След Деня на Самотните сърца: Ад за куриерите в Китай

Те трябва да обработят 2,8 милиарда колета за 1 седмица
13 ное 2019 20:39, Нели Христова
1
След Деня на Самотните сърца: Ад за куриерите в Китай
Снимки: Reuters

Денят на Самотните сърца в Китай дойде и отмина бързо, а хиляди хора си поръчаха стоки на изгодна цена. Първият 1 милиард долара от продажби бе достигнат само за 68 секунди - рекорд, който подобри миналогодишният от 85 секунди.

Още по темата

Но макар промоциите да траеха едва 24 часа, работата за куриерите тепърва предстои. Сега те влизат в най-тежката седмица за годината. Властите предвиждат, че пощенските и куриерски компании вероятно ще обработят 2,8 милиарда колета в периода 11 - 18 ноември.

Само в понеделник индустрията за експресни доставки в страната е отчела рекордните 535 милиона изпратени колети, с 28,6% ръст на годишна база.

За да облекчат стреса върху куриерите, компаниите са наели допълнително 400 000 служители и 120 000 коли, както и 3000 сортировъчни устройства.

На фона на предупрежденията на еколози за огромното количество опаковки, произведени в процеса на доставка, Държавното пощенско бюро ускорява усилията за редуциране на вторичното опаковане, популяризира дигиталните товарителници и рециклирането на материалите.

Няколко куриерски фирми се сработиха за изграждането на 180 станции за рециклиране в големите градове, където се събират опаковъчните материали.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да купуват, да си пълнят маломерните апартаментчета. Ние вече сме се подвеждали така и сега имаме пълен килер и мазе с разни вещи. Сега реално нямаме килер. Почнах да разчиствам, то ужас!! Защо например съм купил ДВЕ ел-кани през 2010та?? Сигурно са били евтинки. Вещоманията е много неприятно следствие от свръхпредлагането на нужни и ненужни неща.