаше да съм жив!ТИР-а беше с турска регистрация.Та това за закона го разправяй на опинците на прабаба ми!
123
0
 
1
 
! Отговори
до джо преди 4 години
Ами например Максим Ставийски преди да катастрофира е бил спрян от полицейски патрул усетили са го,че бил пийнал и са го изпратили с пожелание да кара по бавно.Последиците от това ги знаем-един убит,един осакатен и няколко с материални щети.Та не ми говори как законът бил за всички еднакъв! Нали медиите дори името на съдията дето го помилва не пишат никъде?
122
0
 
1
 
! Отговори
до 128 преди 4 години
Защо се учудваш,че фотографите са повече от протестиращите?Трябва да се замаже инцидента в Сереродвинск , за толкова малко време не са намерили повече участници в мероприятието.
121
2
 
1
 
! Отговори
джо преди 4 години
До 141 Какво ще е ако персоната е "пленничка" на руски олигарх? Нима нормалните хора са извън закона ,а съединител? Нали плачите ,че не се спазва закона, а в същност сте радетели на други мерки. И какво да разбираме , че Руското посолство си е развързало кесията , я прочети хубаво надолу и виж кой вие на умряло.
120
0
 
6
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Дрогаре и дрогарки.Клипът е произведен в лабораториите на ЦРУ и е спонсориран от Сорос! Руската милиция не бие! Насилето на човек от човека е отречено от всички мислители социалисти - Мордехай (Маркс), Ленин, Сталин, Мао, Путин...Такова нещо не може да се случи в страната, где так вольно дишет человек!
119
0
 
3
 
! Отговори
лекар преди 4 години
Преди 20-на години двама полицаи доведоха 13 годишен младеж когото видяли пред разбита витрина на магазин.Кото ги видял младежът побягнал.Те го настигнали и го пребили.Ритали го бяха и в гърба .Младежът имаше контузия на бъбрека и в урината му имаше кръв.После се оказа,че той няма нищо общо с обира, а и е син на техен колега!Та ако тези двамата бяха вложили малко разум да го претърсят на място щяха веднага да разберат ,че момчето е невинно!Гневът винаги е лош съветник!
118
5
 
1
 
! Отговори
Батман преди 4 години
мхм да малката лигла ще ходи да се разправя, пък после като я хвана ли се опитвала да СПЪНЕ полицая, ами естествено че ще си го получи. Тя да прави каквото си иска пък другите да я галят. Напълно съм съгласен с полицията. Не може всеки да прави каквото си иска. Искам и тук в България да е яко бой да видим дали ще се краде или някои да правят каквото си искат.
117
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това не са обикновени полицаи.
116
2
 
5
 
! Отговори
Болно преди 4 години
Къде ви отиде равноправието между половете? Ако беше потрошен мъж, дори нямаше да го отразите. Важно е последно протестът легален или не е бил, а ясно, рускстс полиция побийва повечко. Риск.
115
1
 
1
 
! Отговори
до 136 преди 4 години
И тук и там ако си платиш в затвора няма да лежиш.И в Русия и В САЩ както и у нас за полицай в университет не се учи.Много ум не се иска да млатиш някого,както и да го застреляш.Защото ако размислиш сериозно няма да го направиш.Същността на правосъдието не е в побойщата над протестиращи,нито в убийството на чернокожи от полицаи!
114
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано жената ударена в корема се окаже пленница на някой олигарх,та да го видя после "Героя с палката" какъв ще го яде!Ама и руското посолство яко е развързало кесията като чета коментарите по долу!Преди това такъв русофилски вой не е имало! Хайде спрете се малко,че ще вземе да падне курса на рублата !
113
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази сигурно е бесняла, плюла е, хапала е. Ако е вярнво, че са я ударили, 100 % си го е заслужила. А това че двама хомо-певци се правят на правозащитници прави твърденията още пои-несъстоятелни.Да не забравяме, че в Париж пердашат яко, а на една жълта жшилетка дори откъснаха ръката. Тогава мунчовците от Ройтерс скромно замълчаха.ц
112
2
 
1
 
! Отговори
джо преди 4 години
Между другото пиша за тази прословута Американска демокрация , да затворим темата щото драскачите тук много се изхвърлят. Не случайно казвам че демокрацията им куца, на Американските братя, защото как ще ми обяснят лаячите тук , за какво иде реч в ГУАНТАНАМО. Или да затворим очи и да се направим, че няма нищо нередно в побоищата , гаврите и мъченията. Когато Асанж ги показа на света , всички "демократи " го изкараха дявол и сега "независимият" съд гледа да го докопа за "Справедлив" процес.
111
2
 
0
 
! Отговори
джо преди 4 години
до 139 Не случайно писах да прегледате видеото, човека беше въз пълен и не можеше да бяга, засуети се ,сцената се разигра около някаква сграда, понечи да побегне отново и в този момент полицая го простреля. Даже не се съпротивляваше. А до съд въобще не се стигна. В САЩ често избухват спонтанни протести, *** и им обясни на тез хора колко мила е Американската демокрация, пък после ще говорим. Когато гледаш комшията , първо огледай себе си.