Боби Михайлов за довиждане: Такъв като мен трудно се намира

От дълго време обмислях оставка, заяви бившият президент на БФС
Обновена: 18 окт 2019 15:24 | 18 окт 2019 14:57, Красимир Ангелов
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Борислав Михайлов даде пресконференция по повод оставката си като президент на БФС. Той напуска поста след расисткия скандал на мача България – Англия, загубен позорно от нашите с 0:6 и поисканата му оставка от премиера Бойко Борисов.

"Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде – не. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично", заяви Михайлов на пресконференция в Бояна.

Още по темата
"14 години са доста дълго време, отдавна си мислех, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно. В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставката. Оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда", каза още Михайлов.

"Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението", заяви Михайлов.

За инцидентите от мача с Англия, той заяви, че БФС е взел необходимите мерки, за да опази реда. "Платили сме на стюарди, на полиция, не мога да гадая дали е нарочно. Истерията дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави", категоричен бе бившият вратар на националния отбор.

"Не е моя работа да коментирам органите на реда. Дошъл съм най-любезно да отговарям на въпросите, не че вие можете да ми търсите отговорност. На Стоичков няма какво да му отговарям?", посочи още той.

"Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС. Просто идва момент, в който на човек му писва", каза още Михайлов.

Относно съмненията за черно тото у нас, той заяви категорично, че в България няма черно тото. "Който го докаже, виновните да си поемата вината. С годините сигналите от УЕФА са намалели. Всички са дадени на прокуратурата и преведени, но няма доказано нито едно престъпление. Преди 4 години сигналите бяха 48, сега са само 3", отсече Михайлов.

Той говори и за финансовото състояние на БФС под негово ръководство. "Бюджет 2006 година е над 5 милиона, бюджет към 2019 година е над 18 милиона. Всички можете да смятате, да правите разлика и да видите, че бюджетът е растял нагоре. Към 2006 година представители в УЕФА са били четирима души, за 2019 година са 23. Международните съдии към 2006 година са 17, към 2019 година - 23. 14 финансови одити и ревизии са минали без забележки и предписания", отчете още той.

Попитан на въпрос коя е най-голямата му грешка по време на управлението, той заяви: "Трудно мога да отговоря, може би съм бил прекалено добър към всички. Сега ще си почивам известно време, ще ходя на риба, на лов... Като тръгна да се занимавам с нещо, ще разберете. Такъв като мен трудно се намира, не е много лесно, след като съм бил най-много дълго управленец в историята на футбола. Не бих казал, че се чувствам предаден", допълни още Михайлов.

"На всички им е тъжно, че си тръгвам, аз съм със смесени чувства. Всички опитаха да ме разубедят. Знам, че не съм толкова обичан в България, а би трябвало да е обратното заради това, което съм направил за страната. Виковете "Оставка" (б.а. - на мача с Англия) може би са били към треньора, не знам... В България не обичат успелите, а аз съм доста успял. В няколко квалификации бяхме близо до класиране, баражи... Не съжалявам за избора на нито един от треньорите", обяви вече бившият президент на БФС.

Какво още каза подалият оставка президент на БФС четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Я съм дърта пияница,пиьем уиски с баница...
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво казваш такъв като тебе и със свещ да те бяхме търсили такъв *** едва ли щяхме да отрием.
29
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Edna mutra miliarder s tupe. Kum na murrenski sem. Koito te isdignaha seate svaliha stiga se hvali
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба си смеха, тоя шут няма грам достойнство. Нали вчера рече, че няма да подава, днес , че искал от много време?
27
1
 
23
 
! Отговори
+++++ преди 4 години
Наглец !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прав си Боби такъв като теб много трудно ще намерим: ще трябва няколко месеца да се разчисти централата на БФС от бутилки и няколко седмици за да се проветри. Ти се скъса от работа видяхме и резултатите от твоя труд.
25
1
 
10
 
! Отговори
+- преди 4 години
Бойко също управлява държавата дълго и това не значи ,че си върши работата добре,е,ако питате него,то той и Зуев от Македония е спасил ....голяма работа .В една фирма като няма резултати се сменяват управляващите,па може и да си направил много,тъй и с БФС и ДЪРЖАВАТА (но те са на субсидии...)!
24
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама и ние българите сме от осанна до разпни го. Не може само да критикуваме и да отричаме. Бобито направи не малко - каквото са искали от него футболисти, треньори, клубове - той го е правил. Освен това, решенията не ги взема еднолично какато Бойко например, а с мнозинство от изпълкома, така че и тук не можем да го упрекнем. Единствените му недостатъци бяха, че се пропи като батето Славков и често налагаше сина си в национала, което е недопустимо. БФС е сладка трапеза.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Футбола е тотално разнибичкан в България !Само конгресите и изпълкомите са безкрайни !!Каква наглост и безотговорност!Позор !
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще го видим следващия няма проблем
21
23
 
9
 
! Отговори
Хората преди 4 години
много бързо забравят постиженията на един човек, но са склонни винаги да помнят издънките, дори и да са били само веднъж. Господинът Боби Михайлов, че се беше срастнал с този пост, това беше ясно на всички. Това е типична човешка черта и са малцина тези, които не биха се възползвали от благата, които една такава позиция предлага. Но си и спомнете колко радост на българите донесе този човек в младините си, когато всички крещяха "Българи юнаци!",обединени за първи път от гордостта да са българи!
20
2
 
15
 
! Отговори
Нелепо! преди 4 години
Това е нелепо изказване, освен ако има се вземе предвид, че друг такъв безхаберник не можем да намерим, то да, незаменим е:)!Сега, обаче целият управителен съвет подава оставка и се насрочва общо събрание, без репресии, демократично легитимно да видим. Може пък и да ни изненадат?! Макар че имам отново доста съмнения!
19
1
 
29
 
! Отговори
ЗАКОН ВСЕМИРЕН преди 4 години
НЯМА НЕЗАМЕНИМИ ХОРА !!!!!!!!!!А дано следващият наистина да не е като теб !
18
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Боби Михайлов за довиждане: Такъв като мен трудно се намира"Дай Боже наистина да бъде трудно да намерим друг като теб.
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е... такъв некадърник трудно се намира. Сигурно е доволен от резултата 6:0 за англичаните.
16
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гъззорраслите от 1 до 8 - бързо марш във фекалната яма отдето сте изпълзели!!!
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истина е !Няма кой да си тръгне от игрището с. ...джип !!И да си мисли.,че е нормално !Но ,да беше само това ?!?...ти -мене ,уважаваш ли ме ?
14
0
 
8
 
! Отговори
Доко s цоко преди 4 години
Аферим ашколсун ,евала
13
2
 
27
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Да, такъв лицемер, много трудно се намира!Нека каже кой стои зад него и кой го управлява?
12
0
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Перука, ако беше следвал Пиерлуиджи Колина и Лора Трот, това нямаше да ти се случи!