Къде са медалите? Търсят отличията на Наим Сюлейманоглу

Дъщерите му са поискали претърсване на апартамента на легендата
4 окт 2019 16:52,
31
Къде са медалите? Търсят отличията на Наим Сюлейманоглу
Снимка: Reuters, архив

Близо 2 години след кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 г. не спират съдебните спорове за наследството му.

Двете му дъщери - Сезин и Есен Сюлейманоглу, са поискали претърсване в жилището на щангиста, за да бъдат намерени 13 броя негови медали от световни и европейски първенства, предава БТА.

Още по темата
Те обвиниха чичо си Мухаррем Сюлейманоглу, че е присвоил медалите на брат си и ги е предоставил на продуцента, който снима филм за Наим. Според дъщерите сред 13-те медала в неизвестност са и 3-те олимпийски медали на баща им.

От продуцентската компания обаче отрекоха и обявиха, че при заснемането са използвали макети на медалите.

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир заяви, че на 3 октомври е било извършено претърсване от съдебен екип в апартамента в Бююкчекмедже, който Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската дъщеря на Наим, Секаи Мори, и експерти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, но медалите не били открити.

"Жилището на Наим намерихме в крайно запуснат вид, много от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите сигнализираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, но тя беше празна", каза пред турски медии Азиз Демир.

По думите му ще бъде повдигнат иск пред прокуратурата срещу лица, за които се смята, че имат ключове от апартамента.

"Знаем, че в този апартамент бе настанена майката на покойния. След това тя замина за България и научихме, че някои от приятелите на покойния щангист притежавали ключове от апартамента, че са влизали и излизали. Прозорците на апартамента бяха оставени отворени", каза адвокатът.

"Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този унизителен за паметта му начин, те трябва да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна сбирка, а не да обикалят по разни продукции", допълни Азиз Демир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците го подлъгаха когато все още вдигаше и беше добър избяга от родината си / а дали това е предателство нега друг го съди/, отиде при тях спечели им няколко медала.Е, и , какво от това везир и паша не стана, и си отиде рано, рано, а какво му е било на душата само той си знае !!! Вдигаше за турците а целуваше ръцете по коридорите на баш нашия треньор който го направи добър спортист и те така.
21
11
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
Те тва бъкане на турците с помаците май Руска Пропаганда у нас , а за насилственото Християнизиране на Българския народ през 866 г от Византия тогава при Борис 1 не искат да чуват и говорят , значе ваща си История си крийте под дърво и камък а за турците дай на пълна газ да разпространим Фейк нюз
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5*Наум Шаламанов му е истинското име.*Май на дядо ти истинското име е Осман .
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чети и мислиНе бъркай турци с помаци.
18
5
 
9
 
! Отговори
питанка преди 4 години
До Kris След като тоя е турчин мен кво ме боли оная работа за него и проблемите му- за нас БЪЛГАРИТЕ той е един чужденец!
17
4
 
27
 
! Отговори
Чети и мисли преди 4 години
До KrisМежду българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите, нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които не говорят друг език, освен български Мидхат паша, 1878г.
16
13
 
4
 
! Отговори
Kris преди 4 години
Do prosoto Velikiya Turcin NAim Sulyuleimanoglu,negovite predci sa turtzi ,bashta mu i maika mu sa turtzi i toi samia razbira se.Ce taka...
15
4
 
26
 
! Отговори
Γι преди 4 години
В частните колекции на българските олигарси,знаете ги кои са те.Това са и най-голямите български контрабандисти на архифакти и древни съкровища по нашите земи.Те винаги са били протектирани от власта,защото те са във власта от време оно.Те и техните бащи и дядовци измислени партизани и ятаци на коминтерна.Това са хора предали родината си за облаги и червени пари,мястото им е в затвора,а не на челните маси на светските партита.Там при тях търсете медалите на Шаламана.
14
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Търсете ги при Ердоган.Там са.
13
7
 
20
 
! Отговори
момчилград преди 4 години
В Птичар са, зад нужника са заровени.
12
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заровил ги някъде в градината на село.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е след великите
10
5
 
36
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
продадени и изпити!как свършват някои легенди - жалко е
9
6
 
32
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 4 години
При доставчика на дрогата .............................
8
14
 
45
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
я!.."Бююкчекмедже"-то са оказало празно....обаче защо само турски "адвокати","медии",имена са поднесени в статията?"Шаламанов" загърби Родината си и са писа "турчин"..Въпреки,че цялото му израстване като щангист беше В България!!..Но както и да е!Да се оправят кадъните-негови наследнички..Нас той отдавна не ни интересува!..кадъните пък съвсем..
7
5
 
15
 
! Отговори
Али Ръзъ преди 4 години
ЛОШО МИ СТАНА, като го прочетох това ....
6
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна ги беше продал и изпил. Щерките какво търсят сега? Освен да намерят празните шишета и да ги върнат за амбалаж това е тяхното наследство.
5
23
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наум Шаламанов му е истинското име.
4
3
 
23
 
! Отговори
pich преди 4 години
ех тези пари ...
3
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
турци сър!!!