Официално "Новичок" е в списъка със забранени вещества

Решението е взето с консенсус на организацията
27 ное 2019 20:35, Нели Христова
14
Официално "Новичок" е в списъка със забранени вещества
Снимка: Pixabay

Страните членки на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) се съгласиха да осъвременят списъка си на забранени вещества, като включиха в него нервнопаралитичното вещество "Новичок", предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, цитирани от БТА.

Решението е взето с консенсус на годишната среща на 193-членната организация. Предложението за осъвременяване на списъка ще бъде разгледано от експертите на ОЗХО.

Смята се, че "Новичок" е бил използван за нападение през 2018 г. в английския град Солсбъри над бившия руски агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, а след това в английския град Еймсбъри срещу британката Доун Стърджис и приятеля й Чарлс Роули.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7 АнонименСъществува и даже се и произвежда в Англия. Там даже и експериментират директно върху хора
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не можеш да забраниш нещо, което не съществува.Новичок е като жената на Стиви Уондър, всички са чували, но никой не я е виждал, та даже и самият Стиви Уондър.Толкова по въпроса.
5
3
 
14
 
! Отговори
Картофчо преди 4 години
До: АмиА не са ли забранени химическите оръжия, защото са оръжия за масово поразяване!Защото ако ги забраняваш име по име не си направил точно нищо. Както са забранени противопехотните мини, не ги изброяват един по един моделите мини, а простсо мините. И не забраняват разпространението на ядрените ракети по модели а просто като ядрени оръжия. Така че, това е поредният напън да се спаоменава Русия като виновна за нещо!
4
1
 
16
 
! Отговори
do 4 преди 4 години
До сега можеше да си поркаш колкото си искаш Новичок, но сега като забраниха в супермаркета ще го продават само изпод щанда и то на тройни цени
3
5
 
7
 
! Отговори
Ами преди 4 години
Излиза,че досега не е бил забранен?Не е бил забранен защото ОЗХО не е знаела за него. Точно това е смисълът да синтезираш нови химически оръжия и нови допинги - никой друг освен теб не знае, че съществуват и не знае дори как да ги открие а камо ли да се защитава от тях.Дизайнерската дрога и тя е на тоя принцип.
2
1
 
14
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Излиза,че досега не е бил забранен?
1
3
 
16
 
! Отговори
Ей преди 4 години
Не спряха да лъжат тия наглосакси!Смята се че хайли лайкли е използван за нападение във Великобритания.Аз пък хайли лайкли смятам че наглосаксите са си хайнали лайките!