С 2,44 промила карал шофьорът, виновник за катастрофата в Русе

Той е с богато досие, осъждан е 10 пъти
21 дек 2019 08:37,
38
С 2,44 промила карал шофьорът, виновник за катастрофата в Русе
Снимка: Булфото

Неправоспособният 43-годишен шофьор, причинил тежката катастрофа снощи в Русе, при която загина дете на година и половина, е управлявал автомобила с 2,44 промила алкохол в кръвта. Това информираха от Окръжната прокуратура в крайдунавския град, цитирани от dir.bg.

Сигналът за пътния инцидент е подаден малко след 21,00 часа. Автомобил "БМВ" напуска пътното платно и се блъска в бетонна колона на мост. При удара са пострадали трима души. 43-годишният шофьор е с охлузни и прорезни рани по главата и крайниците и с фрактура на ребра, жена на 45 години е с фрактура на нос, челюст и таз, а 17-годишно момиче е със счупена подбедрица. Тримата са настанени за лечение в болница. Дете на година и половина, което също е пътувало в автомобила, е починало.

Още по темата

От прокуратурата съобщиха, че шофьорът на автомобила е привлечен като обвиняем. По делото са извършени огледи, разпитани са свидетели, изискани са справки, взети са проби от кръв и урина, назначени са медицински експертизи за установяване концентрацията на алкохол в кръвта на водача и преценка за евентуална употреба и на наркотични вещества. Автомобилът е конфискуван като веществено доказателство.

Обвинението е за престъпление, за което се предвижда затвор от три до 15 години. Мъжът е задържан за срок до 72 часа. Осъществена е координация със сектор "Арести" в Русе за откриване на охранителен пост в Университетската болница "Канев" в града, където в момента обвиняемият е настанен за лечение.

До момента 43-годишният Д.Т. е осъждан общо 10 пъти. Последната му присъда е от Окръжния съд в Пловдив - за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. Той е изтърпял общо наказание от пет години и 11 месеца затвор, като е освободен през 2015 година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С десет присъди в щатите, щеше да е с доживотна без замяна. А само че е карал без книжка и е причинил смърт, пол същото.
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо, пак го пуснете от затвора, другия път ще ибе не 17, а 15 годишна и ще претрепе още някое дете.
19
0
 
10
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
На тоя свят има индивиди, които не създадени да бъдат сред Обществото. Тоя просто не е трябвало да излиза от затвора. Това е трагедия.
18
0
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Явно ни трябва ГУЛАГЕй там да живее в барака и от 7 до 7 да копае до живот.
17
0
 
14
 
! Отговори
Винаги преди 4 години
Винаги съм казвал - спри пиян да се качва да кара, спаси живот. Няма такива аз само малко пих.
16
0
 
21
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Единственият извод е: Строете повече затвори за такива индивиди, дори да е по-скъпо за държавата. Този тип трябва да бъде затворен доживотно, той не може да бъде превъзпитан.
15
0
 
7
 
! Отговори
Три в едно. преди 4 години
Той си е бил пиян на мотика.Пътя му се е виждал троен,ако е пил ракия водка и накрая бира.
14
3
 
7
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Ами не сте ли свикнали още с ценностите на местната демокрация!? Ако не сте, крайно време е да свикнете!
13
0
 
20
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До SichtpunktИли може би според теб изнасилване е дребно престъпление за което трябва просто да те пляснат по дупето? 10 присъди в България означава, че този индивид има поне 100 престъпления от които едва 10 са наказани! И 10 наказани престъпления не е грешка по непредпазливост, а начин на мислене и вече е навик! Щом има навик да нарушава закона и щом затвора не го е преобучил значи мястото му не е сред хора! Мястото му е сред себеподобни където да си правят каквото искат помежду си!
12
1
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До SichtpunktЩом си нарушил закона няколко пъти и вече си излежавал присъди значи ти никога няма да станеш част от обществото! Просто е, като докажеш няколко пъти, че ти не искаш да си част от обществото, то това общество трябва просто да те изолира и да не те допуска при себе си! А този индивид има присъда за изнасилване!!! И това е една от десетте присъди които има! Колко престъпления трябва да направи за да се усети обществото, че този индивид няма желание да е човек и да спазва закона?
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много си интересен и актуален ключарю!Де ва намират такива утепани готвеpeни?
10
14
 
6
 
! Отговори
Св. Петър Ключаря преди 4 години
След като умрат, душите на добрите хора ги пращаме в рая, на лошите ги пращаме в ада, а прокобно лошите ги прераждаме като бългри в българия!
9
3
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
че най накрая да почнете след 2-3 присъда да ги вкарват доживот. Радо Шишарката, ти излезе баш съдията!Аз не мога да се представя човек с три присъди за дребни кражби защо трябва да лежи до живот?Червените мафиози, като крадът най - нагло тях закона ги пази, ама за кокошка няма прошка.
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много жалко за детенцето, то просто не е заслужавало толкова безотговорноща майка...да го качи на пиян шофьор!!Бог да прости детето!Ангелче!
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези вече и книжки не си купуват, направо сяда зад волана. Сигурно дори и Винету(библията на хелектората) не е прочел
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10А ти още ли не в лудницата където ти е мястото?
5
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Пак ли си забрави лекарствата? Или просто не са подействали още?
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балканска *** без БМВ няма как. Можехте да пропуснете да споменете модела на всички ни е ясен :)
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Това не е новина, а ежедневие в долината на вечно полупияните булгаропитеци! Изтрепа се племето му коппелдашко буллгарско!!"Тоя е от вашите, не е от нашите
2
1
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
И като е осъждан 10 пъти какво търси на свобода? Още след втория път мястото му е било в доживотен трудов лагер! Че и едното му провинение е изнасилване! Какво търси тоя сред хората? Нещо коментар от МВР, Съд, Прокуратура? Дано следващия път някои такъв да прегази внучето на Баш Тиквондур, че най накрая да почнете след 2-3 присъда да ги вкарвате доживотно в затвора където им е мястото, а не да се разхождат сред хората!!! Тоя е доказал нагледно, че няма как да живее сред хора!!!