6,1 по Рихтер разлюля Гърция, епицентърът – край Крит

Трусът е регистриран в 9:23 часа
Обновена: 27 ное 2019 09:54 | 27 ное 2019 09:54,
21
6,1 по Рихтер разлюля Гърция, епицентърът – край Крит
Снимка: Reuters, архив

Земетресение с магнитуд от 6,1 по скалата на Рихтер е регистрирано край гръцкия остров Крит в 9:23 часа местно време, показва справка на официалната интернет страница на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.

Трусът е бил с епицентър на 188 км западно от Ираклион и на 272 км южно от столицата на Гърция – Атина, с дълбочина от 55 км под земната кора.

Не се съобщават данни за пострадали или материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
7
 
! Отговори
Кашпировский преди 4 години
По принцип НЯМА ГОЛЯМА И СИЛНА ГРАНИЦА МЕЖДУ ДВЕТЕ ОГРОМНИ ПЛОЧИ ---АФРИКАНСКАТА И ЕВРАЗИЙСКАТА....В ДРЕВНОСТТА ---- АНАТОЛИЯ , БАЛКАНИТЕ , АПЕННИНИТЕ И ПИРЕНЕЙТЕ --- СА БИЛИ ОТДЕЛНИ МИКРО-ПЛОЧИ И СА СЕ ДОБАВИЛИ КЪМ ЕВРОПА СЪС ДРЕИФ . + АРАБСКАТА ПЛОЧА СЪЩО Е ОТДЕЛНА И НЕЗАВИСИМА , КАКТО И ИРАНСКАТА ПЛОЧА, НИЩО ЧЕ Е ДОБАВЕНА КЪМ ЕВРАЗИЙСКАТА .ИНДИЯ НАПРИМЕР Е ЧАСТ ОТ АВСТРАЛИЯ , НИЩО ЧЕ Е ДОБАВЕНА СЪС ВЕЛИК СБЛЪСЪК КЪМ АЗИЯ ПРЕДИ 40 МИЛИОНА ГОДИНИ.. И ДО ДНЕС СИ ИМА ХИНДО-АВСТРАЛИЙСКА ПЛОЧА .
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СеизмологТова, което си гледал в най-добрият случай ще предизвика нещо твърде малко и локално.Същото, но в много по-голям мащаб се случва при големи инженерни проекти като: язовири, мини, рудници, масиран добив на газ/петрол/вода от неголяма територия и т.н. Както и при бързото топене и изчезване на ледници. Там земята, пластовете почва и скали отдолу, която е била притисната и един вид компресирана до момента от леда, почва да се отпуска и да се възстановява до естественото си състояние.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АБВНе се притеснявай, ще има!И въпросът не е дали или дано, а кога. Смисълът от опита на поколенията преди е да си направим навреме изводите и нужното за да намалим възможните щети от някакво предстоящо бедствие, ако не можем да го предотвратим.Ако вместо това, се почесваме, разсейваме или лежим на кълката "това на нас/мен не може да се случи" някой ден ще ни се наложи да платим за безхаберието си. А упрекът трябва да е постоянен и като "обичка" към всички управници.
15
7
 
3
 
! Отговори
Сеизмолог преди 4 години
Гледах в YouTube стари записи на тежка руска военна техника, която предизвиква земетресения.Правят го, като вкарат дълги прътове в земята и започват да изпращат тежки вибрации в посока разлома, което го отключва. Това са стари съветски и американски военни експерименти.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 На първия ако си е лошо :(Амах съсед виетнамец той бягаше на покрива !
13
1
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Кво не може да се предвиди бе?! Когато статистиката сочи, че Вранча удря минимум по 2 пъти на век, не ти трябва да си гадател или учен да знаеш, че се очаква земетресение 6-7 по Рихтер в близките години ( може да е утре, може да е след един час, а може и да е след 12 години, или след 20) само това не може да се каже със сигурност
12
2
 
