Висш ирански военен заплаши САЩ с решителен отпор

"Ще реагираме от Средиземно море до Индийския океан"
20 сеп 2019 14:40, Анисия Иванова
38
Висш ирански военен заплаши САЩ с решителен отпор

Висш командир на Корпуса на гвардейците на ислямската революция заяви днес, че Иран ще отговори на всеки враждебен замисъл САЩ и ще реагира "от Средиземно море чак до Индийския океан", съобщи Ройтерс, цитирайки агенция ИРНА.

Изявлението идва в момент на повишено напрежение след атаките с дронове срещу петролни съоръжения на Саудитска Арабия.

"Ако американците кроят някакви планове, иранският народ ще отговори от Средиземноморието чак до Червено море и Индийския океан", каза генерал Яхия Рахим Сафави, висш съветник на Върховния духовен лидер на Иран аятолах Али Хаменей.

Техеран отрича да е свързан с атаките в Саудитска Арабия и твърди, че те са извършени от неговите съюзници, йеменските бунтовници хуси, поели отговорността за тях.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: Иранплановесащзаплаха
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Иванчо от втори Б преди 4 години
До АнонименДо 17 Краварите са в дъното на конфликта батко..............
30
0
 
0
 
! Отговори
Поп Андрей преди 4 години
До АнонименА кой първи наруши договора бе Стоенчо? Питам и отговор не искам.
29
0
 
0
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Тези може би наистина ще стрелят в защита извън Иран за разлика от Югославия, Ирак, Либия и т.н., където чакаха да ги избомбят и се опитваха да се пазят с остаряла противовъздушна отбраана
28
1
 
4
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 4 години
Рано или късно Израел и братчед му Кашерният краварник, ще нападнат Иран. Там трябва да дойде светска власт. Инак лошо за целия регион че и света.
27
6
 
10
 
! Отговори
Бай Петко преди 4 години
Колко пъти нападаха руската база в Сирия с дронове, нито един не успя да пробие.Язък за саудитците дет дават милиарди на американците за бърливите им Пейтриат и
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не виждам, какво сравнявате.. САЩ са ядрена държана. Иран не е. Въпроса кой е по силен е затворен. Нормалните хора също не искат някой да разработва ядрени оръжия и да тества години върху планетата. Абсолютно съм на страната на запада. Писна ми да слушам маймуниии, които не знаят къде се намират. Какво трябва да стане за да разберат всички, че е ЗАБРАНЕНО разработването на ядрени оръжия? Да хвърлят пак две бомби, че да се кротнат ли? Или?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран е наясно, че САЩ няма да се намесят в конфликта заради държавната фирма Арамко на СА. Когато Арамко беше на САЩ със сигурност щяха да се намесят военно, но сега хорото трябва да го води СА която има третия по размер в света военен бюджет. Ако нямат смелостта да воюват по-добре да не си харчат парите за оръжие.
24
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една от най мръсните държави в региона и света - Иран. Подкрепя всички измикяриии там около нея да правят золуми. Дори Садам се би 80те със същия тоя Ислямист водещ Иран.Докато тоя не падне от власт нищо хубаво не чака региона. Но след като всички чакат пак САЩ да свърши работата... Да си ядат мизерите или да вземст мерки. Всички имат армии.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименШд пък Ердоган или САЩ ти пожалиха ....
22
1
 
3
 
! Отговори
332 до 25 преди 4 години
Ил-62 или Ил-20??? Няма значение,важното е да се пише.Чукча писатель,не читатель!
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Висш ирански военен заплаши САЩ с решителен отпорсигурно ше си удари члмата в земята!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VictimizedФактите говорят също, че Израел и СА обстрелват Сирия от Ливанска територия от както са разположени ПВО-тата.и понеже сирийците много стриктно спазват международното право взеха, че свалиха руския разузнавателен Ил-62 над Средиземно море :)И то докато им е управлявал ПВО-то :)))
19
1
 
9
 
! Отговори
Ей, ахмак преди 4 години
Патриот са системи универсални. Друг е въпроса, че са гола вода. Даже не можаха да свалят старите Скъд на Садам. Тогава след модернизацията се появи РАС3. С300 и С400 са класи над нея. Но нито С400 нито Патриота не са птедназначени да свалят дронове по 1000$, с ракети по 2 млн
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"И да цъкате минуси, това е ! На всички е известно, че в дъното и на този конфликт е Израел...."Конфликта между сунити и шиити е на повече от 1000 години. Израел съществува като държава от 71 години. Така че това което си написал е глупост.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По паметливите още помнят как ислямисти атакуваха руското военно летище в Хмеймим защитавано от С400 със саморъчно направени дронове слепени със скоч накичени с бомби и успяха да извадят от строя няколко самолета през 2018 година. Тогава за отсрамване руснаците казаха че С400 била свалила два дрона, но показаните отломки бяха съвсем запазени без повреди от взривове. По скоро самоделките сами са паднали в района на летището.
16
0
 
6
 
! Отговори
bnb преди 4 години
Погледнете заглавието и го осмислете. Иран плашели САЩ с отпор/отбрана/! Как се плаши с отбрана не знам,ама кой ти мисли?
15
4
 
2
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
"Това че премести руските щайги Миг и Су в Сирия и Иран и химическото си оръжие изцяло в Сирия не оневинява Садам."Същото оръжие което САЩ му даваха да се бие с Иран? Те и за това бяха надъхани, че ще го има, но го нямаше. Двойна игра както винаги. Вие може да сте изберателни в исторически план, но има хора които помнят безобразията които натвориха САЩ и Сие в Б. Изток.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не знам какво имат ч'алмите,но е факт че една дузина дронове им разказа играта!
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези чалмари си мислят, че Русия ще ги подкрепи, но се лъжат. Война на САЩ срещу Иран ще е добре дошла за Русия. Ще продават на иранците оръжия, без да се намесват в конфликта. Освен това ако Иран не може да изнася петрол това ще му вдигне цената, пък и повече ще купуват от Русия. Пак добре дошло за тях.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 88 установки ПатриотАбе абдaл, Пейтриът не са системи срещу крилати ракети. Те са само срещу балистични ракети от типа на Скъд. За крилатите ракети има други системи като Иджис и THAAD.