Акцията в Левски: Задържан е Келеша, открити са много пари

Претърсени са 20 адреса, полицията проверява всички автомобили
Обновена: 30 авг 2019 15:19 | 30 авг 2019 14:54, Анисия Иванова
16

Град Левски е блокиран от полиция и жандармерия заради мащабна спецакция срещу телефонни измамници.

Задържани за 24 часа са осем души – седем в град Левски и един в София. Всички са криминално проявени, някои са осъждани. Сред тях е и ръководителят Димитър Серафимов по прякор Келеша. В дома му разследващите открили голяма сума пари и златни пендари, съобщава Bulgaria ON AIR.

Преди три години Келеша беше арестуван в Пловдив заедно с братовчед си, след което беше осъден на близо две години затвор. Тогава бяха доказани 6 телефонни измами.

Още по темата

"Не можем да позволим на такива групи хора да тормозят възрастните хора в страната. Държавата е в дълг на възрастните хора. Целта на кампанията ни е към края на годината и най-късно началото на лятото следващата година нивото на тази престъпност да бъде сведено до доста по-ниски нива. С приключването на големите престъпни групи нивото на тези престъпления се очаква да бъде много по-ниско след 6-8 месеца. Престъпниците живеят в разкош като крадат от българските пенсионери", заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред медиите в град Левски.

Около 20 адреса в Левски са претърсени от полицията. Всички входно-изходни артерии на града са под контрола на властите. Спират се и се проверяват всички автомобили.

Град Левски е известен с "квартала на богатите", където са издигнати огромни палати, подобна акция имаше и в Горна Оряховица. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски.

По първоначална калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, но редовно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
БАВНО РАЗВИВАЩИ СЕ преди 4 години
НЕ СЕ ЛЪЖЕТЕ.НАД ТЕЗИ ХОРА ДЪЛГО ВРЕМЕ ИМА ДЪРЖАВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН ЧАДЪР.СЛУЖБИТЕ ЗНАЯТ ДОРИ ИНТИМНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ВСЕКИ.ДРУГИ СА ПРИЧИНИТЕ ДА ГИ ОСТАВЯТ НА СПОКОЙСТВИЕ.ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА-А ТУРСКИ КЛОЗЕТИ СЕГА Е "ВСЕКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ"ПОВЕЧЕ АГИТАЦИОННО ИЗБОРЕН ПУШЕКВ ГРАДЪТ ВСИЧКИ ЗНАЯТ - САМО "СЛУЖБИТЕ" СЕГА ГО РАЗБРАЛИ
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава бяха доказани 6 телефонни измами., кой го пусна и защо? Ето го проблема ... съдебната система не работи, този след месец и се връща в схемата
12
0
 
2
 
! Отговори
DDJ преди 4 години
Идат избори и полицията имитира дейност....
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво беше това "кeлеш" тълковен речник май беше единият вариант "плешив" че се сещам за ....
10
0
 
4
 
! Отговори
А.М.Салакис преди 4 години
Предизборни фойерверки - досега какво правиха , къде спаха ?Или си делкаха кинтите , а измамените възрастни (предимно) да *** , ако искат !
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АМИ ПОЛИЦИЯТА ГИ ПАЗИ!КВО ПРАИМ?СЪДИЙ ГИ ИЗКАРВАТ НЕВИННИ,ПОСЛЕ СЪЩИТЕ БАНДИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗМАМВАТ ПЕНСИОНЕРИ.С ЕДНА ДУМА ДЪРЖАВНИ ЛИЦА СА ЗАМЕСЕНИ С АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ!
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***..................?!?!Съобщават го все едно са задържали Бсндо.трява ли да знам кой е ***, ***, Картофа, Тиквата и т.н.??
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
предизборно... до сега защо не ги хванаха, че не ги знаеха ли?... те къщите им се виждат, без да работят какви имоти... терор над възрастните хора, но ги ловят само преди избори
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обявете и етноса на задържаните и тия от "квартала на богатите" де! Ама не ви стиска. БХК, Америка за България и Отворено обчество са ви стиснали гушкита, та чак припиквате от зор.Същите тия дето ги изброих ще наемат адвокати на задържаните и не само ще ги пуснаете, ами и ще ни осъдят в Страсбург, а палатите ще станат още по-големи!
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Телефонните измами трябва да се определят по строгост на закона като тероризъм. Т.е. не е само до парите.. Като ти кажат, че сина ти е претърпял инцидент и е в гипсово корито и в кома и трябват пари за операция първата реакция на една нормална жена е уплаха която може да бъде толкова силна , че да доведе до инфаркт или инсулт, а не да се сети, че е измама...
4
1
 
26
 
! Отговори
АЗ преди 4 години
Тези палати да не са от вчера. НАП къде спа? Другите служби защо се ослушваха досега?На есен за изборите всичко ще утихне, щото тия с имането са тарторите за купуването на гласовете и пак ще минат безнаказани!
3
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
току що гледах 1 дядо по телевизията.цялото село ги знаело кои са и от какво са парите им
2
0
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
наближават избори и акциите почват не събаряите къщите превърнете ги всоц домове
1
0
 
19
 
! Отговори
егати сайта преди 4 години
Вижте си статиите всички са свързани с МВР,абе ви журналисти ли сте или козирувате вместо добър ден ,а фуражки имате ли,плешиви ли сте!?