Митничари хванаха китайски Gucci, Adidas и Louis Vuitton за 4 млн.

Фалшивите стоки са предназначени за българска фирма
4 дек 2019 17:15,
10

Снимка: Агенция "Митници"

Виж други галерии »
Митнически служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и Митническо бюро София Запад, в структурата на Териториална дирекция Югозападна, задържаха фалшиви маратонки и портмонета, имитиращи продукти с пазарна стойност над 4 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на Митниците.
Още по темата
При проверка на стока, пристигнала от Китай и представена пред митническото бюро за оформяне на 08.10.2019 г., митническите служители установили, че пратката съдържа 1608 чифта маратонки, носещи защитени елементи на "Adidas" и 2800 портмонета с обозначения "Louis Vuitton".

В същия товар са намерени и 2000 портмонета с обозначения "Gucci", 6000 броя имитации на шалове от луксозната марка "Hermès" и 96 чифта маратонки, копиращи модел на марката "Balenciaga".

Стоките са задържани на основание Регламент (ЕС) № 608/2013 на Европейския парламент, уведомени са представители на притежателите на марките, които са потвърдили, че стоките не са оригинални. Част от артикулите вече са унищожени, а за други това предстои и засега те остават задържани под митнически контрол по искане на притежателите на марките.

Получател на стоката е българска фирма, но няма информация дали пратката е била предназначена само за българския пазар или и за други пазари в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
китай преди 4 години
не е ли от Китай...значи е фалшиво !!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Кви 4 млн лв бе .Вие знаете ли колко струват ментетата в Китай !?!?!? Това съм 10 хил броя артикули по 15лв усреднена едрова цена е равно на 150 000 лв
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пък и точно това менте на снимката е от най-евтините. Личи си веднага по това колко нескопосано металното лого е сложено върху мотива отдолу. Никой не би объркал това с оригинална стока. Сигурно Луи Витон дори няма точно същия модел портмоне. Иначе има и китайски суперментета на луксозни стоки, които копират точно дизайна и качеството на оригинала и са неразличаеми или почти нерезличаеми от него.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшивите стоки са предназначени за българска фирма - Парламенто
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е чак 2-3 бона едно портмоне Луи Витон, на собствения им сайт започват от 300 евро, а по-скъпи са лимитираните серии. Тая марка обаче е толкова убита от масовите ментета и имитации на дизайна, които не се водят ментета, защото са с друго лого, че вече даже не минава за толкова луксозна. Всеки предполага, че всичко от нея е менте, и предизвиква по-скоро насмешка като Долче и Габана. Не че и качеството на оригинала е нещо особено повече от това на ментетата.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да живее дружбата между братската китайска комунистическа партия и българската такава на Земното кълбо!Да живеят всички ком партии,по всички Земни кълбета!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Името на фирмата-получател ?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И пак фалшификатите на Китайската комунистическа партия.Комунист без лъжа,измама и кражба,не е истински комунист! А купувачът от България ще да е апять каманист!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те имитират стойност 4 милиона, но може и да нямат 2000 лева реално. Едно истинско портмоне Луи Вутон е поне 2-3 бона, а тия ментаци са по 3 лева парчето. Топъл хляб за кварталните батки и риалити звезди дето не могат да си купят едни нормални зимни обувки и ходят с маратонки през зимата, но иначе портмонето е Луи Вутон и телефона е Айфон.
1
2
 
9
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Интересно ми е дали се правят някакви изследвания на стоката? Радиация, пестициди, тежки метали и т.н.