В Сидни мъж намушка жена с нож, крещи "Аллах акбар"

Той се опитал да нападне и други хора в центъра на града
13 авг 2019 09:56, Елка Василева
80
В Сидни мъж намушка жена с нож, крещи "Аллах акбар"
Кадър: YouTube

Австралийската полиция арестува нападател, намушкал жена с голям кухненски нож и викал "Аллах акбар" в Сидни, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Мъжът се опитал да атакува и други хора в центъра на най-големия австралийски град.

Полицията потвърди, че той е задържан и че намушканата жена е откарана в болница и е в стабилно състояние.

На разпространени от австралийски медии кадри се вижда как скочилият върху покрива на автомобил нападател размахва кухненския нож и крещи "Аллах акбар" (Бог е най-велик), като в същото време приканва полицаите да го застрелят.

По време на операцията по задържането на мъжа властите отцепиха центъра на Сидни. Според полицията опасността за обществената сигурност е отминала, отбелязва ТАСС, цитирана от БТА.
  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 4 години
Абе, попитах дали там бяха приели Ист.Конв., ама вместо отговор *** изтриха май :(
35
0
 
0
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
До ЕднаМотивът е неясен.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя да не е нашето Сидни, дето пише коментари тук?
33
0
 
3
 
! Отговори
Една преди 4 години
Какъв е мотива?
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не те ли притеснява факта че си ходил до Перу? Все пак в закона за ИТ в САЩ има пасаж с който всяко ИП сърчнато от всяка точка на света се съхранява за 40 години и може да бъде премахнато единствено със съгласието на главния прокурор на САЩ което демек никога....Не е лошо да смениш снимката на тази която списва статиите да сложиш снимка на кенгуру примерно,ще се изкефя доста,защото ме дразни с гадната физиономия онази...посдрви от норуей
31
2
 
9
 
! Отговори
Jas преди 4 години
Ашколсун, като не му стиска да показва мурафети с нож на здрави и яки мъже, решил да покаже преданост на Аллаха, като нападне беззащитна жена...цялата им смелост и боен дух стигат максимално срещу жени! Подъл страхливец!
30
2
 
2
 
! Отговори
От Ав$тралияя преди 4 години
До анонименинъче говърмента затяга сигурноста тука. Сега понеже нали работя по говърментските ИТ проекти и щуротии, едни системи с цифрови сертификати енкриптации и секюрнати обмени на документи, та сега ми правят секюрити клиранс 10 години назад къде съм живял, с кой съм живял къде съм патувал, кой ми е идвал на гости. Родителите ми бяха ба гости сегя тях ще ги описвам. Абе цирка е пълен. Карат ме да подписвам съгласие че ако искат интернета могат да ми да снифят. Изтрещяли са
29
0
 
6
 
! Отговори
РАШИСТ преди 4 години
А Сидниту дубре ли е? За един преятел питам. Исляма е също като извънземния злодей от култовия филм с Долф Лундгрен - Повелителят на Вселената. Изпиваше мозъците на хората с думите Идвам с мир! Муахаха
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената, ако имаше пистолет щеше да му отдаде заслуженото, но австралийските роби намат право да притежават. Затова пък всеки миролюбив дотътрил се от мп може да ги коли.
27
2
 
0
 
! Отговори
отАв$тралияя преди 4 години
До анонименЕ радвам се че си обиколил и тия градове из Скандинавието. Сигурно е уникално там. Тука по центъра на Сидни рядко има, сещаш се кви че ще ме изтрият. Просяци много рядко съм виждал. Но като цяло центъра е за молци, ония дето слизат от круизния кораб и обикалят по моловете. За това центъра го мразя, това е поледното място в списъка ми с места за разхождане. Разхождат се разни излязли от списание с торбите на шанел и т.н. снобария на 360. Всичко луснато лачено елитно от ВИП нагоре
26
5
 
5
 
! Отговори
гостО преди 4 години
до:24Даже не си цитирал правилно Аята,но няма значението...та да те просветя малко,в този Аят се цитира,при вече ОБЯВЕНА война от страна на угнетителите,в случая това е САМОЗАЩИТА!Исляма НИКОГА НЕ НАПАДА ХОРАТА ПОРАДИ РАЗЛИЧНАТА И РЕЛИГИОЗНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ!
25
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Надявам се да си добре братко. Лошото е че се е случило близо до теб. И тук в скандинавието е пълно с акбарци и не е толкова розово като го пишат по пътеписите и вестниците. А пък в Осло и Стокхолм няма да видиш местни,а все преселници ат Бл.Изток и Африкахау по3драфи от Норвегия
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
500 години сме ги слушали да крещят.
23
0
 
2
 
! Отговори
От Разсадника преди 4 години
Знаеме го тоя. Той е епистоларен терорист, имитация на програмист и има часовник от "Зрънчо" и къща кашон под моста. Веднъж-дваж е жилен от невропаралитична медуза и от тогава е леко чалнат и смахнат. Абе всъщност не е леко. Псевдонимът му е $идней.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До гостОЯ пак?Цитат от корана:"И ги съсечете където ги намерите и ги изведете от местата на които живеят за наказание по-лошо от клане и се бойте с тях докато няма повече езичници и всяка религия слави алах." ~Коран 2:191Саудитските принцове дето спонсорират исляма са тия дето разпалват омраза.
21
2
 
15
 
! Отговори
Повечето са такива преди 4 години
"Бабаити" по отношение на беззащитни жени и циркаджии - качил се върху автомобил и оттам съобщава основният постулат на трите световни религии. Но той си мисли, че така утвърждава само една от тях. Толкова му е акълът.
20
3
 
24
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Заразата ислям не прощава! Дали ще се довлече в Европа, Америка, Азия или Австралия, едно е налице - кървав терор над местните хора, изнасилване, кланета и източване на бюджета от обществения ресурс под формата на социалки. А в това време едни грозни демони, с носове като клюн и учи като на Сатаната доволно потриват ръчички и щедро спонсорираните от тях фондации, НПО-та и продажни, неолиберални политици повтарят денонощно мантрата, че исляма бил религията на мира и любовта! Гадост и презрение!
19
0
 
11
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Най-важното е, че няма тероризъм и расизъм.
18
6
 
4
 
! Отговори
$иднай преди 4 години
Today is Tuesday. I am waiting all day for social aid. Hey goodbye. (Тудай ис тюздай. Ай ам уайтинг ол дай фор соушал айд. Ай гудбай!)
17
16
 
4
 
! Отговори
отCиднейAaв$тpалия преди 4 години
пиша ви на километър от събитието. Офиса ми е в градската част между Операта и плажа. Зимам 6 цифри на година след одръжките, живея до центъра в къща с голяма веранда и 2 гаража, като единия седи празен. Следващата година ще е още по успешна$$$ а климата и лайфстайла и уникалната природа ми идват бонус на 6-те цифри. Като един Левски съм, ако пИчеля, пИчеля за цял народ. Поздрави от Новия Свят