Apple иска скок на производството на iPhone 11 с 10%

Увеличението ще добави между 7 и 8 млн. броя от телефона
4 окт 2019 15:17,
38
Apple иска скок на производството на iPhone 11 с 10%
Снимка: Reuters, архив

Американският технологичен гигант Apple е поръчал на доставчиците си да увеличат производството на последния му модел iPhone 11 с около 10%, съобщава Bloomberg, като се позовава на Nikkei Asian Review. Причината е в по-големите продажби от очакваното на новите телефони.

Увеличението ще добави между 7 и 8 млн. броя от телефона над първоначалните планове на базираната в Купертино компания, посочва Nikkei, като цитира анонимни източници. Цените на акциите на доставчиците на Apple Murata Manufacturing и Alps Alpine в Токио и на AAC Technologies Holdings в Хонконг се изстреляха след новината.

Не е необичайно Apple да увеличи поръчките, тъй като измерва търсенето след представянето на iPhone 11, както и в контекста на повечето покупки преди празничния сезон. Американската компания все още се придържа към предишната си прогноза за продажби на до 75 млн. нови iPhone-и през втората част на годината, твърдят запознати източници, пожелали да запазят анонимност.

Главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук обаче прогнозира силни първоначални продажби на най-печелившия ѝ продукт, запазвайки очакванията си, че търсенето на iPhone 11 ще продължи, въпреки глобалните сътресения на пазара на смартфони. Кук посочи пред френския ежедневник Les Echos в петък, че очаква нов цикъл на растеж на пазара.

Значителните подобрения на камерата на iPhone, заедно с по-дългия живот на батерията и подобрената издръжливост, може да са дали отражение у клиентите. Решението за понижаването на стартовата цена на iPhone 11 с 50 долара до 699 долара може би също е повлияло на потребители на фона на отслабената глобална икономика.

Още новини четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: appleBloombergiPhone 11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЩо бе, може да туриш още 5 камери, две антени за Wi-Fi и бумбокс, поне телефонът ще е уникален.Чудно как ябълките не са се сетили все още.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв растеж на пазара се очаква като никой не може да измисли нещо истински ново. Хората вече им се представят продукти които са повече камера от колкото смартфон. Да не говорим за андроидиота, там е още по-зле положението.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой по - долу спомена, че производствените разходи за 11 са 500долара, а го продават за малко над 600. Едва ли има някой толкова наивен да го вярва това. При цена от 699 долара производството ще е под 200 със сигурност.
32
1
 
2
 
! Отговори
До 30 преди 4 години
Ти май идея си нямаш какво точно е Android One. Научи английски и се образовай малко, стига си дрънкал глупости. :)Pixel ги обновяват, ама хич не колкото трябва. На единицата верно добавиха доста неща от 3-ката и сега върви на Андроид 10, ама повече от това няма да го обновят.iphone минимум 5 години поддръжка.
31
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-хубавите мобифони са на Моторола.
30
5
 
0
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Щото за Пиксел всички ъпдейти ти идват дирегтно от Гугъл. Формално го няма, но на практика е същото. Поддръжката на пиксел е не по-лоша от тази на Епъл, ако не и по-добра.
29
0
 
6
 
! Отговори
АНИ ЛИНГУС преди 4 години
Ох, утре отивам да го взимам, нямам търпение!!! Десятката вече ми омръзна, а този е на ново ниво.
28
3
 
2
 
! Отговори
До 24 преди 4 години
Я кажи кои са тези флагшип телефони с Android One? :) Защо Google не го ползват на Pixel ???Ай да видим кога ще го зарежат този Android One, едва ли ще изкара 5+ години.Пък и кой нормален иска Google навсякъде...
27
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората който карат БМВ си купуват и ябълките,едни и същи главанаци са!
26
8
 
5
 
! Отговори
казах преди 4 години
Само САМСУНГ и нищо друго!
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То па с Епъл едни ъпдейти, нарочно спънаха старите телефони. Безсрамие!
24
3
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Ами вземи си телефон с чист андроид бе кaиш!Никакви допълнения, а с Андроид 1 имаш вечни ъпдейти в деня на пускането им.Аман от неразбрали.
23
4
 
5
 
! Отговори
lol преди 4 години
най-силната страна на ябълките е софтуерът им. предимството да си го правят само за своите устройства е огромно. телефон на 4 години си върти приложенията без проблем. при андроида, без значение от марката, повече от 2-3 години не издържа и започва да бави. да не говорим за нелепите допълнения, които всеки производител добавя към андроида.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Новият Айфон е трепач и цената е много добра. Другата седмица си взимам и аз.
21
3
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 4 години
Цените не са завишени колкото си мислиш.Производствената цена на един iPhone е около 500 долара - това са само материалите, без труд.После не забравяй, че имат хиляди магазина, продавачи, програмисти, инженери, поддръжка и какво ли не. Всичко това струва пари.
20
2
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
Къде ги видя тия 809 Евра бе?! Моят го взех за 1399 лв.
19
0
 
7
 
! Отговори
Gogo преди 4 години
Добри са продуктите на ябълката, но като на всяка друга много популярна марка цените са доста завишени!
18
3
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 4 години
За мита чувал ли си?А иначе мнозинството от плебеи коити хейтват Apple просто ги е яд, че не могат да си позволят продуктите им.Бичете си на Android и давайте всичките данни на Гугъл. За ъпдейти да не говорим, дори и с проектите катo Treble и Mainland, Android никога няма да въде свястна ОС.
17
8
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
аз ползвам само Хуавей
16
2
 
4
 
! Отговори
Сп???нс преди 4 години
Айфоните ми харесват, но не бих си купил заради ценовата им политика, Начална цена за щатите 699$ , която като с магическа пръчка се превръща в 809? .