Боби Михайлов за довиждане: Такъв като мен трудно се намира

От дълго време обмислях оставка, заяви бившият президент на БФС
Обновена: 18 окт 2019 15:24 | 18 окт 2019 14:57, Красимир Ангелов
105

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Борислав Михайлов даде пресконференция по повод оставката си като президент на БФС. Той напуска поста след расисткия скандал на мача България – Англия, загубен позорно от нашите с 0:6 и поисканата му оставка от премиера Бойко Борисов.

"Благодаря за последните 14 години, в които сме работили заедно, къде хубаво, къде – не. Току-що подадох оставка като президент. Това е личен акт и не се обсъжда. Дойдох да уважа хората и да им го кажа лично", заяви Михайлов на пресконференция в Бояна.

Още по темата
"14 години са доста дълго време, отдавна си мислех, че може да съм омръзнал на хората. Случиха се много неща, но предпочетох с моята оставка да сваля това напрежение и хората да могат да работят спокойно. В деня на мача се видях със спортния министър. От много време замислях това. Първата ми реакция беше, че подавам оставката. Оставката не се приема. Изпълкомът няма какво да обсъжда", каза още Михайлов.

"Футболът се прави в клубовете, трябва да бъде разбрано от всички и от човека, който дойде след мен. Аз като бях вратар 6 гола не са ми вкарвали. Няма нищо странно, нито фатално. Казах ви, че на човек му свършва предела на търпението", заяви Михайлов.

За инцидентите от мача с Англия, той заяви, че БФС е взел необходимите мерки, за да опази реда. "Платили сме на стюарди, на полиция, не мога да гадая дали е нарочно. Истерията дойде от Англия, аз писах две писма. За защита на България, българските фенове и футбол. Тези неща се случват много повече в други държави", категоричен бе бившият вратар на националния отбор.

"Не е моя работа да коментирам органите на реда. Дошъл съм най-любезно да отговарям на въпросите, не че вие можете да ми търсите отговорност. На Стоичков няма какво да му отговарям?", посочи още той.

"Оценката за мен е, че четири пъти съм избиран на този пост с 90% от гласовете. Много неща се промениха и към хубаво, като работа на БФС. Просто идва момент, в който на човек му писва", каза още Михайлов.

Относно съмненията за черно тото у нас, той заяви категорично, че в България няма черно тото. "Който го докаже, виновните да си поемата вината. С годините сигналите от УЕФА са намалели. Всички са дадени на прокуратурата и преведени, но няма доказано нито едно престъпление. Преди 4 години сигналите бяха 48, сега са само 3", отсече Михайлов.

Той говори и за финансовото състояние на БФС под негово ръководство. "Бюджет 2006 година е над 5 милиона, бюджет към 2019 година е над 18 милиона. Всички можете да смятате, да правите разлика и да видите, че бюджетът е растял нагоре. Към 2006 година представители в УЕФА са били четирима души, за 2019 година са 23. Международните съдии към 2006 година са 17, към 2019 година - 23. 14 финансови одити и ревизии са минали без забележки и предписания", отчете още той.

Попитан на въпрос коя е най-голямата му грешка по време на управлението, той заяви: "Трудно мога да отговоря, може би съм бил прекалено добър към всички. Сега ще си почивам известно време, ще ходя на риба, на лов... Като тръгна да се занимавам с нещо, ще разберете. Такъв като мен трудно се намира, не е много лесно, след като съм бил най-много дълго управленец в историята на футбола. Не бих казал, че се чувствам предаден", допълни още Михайлов.

"На всички им е тъжно, че си тръгвам, аз съм със смесени чувства. Всички опитаха да ме разубедят. Знам, че не съм толкова обичан в България, а би трябвало да е обратното заради това, което съм направил за страната. Виковете "Оставка" (б.а. - на мача с Англия) може би са били към треньора, не знам... В България не обичат успелите, а аз съм доста успял. В няколко квалификации бяхме близо до класиране, баражи... Не съжалявам за избора на нито един от треньорите", обяви вече бившият президент на БФС.

Какво още каза подалият оставка президент на БФС четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
10
 
! Отговори
Мокета преди 4 години
Ле.леее, колко е подпухнал от пиене...
90
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ролекса му е от по-евтините, към 40 000 лв. е.
89
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагъл, безочлив , нахален , арогантен , много тЪпо парче ....... Много жалък и безсилен .....
88
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този невероятен, този фантастичен Борислав Михайлов.
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, първата му жена е избягала от него, когато още беше пле шив вратар на върха на славата си. После си посади коса и се ожени за Глупавата Мария.
86
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доста тьпо парче е този, можеше просто мирно и тихо да се сбогува с екипа, а не да се дърви.
85
0
 
22
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да, трудно ще се намери някой, който да направи толкова малко за толкова много време.
84
0
 
13
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Я подай виното там....
83
3
 
21
 
! Отговори
“Успял” преди 4 години
Боби е нахален, безскрупулен и арогантен като истински комунист!
82
1
 
9
 
! Отговори
777SS преди 4 години
Bobi Mihaylov v dve frazi.....samovluben licemer....egoist....chalgar...selski manieri.....mutrenski stil.....bezdaren nachalnik! ..IDI NA MAYNATA SI........NO PREDI TOVA SHTE VURNESH PARITE....IZHARCHENI PO CHAKGARKI I ALKOHOL.....TEZI PARI SA NA VSICHKI BULGARI....
81
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Втори88456 такъв танцьор като Боби, НЕМА!
80
0
 
31
 
! Отговори
Аха преди 4 години
Бил спасил дузпа 1994. Евала, страхотно беше. Преди 25 години. Сега сме 2019 и този *** много добре илюстрира мисленето на успелите футболисти. Можех да ритам добре топка и това е достатъчна рента да съм пиян ръководител, да съм нагъл, да карам цивилна кола с полицейски буркан, да съм кмет, да правя каквото си искам. Умения? Отговорност ? Не, благодаря. Предпочитам уиски и чалга.
79
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оле майко, ***
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'94-та е след 85 години, 2094.
77
11
 
3
 
! Отговори
Тролове спрете преди 4 години
От 100 коментара, нито една идея не чух как да стигнем94та. Па *** - за Бога- спрете!
76
0
 
18
 
! Отговори
sofeto преди 4 години
На подобен като Михайлов мога да се доверя "единствено" да ми боядиса кофата за ***!
75
0
 
35
 
! Отговори
Гено преди 4 години
"Най ми е болно като ме черпят безалкохолно"Голямата Перука
74
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като свьрши с ловуването и пьрвата крьчма ще бьде на бобката, ще има яко оп са оп са сьщо чупки в ханша с хвьрляне на яки гюбеците беййййй.
73
0
 
22
 
! Отговори
Прецака се! преди 4 години
С това изявкение си затвори пъте към "Витоша" Бистрица, където можеше да играе до 63 годишна възраст.Заедно с Б.Б.
72
1
 
32
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
Пропуснал е още един свой успех: когато залиташе пиян на европейският изпълком, та се наложи да го извеждат спешно и то от сцената!!!