Джъстин Трюдо като Аладин: Расистки проблем вълнува Канада

Стара снимка на премиера разгневи канадците месец преди изборите
Обновена: 19 сеп 2019 11:57 | 19 сеп 2019 11:55,
67
Джъстин Трюдо като Аладин: Расистки проблем вълнува Канада
Снимка: Time magazine

Канадският премиер Джъстин Трюдо се озова в неприятна ситуация, след като негова снимка с почернено лице от парти се появи в мрежата.

Проблемът е, че той е бил маскиран, а лицето и ръцете му са покрити с тъмна боя, за да изглежда като чернокож.

Снимката е публикувана от списание "Time" и датира от 2001 г. Тогава 29-годишният Трюдо е бил учител в Академия "West Point Grey".

Скандалният кадър се появява в доста напрегнат за Трюдо момент, тъй като следващият месец в Канада предстоят избори, пише Guardian.

"Искрено се извинявам", коментира Трюдо, след като снимката беше публикувана. "Дълбоко съжалявам за снимката. Искрено съжалявам, че го направих, трябваше да знам по-добре", заяви Трюдо.

Той допълва, че в озни момент не е смятал, че действията му са растистки, но вече осъзнава, че това е така.

Трюдо не коментира дали обмисля да подаде оставка.

Канадският премиер обяснява, че през 2001 г., когато е бил учител във Ванкувър, е присъствал на гала вечер за края на годината с тема "Арабски нощи". "Облякох се в костюм на Аладин и сложих грим. Не трябваше да го правя. Трябваше да знам по-добре", обясни Трюдо.

Политическите му опоненти се възползваха от случая веднага да разкритикуват Трюдо, осъждайки снимката.

Консервативният лидер Андрю Шиър заяви, че е "изключително шокиран и разочарован" от действията на премиера и го заклейми като "негоден" да управлява Канада.

"Беше расистко през 2001 г., расистко е и сега", казва той.

Самият Трюдо, запитан дали според него трябва да остане начело на страната, заяви: "Ще помоля канадците да ми простят за това, което направих".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори е било съвсем подходящо, предвид мотото на партито: "Арабски нощи"
32
0
 
0
 
! Отговори
наблюдаващ преди 4 години
Атаката срещу прай-министъра е много целенасочена.Наближават избори и другите партии желаят да го покажат в съвсем друга светлина.Иначе,има ли г*й парад Джъстин е винаги в челните редици със знамето на дъгата.Има ли мюсюлмански,индо-пакистански или друг някакъв празник от етносите -Джъстин е на преден план,ухилен до уши и прегръща някой от празнуващите.И няма как иначе,тези са гласоподавателите на либералната партия.С тази снимка( на Черният Аладин(!?),само ще му вдиганат рейтинга.
31
2
 
20
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Еее, оляха се вече! И кво, да се правим, че други раси не съществуват ли, че не забелязваме разликата в цвета на кожата, очите, косите? Ако се маскирам на куче, ще ме погнат ли защитниците?
30
0
 
29
 
! Отговори
да почваме преди 4 години
Сега очаква Еди Мърфи да се извини публично, че се беше маскирал на бял в "Пристигане в Америка".
29
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво му е расисткото? Чернокожите са с тъмна кожа или те не го знаят това?
28
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направил се на черен Аладин и било расистко! Е какво да кажем за Дисни, снимат филм за русалката Ариел с чернокожа актриса, а това какво е ?
27
0
 
17
 
! Отговори
пенко преди 4 години
ЕГАТИ ТЪПИЗМА !!!!! МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН Е РАСИСТ -ЗАЩОТО СЕ ИЗБЕЛВАШЕ !!! В КИНОТО МОЖЕ -НА БАЛ НЕ МОЖЕ !!! И ПРИ НАС Е ЕДНА "ПОЛИТИКА" , АМА ТАМ НА ЗАПАД СИ Е Е.... МАКЯТА !!!!!!
26
0
 
13
 
! Отговори
Веднага преди 4 години
Да се забрани празнуването на Хелоуин.*** и нас това ни чака.Какви са тия кукерски фестивали?Питахте ли мечките как се чувстват?
25
0
 
20
 
! Отговори
Ай.си.к.т.ир преди 4 години
Е-е, чак пък толкова, глупости са това. Нищо нередно не е направил човека, тези са изтрещели и стигат до крайности и пресолване на манджата. Онзи пък ду...вец "Не трябваше да го правя. Трябваше да знам по-добре" се извинява, че няма сестра. Като във вица за Бай *** и дамата в купето, демек, не трябвало да го прави, не че нещо е направил, ама е трябвало да предвиди, че след години светът ще се излиберащи до толкова, че да се извинява за няма нищо. Пък Аладин едва ли е бил рус и със сини очи, хм
24
29
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 4 години
Като не можете сами да се сетите какъв е проблема, скоро ще го разберете по доста неприятен за вас начин. Ксенофобските и расистките ви изстъпления вече не вървят.
23
0
 
39
 
! Отговори
А бе преди 4 години
До Анонимендо 28Филмът беше за аргонавтите на HBO мисля,там Орфей беше че*рен,така че засегнати би трябвало да сме ние-Орфей е тракиец!
22
0
 
12
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Мисля че беше Орфей. Гадна работа.
21
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аладин е бил китаец между другото.Така че най-засегнати трябва да са китайците.
20
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аладин не е ли бял? Араби, перси, ... те са от бялата раса. Трюдо е направил от белия Аладин черен, което може и да не е морално, както не беше морално един черен да играе древен грък в един филм, ако не бъркам играеше Омир.
19
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не са намерили черен за снимката и той се е маскирал, щото пък иначе щяха да кажат, що се снимат само бели и жълти.Ситуацията е безумна и самият факт, че Трюдо е тръгнал да се оправдава, говори за нещо много объркано и прекалено в тяхното общество.
18
0
 
40
 
! Отговори
Любопитен преди 4 години
Ако че*рен се маскира като бял,расистко ли ще е?
17
1
 
33
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
И канадците ще дадат фира с тея либерални про*стотии!Досега от масово нашествие ги пазеше студа,ама с това глобално затопляне...
16
2
 
23
 
! Отговори
Забавно е преди 4 години
Либерастите удариха дъното *** дъното вече лол да обвиняват в расизъм един ит най- кресливите си лидери, търкалям се от смях! А на Трюди ще кажа ДНА българска поговорка: Който гоб копае дугимо, той сам пада в него! :Д
15
1
 
32
 
! Отговори
ИзобщоНеСиПедерас преди 4 години
В САЩ е разбираема известна чувствителност на тема бивши чернокожи африкански робби.Върховно извращение е обаче някой Канада да се извинява,защото се бил дегизирал като арабин и то по време на "карнавал". Тотално объркани същества!Доколкото знам арабите никога не са били роби и не са били унижавани от белите в историята. Ако бях арабин, бих се обидил от реакцията на канадците, защото тя внушава, че да си бил арабин някога е било срамно нещо и затова сега белите трябва внимават да не обидят някой
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е кво толкова, къде е проблема.