Германия спира износа на оръжия за Турция

Решението е в отговор на офанзивата в Сирия
Обновена: 12 окт 2019 19:43 | 12 окт 2019 19:41, Красимир Ангелов
71
Германия спира износа на оръжия за Турция
Снимка: Reuters

Германия забрани износа на оръжие за Турция в отговор на офанзивата на Анкара срещу кюрдската милиция "Сили за защита на народа" в североизточната част на Сирия, съобщава германският седмичник "Билд ам зонтаг", цитиран от ДПА.

Още по темата
"На фона на турската военна офанзива в Североизточна Сирия германското федерално правителство няма да издава никакви нови разрешения за доставка на военно оборудване, което Турция би могла да използва в Сирия", заяви пред вестника германският външен министър Хайко Маас.

Той подчерта, че правителството и досега е спазвало строги правила за износа на оръжие за Турция, особено след действията на Анкара в района на Африн.

За миналата година Германия е изнесла за Турция оръжия на стойност 242,8 милиона евро, което се равнява на почти една трета от целия германски оръжеен износ (770,8 милиона евро). През първите четири месеца на тази година Анкара е получила от Берлин оръжия на стойност 184,1 милиона евро.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: ГерманияТурцияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***...vsichki alchni nenasitni teroristichni darjavi ot eu prodavali na ankara orajia za 1000 godini napred i sega ...iok...dur...
57
0
 
5
 
! Отговори
Благоев преди 4 години
Турция с нейното "асоцииране " ,(митническо споразумение) с ЕС ,десетилетия се явява ,като БАЙПАС на правилата в ЕС за европейския бизнес!Поради това в Турция са вложени стотици милиарди . Тези оръжейни санкции са като писък на ощипана мома!
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и сега бат Бойко да направи малко търговия нали сме съседи пазят границите комшийте
55
0
 
8
 
! Отговори
Jon преди 4 години
Спирате износа за оръжие при положение, че Турция си произвежда всичко. А ще строите завод на VW в Турция. Няма по-големи двуличници от Германия.
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А вече надали Турция има нижда от нечие оражие.Който се е поинтересувал знае че турците произвеждат супер модерни оражия.В ютуба си ги имаТа така че такива неща не ги валнуват турците
53
3
 
6
 
! Отговори
Кербала преди 4 години
Ердо си го мести от левия крачол на десния за това дали Евро хомо елита ще му предоставя оръжие.
52
4
 
5
 
! Отговори
до 54 от славянин преди 4 години
Е, ако си учил някаква измислена анадолска история там може и да пише, че германския крал е бил в данъчните регистри на султана, макар че османската империя никога не е припарвала до германските земи! А чалмата бързо ще склони глава пред ариеца, достатъчно е последния да си изнесе производствата от анадолските земи и да бие шута на няколкото поколения анадолски шебеци живеещи на територията на Германия!
51
7
 
5
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Ердоган го загази, поне така си мисля.Турците не го обичат, съюзи се с руснаците въпреки че им свали самолет, естествено защото го предупредиха за преврата от ЦРУ.Сега плаши нас и ЕС с бежанци, интерестно.
50
8
 
11
 
! Отговори
Байка преди 4 години
Закъснели сте шваби, Турция може и без вас ,чалмата не скланя глава на ариеца, щото аз като историк знам, че Германският крал през 16 век е бил в данъчните регистри на Султана но обратното го няма в германските такива. Моля да ми отговарят само грамотни такива, а не озверели Джамбазки и жаалки подобия наСионалисти
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гейско парти с Путин и Ердоган!
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ни трябва фашистката "Народна кола" на Хитлер и неговият Порше. Ще печелим от войните в Близкия Изток и Африка.
47
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре да речем че немците спряха строежа на завода за коли и какво ? Да не би при вас да дойдат та вие не разбирате ли че сте бита карта и никой не ви зачита за нищо.
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България увеличава износа към Саудитска Арабия, а те увеличават износа към техните храненици. Милиардери станаха военните магнати в България.
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Германия. Вместо много приказки - действия.
44
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По дяволите!Сега с какво ще плащат газта на руснаците?
43
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха! Сега познайте кой ще продава оръжия на Ердо!Правилно - Владимир Владимирович ПУТИН!Муахахахахааааааа!!!
42
4
 
13
 
! Отговори
Бончо Охката преди 4 години
В отговор Турция спира износа на локум и овче месо за Германия. Немцитйе се виждат в чудо! Следващата стъпка е да спрат дюнерджийниците в Германия, това вече ще е удър за германците, ще умрат от глад милите
41
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германия спира износа на оръжия за Турция...Голям праз! Турция произвежда достатъчно оръжия!
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 35Германия е под американска окупация от 1945 година насам. Забрави тези ала-бали за демокрация, избори и пр. Всеки германски канцлер, преди официално да заеме поста си е длъжен да подпише декларация за вярност към САЩ! Не, не е конспирация - това е факт!
39
2
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
То затова там където са марширували от вермахта там се е провел първият геи парад и до сега. Ирония.