Синдикати на VW заплашват да блокират завода в Турция

Синдикатите искат ТУрция да спре с войната и насилието
1 ное 2019 20:48, Екип на Investor.bg
15
Синдикати на VW заплашват да блокират завода в Турция

Влиятелните синдикати на Volkswagen (VW) обещаха да блокират плана на автомобилния производител за строеж на нов завод в Турция, докато насилието, предизвикано от офанзивата на Анкара в съседна Сирия, не бъде прекратено.

"Искам да кажа това много ясно: представители на синдикатите ще отказват (да дадат) одобрение, докато Турция се опитва да постигне политическите си цели с война и насилие“, заяви ръководителят на глобалния работнически съвет на компанията Бернд Остерлох, който е и член на Надзорния съвет, цитиран от Bloomberg.

Най-големият автомобилопроизводител в света замрази проекта си миналия месец, след като напрежението в Близкия изток ескалира след оттеглянето на американски сили от Сирия. Ходът на Вашингтон отвори път за това турски сили да започнат операция в северните части на страната, принуждавайки оттам да се изтласкат кюрдските милиции, които контролираха пограничната територия.

Заводът на стойност 1,3 млрд. евро, планиран в Турция, ще може да произвежда около 300 000 автомобила годишно и представлява възможност за компанията да разрасне бизнеса си в Турция и Близкия изток. Също така проектът е от ключово значение за Анкара, тъй като ще е сигнал, че страната продължава да привлича големи чуждестранни инвестиции след нестабилния си икономически период и последвалата го рецесия.

От VW обаче се тревожат за политическата ситуация в Турция и продължават да наблюдават развитието в региона, посочи главният финансов директор на компанията Франк Витер пред репортери в сряда. Към момента няма непосредствен натиск за алтернативни места за завода, като е възможно допълнителен капацитет да бъде добавен към вече съществуващите обекти на производителя в Словакия, както и на други места, допълни той.

Още по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Престанете сече с този VW.Ясно казаха ,че избират Турция,да им е честито решението.Ние да се съсредоточим върху други производители,които биха инвестирали
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До една: От такива хора като теб днес взаимоотношенията ни с Турция са лоши,а чисто геополитичеси и от принцип на икономика не трябва да бъде така,но за жалост от ей такива мърли като теб сме със свинска мас и парче хляб на масата. И вместо да търсим опции как да пробием и вдигнем поне малко икономиката си,което ще се получи само с външни бизнес проекти и добри взаимоотношения със която и държава да е,тръгнала да пише не бих си купила нищо от Турция Ако искаш напълно да си затворим границите?
12
18
 
18
 
! Отговори
Една преди 4 години
Не бих си купила каквото и да било произведено в турция!
11
10
 
11
 
! Отговори
До №3 преди 4 години
Какъв евтин ток от АЕЦ в Турция бълнуваш, след като там НЯМА НИТО ЕДНА построена АЕЦ !
10
3
 
21
 
! Отговори
Ахмет преди 4 години
Стана банално с този завод. Каквото и да се приказва вече е решено, заводът ще бъде там където са решили а ние само пишенеАКО се спре със статии за този завод май ще е по добре, и ние не трябва да се заблуждаваме, и да коментираме по въпросаГОЛЯМАТА ТОЧКА Е ПОСТАВЕНАОбещавам вече да не чета нищо за този завод и аз поставям точката
9
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Последни Герберски напъни да излъжат хората. Истината е в масово гласуване в неделя да изритаме мафията ГЕРБ. Иначе мизерията ви е гарантирана.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До жалко ноКакво класиране? Това не е някаква викотрина, в която има правила и трябва да има "класирания". Утре, VW ако реши, ще инвестира и прави заовди в Мароко, щом така желае. Сега обаче, се възползват от геополитическата ситуация.
7
5
 
20
 
! Отговори
жалко но преди 4 години
Кофтито е че България не се обсъжда изобщо а уж бяхме втори във класирането.Явно сме били само параван а Турция си е била избрана предварително.Сега забавят зделката но не се отказват от строежа там.
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бе, ще го дадат на Банкяря.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега рабра ли България, защото заводите се стоят там :)
4
4
 
4
 
! Отговори
Аз казах преди 4 години
Шефа бяга в Анадолаза да забрави всичко за поланелечимо е,
3
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ФВ отиде в Турция, защото имат евтин газ, а скоро и евтин ток от АЕЦ. Ние имаме евтино правителство с евтин премиер, който може да бъде купен много евтино - с обещание за финансиране на магистрали и поради това евтино да продаде супер изгодни за България проекти. Евтините енергоносители водят до евтина енергия, което е стимул за производството и за инвестициите в производство. А това води до високи заплати и висок жизнен стандарт. Иначе, турчетата са благодарни на Бойко...
2
6
 
21
 
! Отговори
TSK преди 4 години
А защо любимият завод не беше построен в любимия "кюрдистан"???
1
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей,бактън(дойде ми до гуша) от този Фолксваген!