Експерти очакват поскъпване на горивата у нас между 4 и 6%

Увеличение на цените на бензина вероятно ще се усети до няколко дни
Обновена: 17 сеп 2019 07:56 | 16 сеп 2019 23:58, Анисия Иванова
43

За петролните пазари това е може би най-сериозният срив в историята. Тя заличи дори срива на кувейтските и иракските доставки на петрол през август 1990 година, когато Саддам Хюсеин нахлу в съседната държава.

По-тежка е и от кризата с ирански нефт през 1979-та година по време на Ислямската революция. Как ще се отрази това на потребителите и какви ще бъдат ефектите в Европа и България - вижте.

Увеличение на цените на бензина вероятно ще се усети до няколко дни и у нас, но няма да е толкова драстично, прогнозират анализатори. Очакванията се поскъпването да е в рамките на 4 до 6%.

Най-лошият сценарий според експертите е горивата у нас да поскъпнат с 10%. Това обаче засега е само хипотеза, защото не се знае кога цената на петрола на световните борси ще се стабилизира, което може да отнеме месеци.

Експертите отчитат и факта, че има голямо количества петролни резерви в глобален мащаб, затова и реакцията на пазара не е толкова силна, съобщава Bulgaria ON AIR.

Очакванията на експертите са през зимата цената у нас да остане малко по-висока, защото потреблението е по-малко отколкото през лятото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ви е честито новото билетче от 1,20 лв.
38
0
 
3
 
! Отговори
.I. преди 4 години
Бате Боко тиквата само да пръдне и го отчитат за изтичане на газ, и веднага някоя стотинка отгоре!
37
0
 
5
 
! Отговори
ХРАНАТА БОРИ ГЛАДА преди 4 години
Без да съм експерт ще прогнозирам по-голямо увеличение
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не знаете в страната резерва се държи в складовете на Лукойл. Сещайте се що ще скъпва горивото само и единствено тук. Дето вика една рускиня вчера "Уникална промоция, само са забравили да ни я рекламират"
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Експерти" казаха, че всяка една държава има резерв най-малко за 90 дни. Щом в България цените започват да растат веднага, това означава ли, че стратегически резерв въобще отсъства?
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Експерти" казаха, че при промяна на цената на нефта горивата поскъпват веднага, а поевтиняват чак след 9 месеца, ако изобщо поевтинеят.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилски атаки и преврати клатят властта здраво.
32
2
 
1
 
! Отговори
жаль преди 4 години
Руснаците толкова са я окъсали, че от някакви си 4-6% няма да могат да забогатеят.
31
2
 
3
 
! Отговори
Биг ДиК преди 4 години
Така... Голямото Русо Пате да се свети името мУ, отвори кранчето на резерва следователно криза няма! и не се очаква, а малкия *** копейко ако си мисли че ще ни изнудва не е познал умре мечтата на просия за империйка...
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
протестите наближават бензин, Гешеф, Данчето ..... много става и не си издържа
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A бе редакцийката - я напишете имената на тия експерти!
28
0
 
9
 
! Отговори
Няма такива експерти преди 4 години
Експерти предвиждали поскъпване.Плащат на експертите отварят си устата и хоп следващата седмица цените се покачват.Ако има държава да хванат тия експерти да им налеят малко бензин
27
2
 
3
 
! Отговори
МАЛИИИ преди 4 години
ТИЯ РУСНАЦИ ЩЕ НИ ОБЕРАТ!
26
2
 
3
 
! Отговори
БСП прави избори преди 4 години
КН изхарчи милионите за антибългарска пропаганда и сега трябват пак пари за да ни натресат Мая Костинбродска.
25
0
 
3
 
! Отговори
Пепа преди 4 години
*** тва сериозно ли?
24
2
 
3
 
! Отговори
селянин преди 4 години
много се заблуждавате за пазарната икономика такава няма всичко е една спекула също и демократията двама "учени" да казват на един професор накъде да върви под учени се сещайте за тъмнорусите да не думам за пропагандата а Хитлер съветниците репа да ядат
23
0
 
25
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Значи когато цената се дигне с 2-5 долара = 4-6% увеличение, а когато се срина цената от 120 на 40 долара и се почна с извинения за залежели количества произведени на високи цени, запаси, мапаса и вода от 200 кладенеца! Какво по голямо доказателство за картел бе? Цената се дига в света = цената се вдига в България с много. Цената се стабилизира в света = цената се вдига малко в България. Цената се срине в света = цената се задържи или има минимално увеличение в България! Монопол и Картел!
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Избори идват , пари трябват. Некой експерт да каже защо цените на горивата в САЩ са почти едни и същи от години? или в ЕС? САЩ отварят резерва, ние тук къде ни е резерва?
21
0
 
9
 
! Отговори
Праведен преди 4 години
Пишман-експерти, много бързате !
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са борсови игри чрез дронове,за ко им е на иран да бомбят саудитски кладенци,представям си какво ще стане един ден,когато петрола свърши,той не е безкраен