Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!

Скот Морисън намеква, че тя е използвана, за да всява паника
Обновена: 26 сеп 2019 07:56 | 26 сеп 2019 07:50,
198
Австралийският премиер: Грета Тунберг всява страх!
Снимка: Reuters

Австралийският премиер Скот Морисън отхвърли вчера критиките срещу политиката за климата на неговата страна и намекна, че младата шведка Грета Тунберг е манипулирана, предаде Франс прес.

Морисън каза в речта си пред Общото събрание на ООН, че Австралия се бори срещу климатичните промени и отхвърли "всяка инсинуация, твърдяща противното".

Още по темата

Той увери, че Големият бариерен риф, част от световното наследство на ЮНЕСКО, е "здрав и устойчив", въпреки че в края на август австралийска правителствена агенция обяви, че е в лошо състояние заради затоплянето на водите, предава БТА.

Морисън каза, че страната му е отговорна само за 1,3 процента от световните емисии на парникови газове и че е приела план за климата, възлизащ на 3,5 милиарда австралийски долара (2,1 милиарда евро). Той добави, че Австралия се придържа към ангажиментите, които пое в Парижкото споразумение за климата, за намаляване до 2030 г. на емисиите си с между 26 и 28 процента спрямо нивото от 2005 г.

Австралийският премиер намекна, че Тунберг, шведската тийнейджърка, вдъхновила стотици хиляди младежи да поискат от световните лидери радикални действия за справяне с климатичното затопляне, е използвана от някои хора, за да всява паника.

Според Международната агенция по енергетика, със своите 25 милиона жители и зависима от горенето на въглища икономика, Австралия е била през 2016 г. втора в класацията на най-големите замърсители на планетата по количество емисии на глава от населението след Саудитска Арабия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбирам аз, че в Швеция най-важния им проблем е че след 10 години температурата ще се повиши с половин градус.Но ООН твърди, че днес повече от 6000 души ще умрът от глад, а още толко поне ще умрът от болести свързани с недояждане.
174
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Климата се променя щото разни ******** пътуват със самолет от Европа до Америка за да се изкажат колко е лошо да се използват невъзобновими източници на енергия.Що не взеха лодка с платно и гребло?
173
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да преборим климатичните проблеми и после да си спретнем една IV световна война. Останалите живи ще умрът от глад и планетата ще бъде спасена!
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази е издигната за да вземе Нобелова награда за мир, на Тръмп - не.
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В речите на Грета няма нищо друго освен патос. Нищо по същество, само бяс и истерия. Правителствата били мислели само за икономически растеж. А откъде да дойдат парите за борба с климатичните промени и разработката на зелени технологии, ***?
170
2
 
9
 
! Отговори
някой вярва ли преди 4 години
че едно момиче от нищото на 16 г става световна известна и всички медии я снимат ....прилича на режисиран цирк за отклоняване на вниманието и е маша на тези които "критикува" .последователите са наивници ..ха.ха.ха.ха
169
2
 
13
 
! Отговори
5555 преди 4 години
Адски противно същество. Да не говорим, че речта и беше лишена от съществен смисъл и адски зле изиграна.
168
1
 
0
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 173"Без да съм фен на руския президент и Русия?"Аз също не съм му фен. Освен това не съм фен и на много други диктатори, като Адолф Хитлер например.Виждали сме на архивни киноленти в края на войната как Адолф Хитлер гали по бузките малки момченца, деца, усмихва им се чаровно, като с усмивка на уста ги праща да се бият срещу Червената Армия. Тоест, праща ги на смърт. Проблемът е не че са малки, а че не разбират за какво ще умрат. И на него не съм му фен, а това е чудовищно!
167
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп показа как трябва да се отнасяме с неолибералните изчадия - нула внимание !
166
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
Това нещастно момиченце още преди пет години има диагноза за психическо разстройство, затова неолибералната джендъристка *** лесно я манипулира и използва !
165
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Тръмп??! Тръмп го очаква импийчмънт и скоро ще бъде забравен !!! А Грета я очаква светло бъдеще и много любов. И без да съм фен на руския президент и Русия ще ви кажа, че ако там беше Путин, щеше да се отнесе много мило с Грета, щеше да я поздрави и да й се усмихне и да й обещае , че ще направи конкретни неща за подобряванена околната среда. Рано или късно това ще се случи и тогава ще видите разликата между надутия и невъзпитан Тръмп и любезността на Путин, защото съм виждала как общува с деца и младежи - с много уважение!
164
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
има нужда от екзорсист
163
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Тръмп Постъпи с нея, точно както трябваше.Подмина я сякаш не съществува,все едно е невидима. Забележете как лицето и се изкриви от злоба. Право в целта Тръмпи.Ако беше започнал да се разправя с нея, тя щеше да спечели.
162
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Джендери, еколози и други подобни прегряват супата и щото са много успешни сред промити скандинавски мозъци си мислят, че навсякъде хората кълват на тези глупости. В Източна Европа, обаче, подобни номера не минават.
161
15
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ТЕЗИ КОИТО ПРАЩАТ ТУМБЕРГ НА ПРЕГЛЕД СА ТОЧНО ТЕЗИ КОИТО СА ЗА ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ !!!
160
0
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ЯЖ ТУМБЕРГ ЯЖ!!
159
3
 
33
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Това много злобно бе
158
4
 
44
 
! Отговори
Г. Сомов преди 4 години
Горкото дете. Няма ли някой Психиятър да я прегледа , да й даде лекарства,,, терапия ?? А родителите й са за бой.
157
4
 
41
 
! Отговори
Размишляващ преди 4 години
Освен туй момата е дете.А децата се подвизават в детската градина, в училище. Тя не е достатъчно зряла да управлява автомобил и не може да вземе заем, но може да разсъждава по сложни въпроси от трибуната на ООН, при това невъзпитано, грозно и обидно.
156
1
 
27
 
! Отговори
Размишляващ преди 4 години
Ако много хора са гладни трябва да им се покаже как се лови риба и как се садят зеленчуци, а не да им се пращат риба и зеленчуци!