Роскосмос праща робота Фьодор към МКС

Той е час от експеримент на руската агенция
21 авг 2019 20:36,
28
Роскосмос праща робота Фьодор към МКС
Снимка: Карди Youtube

Тържествено посрещане на робота Фьодор на Международната космическа станция (МКС) не е планирано, тъй като става въпрос за обичаен експеримент, предаде ТАСС. Това заяви изпълнителният директор на Роскосмос за пилотираните космически програми Сергей Крикальов.

Още по темата

Роскосмос планира мисии до Марс в бъдеще

"Това не е среща с Фьодор, а експеримент", отбеляза Крикальов. По думите му, особено обсъждане с партньорите във връзка с експеримента не е било необходимо.

За утре е планиран стартът на ракета "Союз-2.1а" с кораба "Союз МС-14". Този тип ракета-носител за пръв път ще бъде използван за извеждане на пилотиран кораб в орбита. Полетът ще е без екипаж, но на борда ще са роботът Фьодор (Skybot F-850) и товари за МКС, пише БТА.

Човекоподобният робот Фьодор е създаден от компанията "Андроидна техника" и Фонда за перспективни изследвания. Прототип на робота бе разработен през 2016 г., като първоначално бе известен с условното название Аватар. Впоследствие роботът получи името FEDOR (Final Experimental Demonstration Object Research).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 4 години
Малеее то в България пълно с космонавти и разбирачи хахаха
22
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
Прекалено си неук за да коментираш.МКС съществува единствено заради американците ! На 90% от МКС.е построена от американските совалки.Отдделно 80% от финансирането на тази станция идва от САЩ.Та кажи ми за какво да сме благодарни на НЕкосмическата държава Русия ? САЩ дори им платиха и първия модул на тея руски бедняци.Да ти стане жал направо.САЩ откаже ли се от МКС всичко загива ,защото Русия е просто гост там с отделен мизерен модул дето е като землянка..
21
0
 
1
 
! Отговори
До Антон преди 4 години
Антоне, Има Гугъл Земя, с чиято помощ може да разгледаш МКС в детайли.Прави впечатление, че част от руската част на МКС е пълна с резервни части за цялата станция. Докато на модулите на другите дръжави, освен лапане, пиене и лаптопи, друго няма. Личи си кой е на екскурзия и кой организира сафарито! Явно се разчита всичко на руснаците за ремонт, за доставка на провизии и т.н. Да не говорим, че до скоро ползваха и руската тоалетна, защото другите и това не бяха се постарали да си направят.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това че мразиш руснаците,не означава,че си сляпи глух а просто,че си глупав. МКС съществува единствено заради руснаците. Ако можеха без тях,САЩ щяха да си я правят сами.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази Боже...
18
0
 
6
 
! Отговори
Антон преди 4 години
До 20Урината на МКС се преработва и се използва за питейна вода.
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахахаха, когато идва жена астронавт руските космонавти сигурно ходят по пет пъти при американците - я солта им свършила, я нещо друго.
16
7
 
7
 
! Отговори
Ттт преди 4 години
Руснаците са там да ремонтират и подържат тоалетната
15
2
 
6
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Няма такова нещо, руснаци и американци си живеят отделно на МКС. Има руска лаборатория има американска, отделни кухни, бани и тоалетни и т.н. Всеки си гледа в чинийката. Храната се изпраща отделно от Роскосмос и НАСА и всеки си яде каквото са му изпратили. Ситуацията е като комшии в един блок - познават се, комуникират, понякога варят компоти заедно но накрая на деня всеки си се прибира в апартамента и удря ключа. И аз останах изненадан.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво, местя.
13
6
 
4
 
! Отговори
Ттт преди 4 години
Фьодър няма крака за да не избяга от Русия
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнтонЩе е отвън, привързан с въже към станцията.
11
4
 
9
 
! Отговори
Един преди 4 години
Не можели да произвеждат телевизори според някои ниско интелигентни ***, а те виж, вече роботи изпращат в МКС. Не знам как ли ще спят русофобите / ***/ тази вечер?
10
4
 
4
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Онзи ден гледах едно филмче за МКС. Руския отсек е толкова малък и тесен та когато има 3 руски космонавти на борда единия се налага да живее при американците. Къде ще го слагат този робот?
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гедоре изпращат ли?
8
3
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 4 години
Не, но и не претендирам да съм велика сила, а всъщност да съм препасал на гол тумбак чифте пищови. Това може и да е работило по времето на Чингиз Хан, но днес държава с примитивна ресурсна икономика и десетилетия назад в технологично отношение, няма бъдеще. Това видео сигурно е за местна употреба или за стари баби, защото е смешно за всеки, който знае къде са нещата сега. До се изфукаш колко си изостанал...
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като за на4ало е добре .....но има какво още мноооого да се желае..... трябва да си признаем ...Американците, японците и китайците са мнооого по напред ....но ако вземем предвид 4е Русия никога не е била голяма сила в роботиката ....добре е имат напредък
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ахахах, това е пародия на роботите на Бостън Дайнамикс. Пратих го на колегите вече. Утре ще почне весело работата.
5
1
 
0
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 1За да играе казачок
4
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шорошоидалните тъпopъби сега газ пикaят.