Със 150 куршума – убиха полицай, задържал сина на Ел Чапо

Двама мъже убиват Едуардо Н. за 30 секунди
8 ное 2019 13:25, Нели Христова
81
Със 150 куршума – убиха полицай, задържал сина на Ел Чапо
Снимки: Reuters

Един от полицаите, отговорен за краткото задържане на сина на наркобоса Ел Чапо - Овидио Гусман, бе брутално убит вчера.

32-годишният Едуардо Н.  е убит на паркинг пред търговски център в Кулиакан. В тялото му са изстреляни малко над 150 куршума. 

Още по темата

На видео, заснето от охранителните камери на търговския център, се вижда как червен автомобил, който е преследвал белия Nissan на Едуардо, паркира до него. Двама мъже слизат от колата с автоматични пушки. Цялата операция продължава около 30 секунди. Убийците стрелят по полицая, докато той е още в автомобила си. След това се качват обратно на червената кола и изчезват.

Преди няколко седмици Овидио Гусман бе арестуван и веднага бе освободен по нареждане на министъра по сигурността Алфонсо Дурасо. Видео, заснето от полицаите, показва как Гусман излиза от къща с вдигнати ръце. Веднага избухват безредици из Кулиакан между клана „Синалоа“ и силите за сигурност.  Полицаите нареждат на сина на Ел Чапо да направи нещо, за да прекрати нападенията.

Гусман се обадил на своя брат Архивалдо Иван Гусман Салазар и му казал "да спре този хаос“, но той отказал и започнал да заплашва войниците и техните семейства. Осем минути по-късно се появила и първата информация за ранени полицаи. Властите знаели, че "Синалоа“ е по-силна, за това решили да освободят Гусман.

13 души загиват в сблъсъците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Когато майката е родила Едуардо Н. дали е знаела, че бебето й, не след много дълго време, ще бъде убито с над 150 куршума? Хората сме тези, които сами си правим живота ад...
70
2
 
1
 
! Отговори
Starija hush преди 4 години
Bil sam 3 pati v Mexsiko dva v Puerto valerta i edin v Kankun prez fefruari tazi godina.No samo v Hotela i leti6teto.Ostanah dovolen ot hranata i obluzvaneto na personala.banditi ne sam videl no use6tah leko nerven taksadziqta kato me kara6e do leti6teto da ne ni sprat s nekoi motor aiducite.
69
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цяла Латинска Америка малко или много има проблеми с наркокартелите и престъпността!Само в една държава не виреят и това е ...Куба!Всички да се учат от кубинците!
68
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Quora има една симпатична мексиканска писателка Dushka Zapata. Та тя пише "Не е вярно, че Мексико е опасно. Мен са ме обирали с насочено оръжие само три пъти..." Та така.
67
3
 
10
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Мда...расата е от значение.
66
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да викат Дуранте от Филипини те, той ще им покаже какво да правят с наркокартелите
65
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 4 години
За всичко си има начини и докато политиците робуват на парите,мафията ще си разиграва коня и невинните все страдат от това.
64
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 64Има начин. Освен това половината армия и полиция е част от картелите. Ако президента наредби нещо такова, някой от генералите му ше го взриви, или някой заместник, който се надява на поста. Другото е, ме военните им там са със еквивалента на 500 лева заплата... ако се стигне до бой, картела ще подкупи десетки хиляди войници да не се бият до смърт. Ако и това е проблем - както каза, много са от армията и полицията. Много имат хира, които не искат да губят, но ше загубят, ако се бият.
63
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма начин престъпниците да са повече и по-добре въоръжени от мексиканската полиция и армия взети заедно. Въвеждане на военно положение и методично избиване на всичко криминално е единственото решение. Танка спира пред къщата и предлага всички да излезнат невъоръжени. Ако не - на прав мерник!Щом като мексиканската мафия безнаказано избива по 20 000 души годишно, защо не се опита какъв ще е ефекта, ако се избият 20 000 мафиота. Е, ако и някой непълнолетен пострада, то той си е бъдещ мафиот.
62
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Мексико нещата още не са наред. Изобщо даже!!
61
2
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До до 55А нетрябва ли да е Русия от къде на къде ще е Хондурас
60
0
 
18
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Жалко за Мексико! Мексиканската кухня е хубава и популярна, но престъпността там е... :)
59
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 4 години
Докато с дрога - можеш да изкараш пари.... Ще има хора, които ще се пробват.В Мексико - картелите за някой - са начин на живот.Те са жестоки - много жестокиКолега ми прати клипче - двама маскирани - говориха испански. Единия беше стъпил на търсите на гол мъж - другия с голям нож му отряза крака... Човека беше още жив... И започна да го налага с него.Не съм вярвал в такава жестокост.
58
1
 
5
 
! Отговори
До 57 преди 4 години
И какво каза?И защо го каза?Да изпъкнеш със знания? Точно ти си йордeчка... От улавите!
57
16
 
3
 
! Отговори
Ханс преди 4 години
Ако се беше родил преди 1000 години Ел Чапо щеше да е крал. Ама сега живеем в джендърски времена с измислени ценности.
56
4
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 4 години
да та *** в ЙОрдекаСтраната с най-много убийства в света е Хондурас, но никой не пише за нея, защото не му пука.
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм запланувал да ходя там, но предполагам че имат повече туристи от бегето.
54
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои йордеци по долу правят сравнения между България и Мексико. Момчета явно живеете в измислен филм и се мислите за много видели от живота :) България сравнение с Мексико е като райска градина. Явно нямате грам идея, какво се случва там. Има Интернет вече прочетете, колко хора увисват на ден по мостове и стълбове там. Излезте от 93та год... Застиналисте яко.
53
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цирка продължава там вече 30 год. Правителството неможе да се пребори с тея банда престъпници. Колумбия с помоща на САЩ оправиха ескобар... Но в Мексико немогат да се оправят със синнелоааа. Толкова е пуснала пипала, че има цели градове, където само армия може да влезе.Можем да кажем, че след Ескобар... Мексико е втората държава изпаднала в тежък престъпен нокдаун.
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този са го надупчили като инспектор Катани в "Октопод".