Осъдиха родители, които гледаха бебе с веганска диета

Момичето е на почти 3 г., но все още изостава в развитието си
23 авг 2019 07:54, Александър Попов
37
Осъдиха родители, които гледаха бебе с веганска диета
Снимка: Pixabay

Австралийско семейство бе осъдено на 18 месеца затвор, защото отглеждали бебето си с веганска диета. Случаят стана обществено известен през март миналата година, когато детето припаднало и майката извикала линейка, пише BBC.

Медиците са го открили с посинели устни, студени крайници, ниска кръвна захар и мускулен тонус. Не можело да седи, да играе с играчки, нито дори да се претъркулва, припомня "Труд".

Било недохранено, дори не му били поникнали зъбки. Изглеждало като тримесечно бебе, а всъщност било на 19 месеца.

Родителите са го хранили с овесени ядки, картофи, препечени филийки и ориз.

Те обаче няма да лежат в затвора след издадената присъда, а ще полагат общественополезен труд.

Днес детето е на три години и се отглежда от други членове на семейството. Тя посещава говорна терапия и физиотерапия, взима хранителни добавки, но все още изостава от връстниците си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
0
 
! Отговори
Краен преди 4 години
Аз съм вегетарианец и децата няма да ядат трупове и да допринасят за безсмислената агония на други същества. Докато са при мен месо няма да ядат и това е!
28
3
 
2
 
! Отговори
GG преди 4 години
Как се яде препечена филия или ориз без зъби?
27
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
До Искрен 21Не е съвсем така и по темата са направени много проучвания. Витамини A,D,K2,B12, калций, цинк, желязо, Омега-3 EPA и DHA не могат да се осигурят с растителна храна в нужните количества или други вещества в растенията блокират усвояването им. Синтетичните добавки от друга страна са с различна структура от биологичните и не се усвояват пълноценно или преобразуването им в организма отделя вредни вещества , както е примерно при синтетичния B12-Цианокобаламин. Средният път е верния!
26
1
 
14
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
Веганството е диагноза! Всяка крайност е вредна, не само за тялото, но и за психиката. Тъжно е, че на млади хора се замъглява мозъкът до степен че да рискуват живота и на децата си!
25
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Родителите са го хранили с овесени ядки, картофи, препечени филийки и ориз"Те ако са го хранли с тези продукти нямаше да се стигне до тама. Май изобщо не са го хранили.
24
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете го! Защо пречим на естественоя подбор!
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не че нещо, ама затвор за двамата родители, дали е най-доброто за детето ... а и нали се е тяхно? Да си го гледат, както им кефне. И без това има свръхпопулация, а и има бая неблагоприятни гени ... хи хи :)
22
5
 
7
 
! Отговори
Мен преди 4 години
До ИскренТИ грешиш, месо трябва но не и в количествата, в които се плюска в момента от повечето хора. Веднъж на една две седмици качествено месо е напълно достатъчно. Зимата може и по-често, защото тогава зеленчуците и плодовете нямат същата хранителна стойност както през лятото.
21
0
 
24
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
До АнонименВегетарианството или веганството са личен избор и то осъзнат. Такива трябва да бъдат и естествено, че няма как да го наложиш на децата си, още повече от такава ранна възраст. Затова написах и че радикалните вегани са с психични патологии. ;)
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До #21 Да , но след 18 годишна възраст . Може ли да храниш бебе с ядки и ориз ? Дори в бебешките пюрета има месо . Сега заради тъпотията та тези "родители" детето ще страда цял живот от физическа и психическа изостаналост .
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като ние нормалните ядем месо - тревопасни, тогава извода е ДРАГИ ВЕГАНИ, ВИЕ СТЕ НА РЕД! хахахахахПобъркани, озлобени от глад ***. Децата сами трябва да направят избора си! Запомнете!
18
7
 
11
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
До П.Петров Радикалните вегани са с психически патологии със сигурност, но грешиш, че човек не може да се храни пълноценно без да яде месо, всъщност има достатъчно растителни продукти, които ти осигурява протеини, мазнини, микроелементи и витамини, вкл. Б-комплекса, тоест месото може да бъде изключено от менюто и пак тялото да си набавя всичко необходимо като хр.вещества. Разбира се това няма как да стане, ако само ядеш ориз, хляб и каротфи..
17
4
 
8
 
! Отговори
гг преди 4 години
Информацията е странна. Посинели устни и студени крайници симптоми на хипотермия. Ориз и хляб не причиняват ниска кръвна захар. Причиняват висока. Ако детето е яло само тези 4 храни, то щеше да е затлъстяло. По-скоро случаят прилича на чисто гладуване.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предназначението на тревопасните е да бъдат изядени. Хищника е на върха на хранителната верига.
15
20
 
2
 
! Отговори
ООН го доказа преди 4 години
Интернационалния Панел за Промените в Климата към ООН, препоръчва веганизма, на база на научни изслевания на група от 107 учени. Най-ефективните мерки срещу замърсяването, е правителствата по света да направят преход към веганизъм на всички нива на обществото. За да се избегне глобална катастрофа, не е достатъчно да спре употребата на изкопаеми горива, но и да се закрие животновъдството. Освен това веганизма осигурява по-добро здраве и дълголетие, от храненето с ***.
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това за "умереното вегетарианство" ме изкефи.И аз съм такъв - ям салатката с кебапчета )))
13
1
 
30
 
! Отговори
П.Петров преди 4 години
Докато тялото се развива (21г.) поне, човек трябва да се храни с разнообразна пълноценна храна! Това включва и месо, риба, яйца и млечни продукти, защото растенията не осигуряват всичко нужно, а и тялото не го синтезира! Нямам нищо против умереното вегетарианство, но считам, че радикалните вегани са психически увредени!
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
организмът си иска своето. Тия трябва да бъдат наказани да изядат една пържола пред всички за респект на веганската общност!
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вегетарианство и веганство не са за всеки. Аз самият съм вегетарианец от 12 години, но на сина ми му даваме да яде месо. Това трябва да е осъзнат, личен избор. Не наложен отвън.
10
1
 
22
 
! Отговори
asdf преди 4 години
Като бащ мога само да кажа, че това са пълни ***. *** тревопасни.