Коледно помирение, Китай отменя мита върху US стоки

САЩ и Китай се споразумяха за част от търговската сделка
15 дек 2019 07:31,
8
Коледно помирение, Китай отменя мита върху US стоки
Снимка: Pixabay

Китай е отменил планираните допълнителни мита върху някои американски стоки, които трябваше да влязат в сила на 15 декември, съобщи комисията по митата на Държавния съвет, след като двете страни в петък се споразумяха за "първа фаза" на търговска сделка, предаде Ройтерс.

Още по темата


Китай се надява, да работи съвместно със Съединените щати, на базата на равноправие и взаимен респект, за правилното уреждане на опасенията на всяка от страните и за стимулиране на стабилното развитие на американо-китайските икономически и търговски отношения, се казва в съобщението на сайта на финансовото министерство, разпространено от агенция Синхуа., пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонименпо точно и двета се държат.Китай е най-големия инвеститор в сащ,а те са най-големия пазар за китаиците
6
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ е супер силата на Земята, поне за момента. Сащ могат да задавят китайската икономика само с един лист А4, написан от някоя секретарка в Белия дом. За пример - силните колебания които изпита huawei когато екип от четирима служители на щатската администрация написа разпореждане на huawei да не се дава достъп до иначе отворената операционна система Андроид. Това беше предупреждение, нищо сериозно, но от huawei се опулиха здраво.
5
2
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Абе май не е Бай Дончо дето е усетил големия.
4
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ти сигурен ли си че правилно си разбрал? Значи Бай Дончо усетил големия и Китай отменили митата върху американски стоки?
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ориза видя зора. Ако и ЕС му сложат мита и чао *** копи икономиката.
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че какви ли американски стоки се внасят в Китай? Може би бърбън? Ама азиатците не са големи пиячи. По-скоро Китай разчита на обратните мерки, щатите да свалят митата над голяма част от китайския внос.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай Дончо усети големия 1,5-милиарден и включи задна.Това съвсем не значи, че ще постъпи аналогично с ЕС.Бии свойте, за да уплашиш чуждите!