5
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Следва Румъния... Върти около нас.. Да видим до кога
11
1
 
8
 
! Отговори
Стар Мъдрец преди 4 години
До АБВНе си правя майтап пич. Гледам да съм реалист. Данните сочат точно това. Вранча е активен сеизмичен район все пак. Подозрително дълго е тихо там. Това за мен означава, че там се нагнетява напрежение и всяко околно земетресение мърда земята с някакви сантиметри, което допълнително нагнетява разлома. Не искам да съм лош пророк, но колкото по-късно удари Вранча, може да е по-зле. Дано да не съм прав... Може пък и тези земетресения да отпускат разлома... не съм геолог. Дано е така! Дано!
10
2
 
25
 
! Отговори
АБВ преди 4 години
Не и правете майтап с природни бедствия, които не можем да предотвратим и да предвидим! Дано не се случи силно земетресение в България, че ще ни върне 50 г. назад. И без това не сме много добре!
9
4
 
8
 
! Отговори
Стар Мъдрец преди 4 години
Вранча удря средно по 10 пъти на век. Тоя век не е удряла.... само ви казвам, че тия околните земетресения в близост до Вранча, ще я активират. Това е неизбежно.Oчаквам тежко земетресение в близките до 5 години... за съжаление. Дано оцелеем. Живейте си живота, яжте, пийте и си носете новите дрехи, щото не се знае.. Хайде със здраве!
8
5
 
6
 
! Отговори
Истината преди 4 години
ВРАНЧА НЕ Е УДРЯЛА ОТ 38 ГОДИНИ!!!ЗЕМЕТРЕСЕНИЯТА ТАМ СА ГОЛЕМИ И СА НА ВСЕКИ 25 ГОДИНИ! ТЕЗИ МАЛКИ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ МОГАТ ДА ОТКЛЮЧАТ ВРАНЧА!ХОРА, ПАЗЕТЕ СЕ И БЪДЕТЕ ЗДРАВИ! ВРАНЧА ЩЕ СЕ СЪБУДИ ПАК! ПАЗЕТЕ СЕ
7
2
 
5
 
! Отговори
ВРАНЧА СПИ! преди 4 години
През ХХ век в района на Вранча са зафиксирани над 30 земетресения с магнитуд 6,5 и по-висок. От 1107 г. до наши дни е имало над 90 земетресения с интензитет от 7-8 по скалата на Рихтер. Най-силните земетресения с магнитуд от 7 нагоре са през 1940 г. (непосредствено след Крайовската спогодба за връщането на Южна Добруджа към България) и през 1977 г. и имат катастрофални последици.
6
5
 
4
 
! Отговори
Разумен преди 4 години
Аз съм на първи етаж. Ако удари Вранча ще скоча през прозореца - няма ко да стани.
5
4
 
14
 
! Отговори
ЦК БКП преди 4 години
Бойко е говорил с шефа тук да не ни клати. За тва клати всички съседи, но не и нас. Следващите са Истанбул с оценка 6.8 по Рихтер.
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БуревестниковК'ъв хаарп бе, ***. Нали са се активизирали сега свързаните разломи, след труса в Албания, затова имаш и на север, и на юг по оста. Да беше учил ли, та да отидеш като студент в комплекса Хаарп и да поучиш малко как се правят йоносферни измервания, вместо да плямпаш глупости по треторазрядни сайтове за жълтини
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички по света търсят шистов газ..Технологията е жестока за Земята.Парите ,алчността ще ни унищожат.Да живеем днес и сега!
2
11
 
8
 
! Отговори
Буревестников преди 4 години
ХААРП ?!?! ..... Нещо май "пробват" , а ?!?! ..... И къде другаде да "пробват" освен на места , където НЕ им дреме за тях ?!?! .... Балканите , Африка , една част от Азия ...... Вчера - Албания ..... Днес - Гърция ........... Утре ?!?! ............
1
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Силно съм притеснен за Горанов.