Любо Пенев изригна: БФС от години е на дъното и гние

България не заслужава този срам, отсече бившият национал
16 окт 2019 16:05, Красимир Ангелов
36
Любо Пенев изригна: БФС от години е на дъното и гние
Снимка: Булфото

Бившият футболен национал и треньор Любослав Пенев, който загуби последните избори за президент на БФС от подалия оставка Борислав Михайлов, коментира във Facebook бурята в българския футбол в последните 2 дни.

"Използваме случая да благодарим на всички хора, които ни писахте на лични съобщения, на споделените и харесани постове, с които ни подкрепяте. Бъдете сигурни, че ние продължаваме битката. Радваме се, че най-после има размърдване по отношение на управлението на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Но по-добре късно, отколкото никога.

Още по темата
Преди година и половина ние казахме, че тези хора не могат да управляват българския футбол, че любимата игра е стигнала дъното на дъното, че те нямат стратегия, нито могат да я направят, камо ли да я изпълнят. За съжаление излязохме прави.

Сега когато държавата усети звучния шамар на падението, както спортно, така и духовно, и започна освобождаването на футбола от недосегаемите, дано да има последователност и да стигне до край. Защото там от години гние, на всички нива", написа бившият нападател на ЦСКА и Валенсия.

Той изрази надежда, че ще се търси отговорност за "огромните пари, както каза премиера, дадени на БФС".

"Защото когато държавата дава парите на данъкоплатеца за развитието на футбола, трябва да се знаят целите и как са управлявани средствата за постигането им. Постигнатото го видяхме", написа още Пенев.

Той призова да се почисти докрай болното място на родния футбол, "защото футболът е играта на феновете, защото е социален феномен, защото е в сърцата на милиони българи. А ние не заслужаваме този срам".

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
бивш преди 4 години
До Сандо,Браво ,много добре казано,тъй наречените национали и срещу 3 то.дивизионен отбор от която и да е европейска държава ще бъдат същата картинка,та дори африканските отбори в пъти са по класни,дайте им на футболистчетата чалготеки и кифли и им глейте сеира,не стават,само се чудя с какъв акъл им ходят на срещите,та те не заслужават да ги гледат и по ТВ,причиняват стрес и инфаркти в хората,футбола и тениса трябва да ги забранят в България,срам за нацията са
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СандоПредните избори не беше ли кандидат? Загубата била срам, срам е да. Същия този не беше ли на терена при 1:6 от Испания на световното? Тогава не беше ли срам? Или кой не му харесва да д*** супата...
31
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
къде па прочетохте че Любо пенев иска да става шеф на БФС?човека го казва много точно и правилно - няма и не е имало визия и стратегия, нито могат да я направят нито да я изпълнят! или с други думи, на постовете седат хрантутници и некадърници!футболистите ни и те са статисти - седят и гледат мачовете от най-близо
30
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Любо Пенев не става за ръководител - фалирал е всичко, което е докоснал, има няколко висящи изпълнителни дела с огромни дългове. Такъв човек начело на БФС няма как да подобри каквото и да било, може само да натрупа дългове, които после да се плащат от бюджета.
29
2
 
2
 
! Отговори
Бат Венци преди 4 години
Венци Стефанов трябва да е шеф на БФС
28
4
 
13
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Ръководството ни е най-малкият проблем.Не може 11 ***да седят на терена и да гледат мача от близо! Те са там за да играят а не за да гледат как другите играят!
27
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв футбол, какви пет лева, бе!В Бг футбола го играят само в Чалготеката, гарниран с алкохол, кока, синтетика и в най-добрия случай - "цигарка", тренират "лъвчетата", яко тренират - ни от късна вечер до късна утрин!
26
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балъков за шеф на БФС!
25
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тук две алтернативи на Пенев - Цачева и Манолова.... Стана весело и .... смешно! Давайте други предрложения!
24
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, но спекулира с хазарта.Ти па да не му броиш чиповете?
23
3
 
18
 
! Отговори
Адриана преди 4 години
Не съм анонимна,както повечето.Любо поне има пренципи,които отстоява,но не е удобен защото излезна с името си и това което е и каза естината в,,120 минути,, ,тагава скочиха много или по- скоро всички,които държаха по кокал,даден им от Михайлов и в хор оплюха Пенев,а за кредитите му е версия подържана от Стефанов,ЗАЩО ЛИ?Тогава никой не го чу и не го подкрепи,а сега плюйте анонимни мишоци,че така по-лесно!!!!
22
6
 
7
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
Тези, които плюете Пенев, че бил "***" и т.н., кой предлагате за шеф на БФС? Някой който не се е събличал по физическо, но "велик" адвокатин, като паткофф ли? Или може би т.флека Кралев, посочен от бащицата.... Или пък някой от сегашния изпълком, например Венци елегантния или КОЙ... Дайте име, та да стане весело?
21
2
 
7
 
! Отговори
Гг преди 4 години
Мая Манолова.
20
3
 
19
 
! Отговори
Хе Хе Хе преди 4 години
Че то ако изключим по старите поколения и тия дето залагат на мачове останаха ли изобщо хора в България да се интересуват от футбол?Младите отдавна не ги вълнуват такива спортове. Едно време всички момчета ритаха топка по кварталните игрища. То и нямаше какво друго да правят. А днес е напълно празно. Много рядко може да се видят деца да играят футбол. То изобщо рядко се виждат деца да играят навън. Всички си стоят на топло в къщи и играят компютърни игри.
19
5
 
6
 
! Отговори
Ура преди 4 години
Да, но спекулира с хазарта.От трън та на глог.
18
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Любо - дисциплиниран, упорит, честен, за мениджър съм сигурен, че е надежден!Поне не спекулира с алкохола и марихуаната!
17
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или Вили Вуцов
16
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не ставаше за футболист,не стана бизнесмен,не става и за треньор,а за шеф на БФС хептен не става!Нищо не сттава от тоя Любо!Виж чичо му хубав човек,той можеше да стане,ама вече е на възраст.Балъков е най-добре за шеф на БФС.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цецка Цачева шеф на БФС!
14
2
 
4
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Питам кой да дойде?Давайте предложения!