Заради кризата с бензина - недостиг на сапун и пури в Куба

Санкциите на САЩ спират корабите с петрол от Венецуела
24 сеп 2019 15:29, Елка Василева
40
Заради кризата с бензина - недостиг на сапун и пури в Куба
Снимка: Reuters

Недостигът на горива, обхванал Куба от десетина дни, започна да се отразява на снабдяването и с други стоки като сапун, прах за пране и пури, призна министърът на вътрешната търговия г-жа Бетси Диас Веласкес, цитирана от АФП.

Първостепенната грижа е снабдяването с хранителни продукти в страна, която внася 80 процента от потреблението си, поясни министърката в интервю за официоза на Кубинската комунистическа партия в. "Гранма".

Още по темата

Поради тази причина "понякога" други стоки, като продуктите за хигиена, започват да липсват на пазарите, отбелязва изданието.

От десетина дни Куба е изправена пред остър недостиг на горива, свързан с американските санкции срещу корабите с петрол на Венецуела, която е основният доставчик на острова.

Производството на пури също бе "леко засегнато" през септември, защото основният завод на острова, разположен в Олгин, източната част на Куба, затвори заради ремонтни дейности и когато отново заработи, не успя да пласира производството заради липса на транспорт и гориво.

През уикенда по бензиностанциите в Куба се извиваха опашки, на които се чакаше часове наред. В понеделник сутринта ситуацията изглежда леко се бе успокоила, отбеляза АФП, цитирана от БТА. Президентът на Куба Мигел Диас-Канел обеща, че в края на септември ще пристигнат танкери и ситуацията относително ще се нормализира през октомври.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да си се оправят, да си живеят така, чудо голямо. Всяко общество да си се оправя. Щом така им харесва, така. Да живее Фидел, Мадуро, Чавес, Че Гевара, да живее революцията.
20
1
 
1
 
! Отговори
Дп сегашния 17 преди 4 години
Траверса,пак си пропуснал урок,ама по чертане.Само ще ти кажа,че един самолетоносач е с размерите на 30 етажен небостъргач,а не бащиният ти курник :d То бива необразованост,ама твоето е медицински случай!
19
1
 
2
 
! Отговори
Cuba libre преди 4 години
Млъквайте скудоумници, нито сте стъпвали, нито сте сънували какво е Куба.
18
8
 
3
 
! Отговори
В Куба е яко преди 4 години
Може да чукаш омъжена жена пред мъжа и за петдесет долараДа живее революцията :))
17
1
 
0
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
повишение*
16
5
 
3
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
всяка година имате увеличение на храни ток и парно помислете си за своятаДори по време на комунистическия режим, цените са се увеличавали. Важното е не дали цените се увеличават, а дали покупателната способност се увеличава. Те могат да се увеличават, но когато увеличението на заплатите е изпреварващо, тогава има поведение на покупателната способност.
15
8
 
4
 
! Отговори
Баба ми викаше преди 4 години
Ако искаш Пясъкът в Сахара да свърши - дай власт на тамошните комунисти
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лозунга в Куба е : Социализъм или смърт.Май второто почва да се случва и то гладна.
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 23От плажа може да се види само на Кузя пушека ако успее да доплува до Куба.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 17Уроците по физика си ги пропуснал ти!! Земята както знаеш /ако знаеш де/ е кръгла. За да "видиш" на няколко десетки мили трябва да си на височина около 200 м. над морското равнище а не на плажа:))
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
господа драскачи на глупости като сте с америка как живейте какво произвеждате всяка година имате увеличение на храни ток и парно помислете си за своята *** че бг остана без людна нацията българска исчезва от картата на европа останаха в бг старци роми
10
2
 
7
 
! Отговори
cazzo duro преди 4 години
До Работил там!! Абе , чоджум, ако си на плажа видимостта на хоризонта е 5 км или около 3 мили. !!!:))) Кви самолетоносачи "хвърлили котва на няколко десетки мили", кви пет лева?! :)))
9
8
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Имат пypи, ром, природа и само комунизма води до неописуема мизерия. В техен магазин е така както беше при нас по време на режима, гол тезгях и всичко се дава "под него". Бахамските острови са в същият архипелаг, но разлика от земята до небето.
8
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква "блокада" на Куба няма ве леваци руски, Щатите не се занимават с умрели от комунизъм псевдодържави. Тръмп им запорира само финансите ПРЕЗ АМЕРИКАНСКИ БАНКИ! НИЩО ДРУГО! И от къде на къде болшевишки *** ще ползват щатската банкова система? Да си пазаруват с рубли, йоани или друга подобна тоалетна хартия, и да са живи и здравиБог да пази Америка!
7
10
 
14
 
! Отговори
сърп и чук преди 4 години
За какво им е с,апун , пури и т.н.......нали имат революция , да ядат петолъчки
6
9
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Те и без това са 200г.назад да забравят за бензина и да подкарват каручките .И ще имат транспорт.
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В държава с райска природа живеят като скотове. Това е руската орбита.
4
4
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Поне са,пун да си насапунисат дупараните, имат ли?
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Куба няма пури - смятай!Комунистите вършат чудеса с тъпотата си.
2
13
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Ами Русия ако беше велика и богата страна щеше да се противопостави ама те не могат и за това и приятелите на Русия са мизерници като руснаците. Добре че ние не сме от тях вече.