Стотици останаха без книжки след Октоберфест заради... тротинетки

Те решили да се възползват от услугата след солидна консумация на бира
8 окт 2019 17:30, Нели Христова
8
Стотици останаха без книжки след Октоберфест заради... тротинетки
Снимки: Reuters

Стотици германци останаха без шофьорски книжки след Октоберфест. Причината - всички те решили да се приберат след вечер, изпълнена с много бира, не с такси а с електрически скутер.

По данни на полицията в Мюнхен, 414 души били хванати да карат ел.тротинетки под въздействието на алкхол, а на 254 от тях било отнето свидетелството за управление на автомобил. 32 пъти се наложило на полицията да предотвратява пияни хора да се качват на скутерите.

В Германия електрическите тротинетки бяха легализирани през юни. Те се класифицират като моторно превозно средство. Това означава, че за тях се прилагат всички закони, отнасящи се до шофирането под въздействието на алкохол. Но някои германци разбраха това по трудния начин по време на най-големия бирен фестивал в света.

Полицията признава, че скутерите представлявали ново предизвикателство за тях по време на Октоберфест, който продължава от 19 септември до 4 октомври. Тъй като и в Германия хората изоставят тротинетките си където им скимне, по време на фестивалът, създателите на приложението били принудени да забранят на потребителите си да освобождават тротинетките докато са в района на Октоберфест. Всяка вечер служители прибирали множество оставени скутери край фестивала.

Властите по цял свят се опитват да намерят начин да се справят с електрическите скутери.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
ДО 7 преди 4 години
Умен си , ама ?Няма Фарове , няма Мигач , няма Аптечка , Няма Номер ?Ти карал ли си след такова нещо ?Човека яхнал го кара като Пиян на Колело , Не се знае на къде ще кръшне .
7
4
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
А у нас "умниците" не признават електрическата тротинетка за МПС! Защо, след като отговаря на всички изисквания! Това не е детско автомобилче на батерия! Това е опасно, бързодвижещо се средство с двигател в градска среда. Безопасното му управление изисква сериозни познания и умения т.е. книжка!
6
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"...Тъй като и в Германия хората изоставят тротинетките си където им скимне, по време на фестивалЪТ, създателите на приложението били принудени да забранят на потребителите си да освобождават тротинетките докато са в района на Октоберфест."Сериозно ли? ФестивалЪТ?!?!?!
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То и по българският закон тротинетките са МПС. В България тротинеткаджиите създават същите проблеми на хората, както навсякъде по света.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойчо може да има пари, ама вземат ли му книжката за алкохол, парите няма да му помогнат. Вкарва се в едни приключния и няма да му е до фест, щотото и пари няма да има.
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Американски боен самолет Ф 16 се е разбил в Германия. Сигурно пилотът е препил с бира?
2
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дойчо има пари и за фест и за глоба. И му е лесно. Тука е друга работата.
1
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В Германия електрическите тротинетки бяха легализирани през юни. Те се класифицират като моторно превозно средство."***: Аз го усещам като велосипед... Как ше е МПС...Ханс: Има двигател, начи е МПС.Средна заплата на *** - 500 евра, средна заплата на Ханс - 2600 евра. Кой ли е по-умен...