Браво, грации! Ансамбълът ни с бронз в Баку

Момичетата изиграха стабилно съчетанията си
Обновена: 21 сеп 2019 18:23 | 21 сеп 2019 18:22, Веселина Йорданова
19
Браво, грации! Ансамбълът ни с бронз в Баку
Снимка: БФХГ

Българският ансамбъл по художествена гимнастика успя да запази мястото си на почетната стълбичка, като извоюва бронзовия медал на Световното първенство в Баку (Азербайджан).
 
Момичетата на Весела Димитрова в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Стефани Кириякова, Мадлен Радуканова и Ерика Зафирова изиграха стабилно съчетанията си с 3 обръча и 2 чифта бухалки, както и с 5 топки и грабнаха отличието в многобоя с общ резултат от 58,000 т. (28,800 т. за първото и 29,200 т. за топките).
 
Така нашите грации защитиха бронза си от миналата година, когато записаха същото класиране на Световното първенство в София.
 
Те играха в по-неблагоприятния първи поток, като повечето от останалите им конкуренти като Русия, Италия и Беларус бяха във втората група. Въпреки това българките показаха завидната си класа и психика и не допуснаха груба грешка в нито една от композициите си.
 
За съжаление обаче съдиите отново се превърнаха в главните действащи лица, след като бяха леко пристрастни и дадоха златния медал на тима на Русия.
 
Сборная започна не особено убедително в съчетанието с обръчи и бухалки, където допусна доста грешки, но получи оценка с едва 1 десета по-малко от българките – 28,700 т. Второто им съчетание – с 5 топки пък бе пълен хаос, гонене на уреда и други грешки, но това не попречи на реферите да им дадат безпрецедентната оценка от 30,000 т. и да ги направят световни шампионки със сбор от 58,700 т.

Продължението четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен 15Така е откакто Юрий Титов стана шеф на МФХГ...През...1976-та.До тогава нашите гимнастички обираха златото,а след това твърдо бяха избутани на заден план.За протокола:-Аз не се интересувам от тоя "спорт",но някои неща просто не могат да се пренебрегнат..
16
4
 
1
 
! Отговори
Владинова преди 4 години
Пак 8-ми
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е при толкова грешки на рускините да им дадат 30 точки ,то бива,бива но това не е жури,а касичка !Световната федерация да се намеси,защото такива случаи не трябва да се повтарят или да продължават.
14
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
обаче тая бременната с усмивка "а ла Мона Лиза",която се появява от ляво всеки път,вече започва да ме дразни!Рекламите действат до едно време,след това стават про тивни..И ефекта е обратен...така..Това-между другото....та какво казвате?-Ще уволняват Нанси Брансън?
13
1
 
7
 
! Отговори
До 8 -Деян Куцев преди 4 години
Образовай се бе Куцев ! Когато някой е действително Т.Ъ.П. това няма как да му бъде обяснеено .Ех Куцев,Куцев ,дете невинно ,ти не си виновен ,тя природата .........
12
12
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
по-грозно кълчене на човешко тяло като това на снимката не съм виждал!..Изобщо в така наречената "художествена гимнастика" няма нищо "художествено",дори не е и гимнастика в пълния смисъл на думата.Просто ЗРЕЛИЩЕ ..
11
3
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На сребро се тъгува, че не си първи, тъй, че бронз е добре (а злато - си е супер)...
10
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано сега да спрете да ги наричате златните момичета,че ни надухте главите вече.За последните 10 години са били само 1 път световни шампионки.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Божидар Андреев също е с бронз в щангите! Браво момче!
8
17
 
5
 
! Отговори
Деян Куцев преди 4 години
Само се излагат. Как се чекнат са за некой брудей
7
7
 
4
 
! Отговори
J преди 4 години
Вечно 10-ти
6
5
 
6
 
! Отговори
до 3 преди 4 години
Грешиш САЩ са по-коварни, те все идват да спасяват някоя държава от терористи и накрая не остава държава. Просто в спорта хората си държат на своят държава. Германци са същите,гледайте беатлон по немската телевизия. То ще е хвалене, че ще дават немската публика как ги окуражава, че после интервюта. Дори да е на последно място ще кажат,че техният човек не се е концентрирал,никога обаче няма да го обидят. Половината състезание няма да излъчат немците, ако трябва,за да покажат своите състезатели.
5
3
 
9
 
! Отговори
само питам преди 4 години
А второто място със сребърния медал нека позная, го грабна Беларус нали?
4
2
 
12
 
! Отговори
греша ли??? преди 4 години
Хора, Баку е в Азербайджан,а Азарбайджан винаги си е бил част от руската федерация. Хората си държат на собствения си народ един вид. Ако беше в България състезанието ние напук пък щяхме да дадем златото на чужденец, за да покажем колко сме толерантни. Сякаш на някой чужденец му пука за България
3
11
 
8
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Бойко веднага да спре руските енергийни проекти за наказание. Още ли вярвате на братската руска любов???Кат русия няма друга ,тъй коварна на света.
2
2
 
10
 
! Отговори
Петров преди 4 години
Има световен заговор срещу мен, каза Иляина Раева, Русия е виновна за всичко, казаха американците.
1
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бронз ли поне сребро да беше.