70% от Венеция отново е под вода

Нивото на водата достигна 150 сантиметра
Обновена: 17 ное 2019 20:01 | 17 ное 2019 19:25, Нели Христова
20
70% от Венеция отново е под вода
Снимка: Reuters

Около 70 процента от Венеция бе наводнена днес. Нивото на водата достигна 150 см над морското равнище, съобщи кметът Луиджи Бруняро, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

Най-ниската точка на града, площад "Сан Марко", отново бе под вода и затворен за туристи. Защитеният от ЮНЕСКО град лагуна бе залят за трети път за по-малко от седмица.

Във вторник Венеция пострада от най-тежкото наводнение от над 50 години, когато водата достигна 187 см. Ново наводнение засегна в петък части от града, посещаван от туристи от цял свят заради неговите канали, историческа архитектура и изкуство.

Според Бруняро, който назначи специален комисар за справяне с извънредната ситуация, щетите от наводнението се оценяват на около 1 милиард евро, предаде Ройтерс.

В голяма част от Италия има бури, силни ветрове и обилен снеговалеж. Властите във Флоренция и Пиза следят внимателно река Арно, чиито води се покачиха бързо миналата нощ. Най-дългата река в Италия, По, също се следи, след като нивото й се покачи с 1,5 метра за последните 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Мрете преди 4 години
западни гадове !!!
16
3
 
7
 
! Отговори
man преди 4 години
Нали сте запознати, че във Венеция няма канализация. Фекалии и урина се вливат от тоалетните направо в откритите канали.Романтиката е голяма, няма що
15
1
 
7
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Сега ес ще им даде 500 млрд евро за изграждане на някаква дига около града и зда спасят венеция като културен паметник , и естествено българия ще трябва да плати 20 млрд вноска защото е част от "семейството"
14
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е поредното доказателство, че земята е плоска!! А вие промити мозъци вярвайте на пропагандата, че живеете върху топка докато не се издавите всички!!
13
2
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Ще е златнаКОМУНДЕЛЕ ЛЪЖЛИВ!!! ЛОНДОН Е НА 35 МЕТРА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА! И ДА ОТИДЕ ПОД ВОДАТА ПРИ НЯКОЕ БЕДСТВИЕ ПАК СЕ ОТВОДНЯВА!! ИМА ТАКЪВ ФИЛМ ДОРИ!
12
1
 
3
 
! Отговори
Радан Кън.. преди 4 години
Кифльок вземиме с теб да обикаляме из мазетата на венеция сладур.
11
1
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До ТерсенетоГООГЛЕ КАЗВА, ЧЕ САНКТ ПЕТЕРБУРГ Е НА 3 МЕТРА НАДМОРСКА ВИСОЧИНА!!А ГООГЛЕ ЗА ВЕНЕЦИЯ КАЗВА, ЧЕ СА ПОД МОРСКОТО РАВНИЩЕ И СА СИ СТРОИЛИ ГРАДА ВЪВ ВОДАТА!!УЧУДВАЩОТО ТУК Е КАК НА ТЕЗИ СГРАДИ НЕ СА ИМ ИЗГНИЛИ ОСНОВИТЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ТОВА Е МОРСКА ВОДА ТЯ РАЗЯЖДА!
10
0
 
8
 
! Отговори
Кифльок преди 4 години
Отивам на романтично пътешествие във Венеция . Моля , препоръчайте ми някой дизайнерски водолазен костюм за събитието . п.с. Предпочитам Луис Вутон.
9
2
 
5
 
! Отговори
Ще е златна преди 4 години
Венеция,Лондон,половин Белгия,северна Германия,балтийците,Дания,Швеция, Финландия,цялата Холандия,Петербург,устието на Нил,устията на Инд и Ганг,на Мисисипи и целия Мексикански залив,Индонезия,атлатическия бряг на САЩ и ...... отиват до няколко десетилетия под водата. Досегашни богати европейски нации ще пострадат,ама га пълнеха гушите от търговия от пристанищата им направени в блата....им беше добре. Едни нации ще спечелят ,други нации ще губят. Не си продавайте земята,след 30 г. ще е златна.
8
0
 
1
 
! Отговори
не пишете нищо преди 4 години
При нас също започва бедствие режим на водата. За сега на отделни няколко места,ако сушата продължи на още.
7
2
 
4
 
! Отговори
Aa преди 4 години
Венеция дваж в годината я залива до горе. Обаче сега настана голема вестникарска драма. Тротинеткаджиите трябва да дъвчат нещо по- елементарно такова
6
0
 
7
 
! Отговори
dd преди 4 години
Абе, хубо ама къде им е заустена канализацията?На кво ли ухае там сега?!
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия строи по немски начин. И даже по-здраво.
4
0
 
11
 
! Отговори
Дъ Клаш преди 4 години
Оня ден един тука у форума ви каза че тоя град е неспасяем и по-добре да се изнасят ама ония висят ли висят.
3
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОБРЕ ЧЕ ПОНЕ ПРИ НАС Е СТРОЕНО СЪС РУСКИ ТЕХНОЛОГИИ И ЗДРАВ РУСКИ ИНТЕЛЕКТ КАКВО СТАВА В ЗАПАДНИТЕ ВЕРТЕПИ СЛАБО НИ ИНТЕРЕСУВА ДА БЯХА ПИТАЛИ РУСИЯ КАК СЕ СТРОИ
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имат ли канализация? Капитализмът построи ли им?Рим, Неапол са превърнати в капиталистически дупки с битови проблеми.
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Късметлии, а БГ е под герберяско робство 100 нива под дъното на Световния океан. Целият им град изкуство, реликви, древни сгради - 1 млрд евро. БГ си купува самолети за 2 млрд 8 САМОЛЕТА СА РАВНИ НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ И МАЗИТЕ НА ЦЯЛА ВЕНЕЦИЯ