Задържаха фенове на "Ботев", потрошили заведение

Влезли в ресторанта и за минути направили погром
6 сеп 2019 14:10,
8

Трима са задържани за погром в пловдивско заведение. Преди седмица маскирани фенове на "Ботев" (Пловдив) нахлуха и изпотрошиха ресторант в квартал "Изгрев". Издирването на останалите извършители продължава.

Инцидентът се случи часове преди да започне футболното дерби между "Ботев" и "Локомотив", което по традиция не преминава спокойно. Няколко привърженици на "Локо" се веселят в заведението, което посещават от години.

Изненадващо маскирани привърженици на "Ботев" нахлуват в ресторанта и нападат своите противници.

"Получи се едно меле, от което пострадахме само ние - не само материално, но най-вече морално, тъй като се знае вече в квартала, че тук е едно тихо и спокойно място. 20 години го работим и всичко е в рамките на нормалното. В един момент ми сринаха за секунди реномето, което градя години наред", коментира за Bulgaria ON AIR собственикът на заведението Калинка Ненова.

Щетите са за над 300 лева. В ресторанта има и детски кът, а по чудо по време на нападението не е имало деца. Хулиганите изчезнали за две минути и половина. От заведението предполагат, че футболните фенове са знаели, че охранителите пристигат след 180 секунди.

Всеки ден патрулка обхожда заведението. Оттам се опасяват инцидентът да не се повтори. От заведението предполагат, че до инцидента се е стигнало след като фен на противниковия отбор е бил въпросния ден в заведението и се е издразнил на привържениците на "Локомотив".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези "юнаци" са готови за младежкото герп.
5
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Пострадалите да сезират компетентния служител в Пловдив протойерей Храч Мурадян.
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз преброих около 8 (осем) л-умпена от "Ботев", които нападнаха колко? 2-3 от другия отбор? Ей тва е мъжкария. Плюс това малко бавнички и неохотнички ми изглеждаха. Ей в такива моменти как ми се иска някой да им извади боен патлак да видите тогаз големите мъжаги кви лекоатлети ще станат!
3
2
 
10
 
! Отговори
123456 преди 4 години
21 век България Пловдив Българи еее трябва да си признаем *** народ Слаба държава Айде сега полицията да се напрегне и да и метне по 5 години...а дано ама на дали....
2
2
 
8
 
! Отговори
odpo преди 4 години
"Борци" ни управляват, какво очаквате хахах Групировките се възраждат, да живее България. Честито
1
17
 
10
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Щетите са 2 маси и 2 стола За 300 лв щети занимавате цяла България .Тая по скоро си прави реклама на умрялата кръчма !