Изпълнихме още един ангажимент по пътя към ERM II

Присъединихме се към насоките за държавни предприятия на ОИСР
28
Изпълнихме още един ангажимент по пътя към ERM II
Снимка: архив, Ройтерс

България изпълни още един от ангажиментите си, свързани с присъединяването ни към валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, съобщиха от Министерството на финансите.

Страната ни се присъедини към насоките за корпоративно управление на държавните предприятия на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Генералният ѝ секретар Анхел Гурия е уведомил финансовия министър Владислав Горанов, че България получава статут на прилагаща насоките държава. Насоките помагат за по-доброто и прозрачно управление на държавните предприятия.

Това е важна стъпка по пътя на България към валутно-курсовия механизъм ERM II и банковия съюз, подчертават от финансовото министерство. Според Горанов е напълно реалистично страната ни да се присъедини към механизма, известен като "чакалня на еврозоната", до края на април догодина.

Създаването на равни условия за частните и държавните предприятия ще насърчи стабилен и конкурентен бизнес сектор.

Ползотворното сътрудничество с ОИСР в тази област продължава и в момента за изготвяне на подзаконовата нормативна уредба, като впоследствие ОИСР ще окаже и съдействие на Агенцията за публичните предприятия и контрол за повишаване на капацитета й във връзка с възложените й нови функции по отношение на публичните предприятия.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
6
 
! Отговори
Ех глупако ..... преди 9 месеца
До Жеков

хал хабер нямаш за кво става дума .... до сега нещо добро видял ли си от запада !?
не разбира се
обаче поради някаква странна логика смяташ че обезпеченото с въздух евро ще бъде доро за теб
22
7
 
2
 
! Отговори
Жеков преди 9 месеца
Време е да сменим парите, български за истински!
21
6
 
8
 
! Отговори
gost преди 9 месеца
Вървете и питайте гърците дали са добре, след като приеха еврото. Можете да питате и испанци, италианци, обикновените германци колко обедняха. Ако Англия беше въвела еврото, нямаше и да си помисли да излезе от евросъюза. Защо чехи, датчани, унгарци не въвеждат еврото? А икономически са много по-добре от нас
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ми що го избирахте Бойко Борисов, пък сега се оплаквате? И пак ще го изберете!
Аз никога не съм гласувал нито за ГЕРБ, нито за БСП.
19
4
 
7
 
! Отговори
гост преди 9 месеца
Първо ще свалят валутния борд, ще освободят еврото от фиксирания курс и после ще въведат еврото като официална валута. Пенсионерите, които взимат сега около 300 лева пенсия, направо ще им дадат по едно въже и да се бесят. Но някои много ще се облажат, от един валутен резерв, който сега обезпечава борда. А банките са търговски дружества и могат да си налагат каквито искат курсове на обмяна
18
4
 
13
 
! Отговори
Еврото преди 9 месеца
Щяхме да сме в чакалнята през този юни, после беше до края на годината. Сега до април, другата година.
Нещо, като миналия лозунг. Още една година да потрайм и ще дойде комунизма...
17
0
 
9
 
! Отговори
До kk преди 9 месеца
Мислиш ли, че ще бъде дадена възможност на банките своеволно да определят курса при подобна обмяна? Ако нещата станат така, както казваш ти, правителството, което ще управлява по това време, ще падне.
Държавата е в правото си да се намеси и да ограничи възможностите за своеволно определяне на курса на обмяната, когато това засяга целия народ.
Друг е въпросът дали управляващите няма да получат тлъста комисиона, за да пасуват. Достатъчно тлъста, за да поемат риска да ги сполети съдбата на Жан Вид
16
5
 
6
 
! Отговори
efin преди 9 месеца
А в Чехия, Дания, Полша, Унгария, Румъния - кога? Какво ще стане с валутния резерв, обезпечаващ валутния борд? Няколко милиарда са доста апетитна сума за някои ...
15
18
 
16
 
! Отговори
пецата преди 9 месеца
Еврото ще е национална катастрофа 5.0
14
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Референдум кога?!"

За кое?!

Не свикнахте ли???
13
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Референдум кога?!
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 13
Валутният ти борд е пак вързан за къде?
За еврото.
11
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е най- сигурният начин да влезем в дългова спирала и няма мърдане. Както потънаха Италия и Испания. А сега сме финансово независими и имаме борд, който ни пази. Явно някой тук здраво ще се налапа от това. Както се налапаха едни царски юпита от врътката с дълга.
10
5
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 9 месеца
Вече ги знаеме, евреиските схеми. А, и земетръсите ли на последък са тяхно дело, или, не са от най силните
9
18
 
3
 
! Отговори
ХОР преди 9 месеца
До:5

А мене някой питал ли ме е дали съм искал да заменя византийската солида с българско поганско животно от рода котки наречено лъв???
8
5
 
3
 
! Отговори
НАНЕ преди 9 месеца
Бе аре стига ма баламосвахти ва!!!
Кажети куга ша да смениме директну лавот балкански со евроту?
7
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Минко го нема.
6
23
 
20
 
! Отговори
д-р економикс преди 9 месеца
И за какъв х*й ни е влизането в еврозоната ? По бързо да потъне европейския титаник мейби ? Явно са решили съвсем да затрият българското, ама няма да им се получи защото всеки съюз в който България влиза се разпада с гръм и трясък.Примери - Варшавски договор, СИВ. И това недоразумение ЕС барабар със еврото ще потъне като Титаник.
5
28
 
25
 
! Отговори
kk преди 9 месеца
Управляващите, кога питахте хората дали искат да се въвежда еврото в България? Освен че ще обеднеем още 4-5 пъти, какво друго? Колко ще е инфлацията - 100 или 500%? Защото освен че в магазина всико ще стане двойно, и банките се точат да обменят 1 евро за 5 лева. Ама на кого му пука за обикновените хора...
4
8
 
10
 
! Отговори
asdf преди 9 месеца
Да ти имам прЕУритетите, Бай ***