Георгиева: Светът ще бъде подложен на изпитание

МВФ разпространи изявлението на българката
25 сеп 2019 22:02,
69
Георгиева: Светът ще бъде подложен на изпитание
Снимка: Reuters

"За мен е голяма чест да съм избрана за следващ управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ)", се казва в изявление на Кристалина Георгиева, разпространено от пресслужбата на Фонда. Следва останалата част от устното изявление на Кристалина Георгиева, пише БТА.

Още по темата

"Искам да благодаря на членовете на Фонда в цял свят и на Изпълнителния съвет за получената подкрепа и за оказаното ми доверие. Нека започна с отбелязването какъв късмет имам, че моята приятелка Кристин Лагард беше мой предшественик. Нейната визия и водачество са допринесли толкова много за продължаващия успех на фонда.

За мен е привилегия и огромна отговорност да съм начело на тази уникална институция, с впечатляваща история и първокласни служители. Встъпвам в тази роля с твърда вяра в мандата на Фонда. Виждала съм лично в моята страна и в много други страни от колко голямо значение е Фондът за страните в криза и колко е важно да проправим път към стабилността и устойчивия растеж.

Поемам новата си роля ясно осъзнавайки предстоящите големи предизвикателства. Световният икономически растеж продължава да разочарова, търговските напрежения се запазват, а дълговото бреме нараства в много страни. Както скоро ще обсъдим на Годишните срещи, предупредителните сигнали святкат и трябва да сме готови да бъдем подложени на изпитание.

В тази обстановка незабавният ми приоритет за МВФ е да се помогне на членовете да минимизират риска от кризи и да са готови да се справят с икономически спадове. Не бива обаче да губим от поглед дългосрочната си цел - подкрепа за разумни парични, фискални и структурни политики за изграждане на по-силни икономики и подобряване на живота на хората. Това означава, че трябва да се захващаме и с проблеми като неравенствата, климатичните рискове и бързите технологични промени.

За готовността ни да действаме от решаващо значение е опазването на финансовата сила на Фонда, както и подобряването на усилията му за надзор и развитие на капацитета. В работата с екипа ми моята цел е допълнително да укрепя Фонда, като гарантирам достатъчни ресурси и добро управление, винаги безпристрастен, прогресивен и вслушващ се  в нуждите на нашите членове.

Очаквам с нетърпение да работя с всичките ни 189 страни-членки, Изпълнителния съвет и служителите и с всичките ни партньори в следващите години.

Официално започвам работа на 1 октомври, но както виждате, вече съм силно ангажирана с това ново предизвикателство.

Благодаря."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
25
 
1
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Ами изпитанието вече е на прага и няма как да бъде прескочено!?първо,това са държавните дългове на т.н.развити страни,може би то-точно на най-развитите длъжници -като почнем от САЩ и свършим с Швейцария и Сингапур -държавните дългове варират от 90 до 290%!?Второто е политиката на протекционизъм ,започната от Тръмп-последствията са непредсказуеми!?Интересно е положението на МВФ-според експерти,толкова е лошо,че не е ясно дали задачата на г-жа Георгиeва е да реанимира или погребва организацията!?
52
24
 
4
 
! Отговори
Тоест, превода е: преди 4 години
Един вид, не ни търсете. Положението е лошо, не можем нищо да направим.
51
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Георгиева: Светът ще бъде подложен на изпитание"С тебе начело на МВФ със сигурност.
50
7
 
28
 
! Отговори
Тази жена има: преди 4 години
1.Добро и благородно сърце-сигурен съм,че ще направи много за България и целия свят(+)2.Ехиден и пресметлив поглед.Струва ми се,че би продала и душата си на Дявола за да постигне целите си (-)
49
26
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Инструмент на корпорацията
48
27
 
13
 
! Отговори
На място преди 4 години
До Анонимен 38Съучениците й са викали Сталинка, защото това е името й, не е прякор. На Сталин е кръстена от комунистическа преданост на родителите и. Тя става активен комунист, прави кариера като комунист доносник и продава на 'врага' и доносничеството си. После с промените сменят името й и да върви като за нов демократичен шпионин. Сега е шпионин и пешка на Билденбергите и Сорос, т.е. на силна еврейска клика.
47
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДА НЕ ЛАЯТ МНОГО РУБЛАДЖИИТЕ, ЧЕ КАТО ФАЛИРАТЕ ПАК КЪДЕ ЩЕ КАЦНЕТЕ ДА ИСКАТЕ ЗАЕМИ?
46
4
 
29
 
! Отговори
ДРУГАРЕ, преди 4 години
ЗА НАТЯКВАНЕТО ЗА КРИЗИ - А ПРИ ВАС НЯМАШЕ ЛИ КРИЗИ БЕ? ДА ПРИПОМНЯМ ПАК 3 ТЕ ФАЛИТА НА ЖИВКОВ, НА ВИДЕНОВ И НА ОРЕШАРСКИ!
45
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След случая с Бокова и по точно след издигането на още една кандидатура от БГ преди години, много се срина доверието към тази жена
44
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Типичният политик - много говори, нищо не казва
43
27
 
14
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
Тц. Не е славянка. От избраните е.
42
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПразнодумНапротив, вслушай се внимателно. Рептилите винаги ни поднасят като "прогнози" плановете си. С други думи, подготвили са ни още една депресия.
41
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз питам: може ли някой от тези 189 членове да се откаже по собствено желание, ако не, за мен е съюз по принуда
40
28
 
18
 
! Отговори
Празнодум преди 4 години
Торба с празни приказки.
39
30
 
26
 
! Отговори
не се радвам,защото преди 4 години
ТАЗИ ЖЕНА не ми харесва,защото е прекалено сервилна със силните на деня,болно амбициозна,без да подбира средствата/случая с Бокова/и най-вече не я интересува България.Тя е поставена от определени кръглве,чиито интереси обслужва,как за такъв пост само един кандидат.Не е ли очевидно,дори промениха възраст на кандидата заради нея.
38
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и сега боби ваклинов да направи един клип за мвф и новата му шефка...
37
27
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сорросоидна ве-**-ца.
36
27
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се стегнем и да работим все повече и повече за техния / на избраните/ финансов просперитет и благополучие.
35
21
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво !!! Гордеем се с теб!!!
34
33
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гнусна, противна, душевно нечистоплътна.