Русия за изведения агент на ЦРУ: Това не е криминале

Според руските медии шпионинът се казва Олег Смоленков
10 сеп 2019 21:15, Нели Христова
36
Русия за изведения агент на ЦРУ: Това не е криминале
Снимки: Reuters

Американските медии представят цялата ситуация като криминале, така говорителят на Кремъл Димитрий Песков коментира разпространената по-рано днес информация, че САЩ са извели от Русия агент на ЦРУ. 

Още по темата

Докато американците се опитват да скрият самоличността на шпионина, руските медии публикуваха дори името му. Според тях става дума за Олег Смоленков, помощник на висшия дипломат Юрий Ушаков, бивш посланик в САЩ.

Руското правителство призна, че Смоленков е работил за тях и обясни, че той е бил уволнен 2016 или 2017 година. Песков обясни, че мъжът не е имал директен достъп до президента Владимир Путин, но отказа да потвърди, че той е бил шпионин.

CNN първи пуснаха новината за агента, който САЩ измъква от Русия, тъй като властите се страхуват, че той може да бъде разкрит. Почти нищо не се знае за него – не е потвърдено дори дали става дума за мъж или жена.
Според информацията става дума за агента, който е разкрил, че Путин има намерение да се намеси в изборите в САЩ през 2016 година. Твърди се, че той е снимал тайни документи на бюрото на Путин и ги е пращал на своите шефове в Америка.

Още тогава властите в САЩ се притеснили за бъдещето на своя агент и предложили да го изведат от Русия. Той отказал, а това предизвикало съмнения, че той може да е двоен агент. Все пак през 2017 година мисията се състояла, а шпионинът бил върнат в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те американците възприемат всичко като и от филми без да съзнават действителността. С една дума - ограничени.
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯМА АЕЦ, НЯМА ХЪБ, САМО НАСТЪПЕНА МОТИКА.