В Чехия се роди здраво бебе от майка в мозъчна смърт

Нарекоха раждането "чудо без еквивалент в света"
28 авг 2019 16:31,
6
В Чехия се роди здраво бебе от майка в мозъчна смърт
Снимка: pixaBay

Лекари в чешкия град Бърно изродиха със секцио здраво бебе, след като майката беше в мозъчна смърт три месеца, съобщи БТА.

Бебето се е родило в средата на август с тегло 2,1 кг и в понеделник е изписано от болницата. Говорител на болницата определи раждането като "чудо без еквивалент в света".

След операцията животоподдържащите системи на майката са изключени.

27-годишната жена е получила мозъчен кръвоизлив в 16-ата седмица на бременността. Бащата, който е полицай, я намерил на пода на спалнята им в безсъзнание, когато се върнал от нощна смяна. Състоянието й се влошило, докато я превозвали до болницата и там била установена мозъчна смърт.

През януари 2016 г. лекари от Бърно изродиха бебе на майка в кома след автомобилна катастрофа. По-късно жената дойде в съзнание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е па голямата работа бре..На майката и пукясъл мозъка, но не и тялото, през това време на плода не му трябва мозък ами течности и си расте, накря един касапин резнал корема и изкарал плода. Хей, все едно сте открили хапче за РАКА.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, па тия къде са тръгнали да ми се изФъгат?! В "столипиново", "факултета" и други БГ-унверситети, едни тъмни субекТКИ раждат на 12 години и всичките те са с мозъчна смърт.
4
0
 
5
 
! Отговори
До втори коментар преди 4 години
Ами явно и ти си го наследил защото все пак си роден от жена.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе това понятие мозъчна смърт не съм убеден,че е смърт точно.Човека си е жив дефакто,а това,че към днешна дата се смята за необратим процес мозъка,не значи,че след време ще е пак така.Просто е скъпо да се чака...
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да е живо и здраво, и потвърждение че при жените мозъка е без особено значение)
1
2
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ТОВА СИ Е ЧУДО