Двама задържани в Русия, готвели атентати

Атаките били планирани за новогодишните празници
Обновена: 29 дек 2019 23:02 | 29 дек 2019 22:46, Веселина Йорданова
8
Двама задържани в Русия, готвели атентати
Снимка: архив, Ройтерс

Двама души бяха задържани в Русия по подозрение в подготовката на терористични атентати. Това предаде ТАСС, като се позова на Федералната служба за сигурност.

Задържаните са руски граждани и според Федералната служба за сигурност са подготвяли терористични нападения в Санкт Петербург по време на новогодишните празници, предаде БНР.

Срещу двамата са повдигнати обвинения по два члена от Наказателния кодекс на Русия: подготовка на атентат и участие в дейността на терористична организация.

Предполагаемите атентатори са били арестувани на 27 декември по сигнал на американските служби.

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на американския си колега Доналд Тръмп, за да му благодари за предоставената информация, довела до предотвратяването на терористичните нападения.

Двамата лидери са се договорили и занапред да си сътрудничат в борбата срещу тероризма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
7
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 4 години
Крим е руски, свикнаха ли западните лицемери от САЩ, Англия и Франция и слугите им в България???
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересното е че каквото и да става в Русия,все около Червеният Площад се случва.Тези работи които се случват извън Москва,изобще не се спрягат за новини изглежда.Сигурно много войска е съсредоточена около Кремъл да подсигури сигурноста на ,,вечните червени вождове''.Не че нещо,ама нищо не се чува за народа там,сякаш няма масмедии.Все пак живеем в 21-ви Век,и се интересуваме как я карат братушките.От как гръмнаха няколко по-свободно изразяващи се журналиста,много се наплашиха списвачите там.
4
7
 
5
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
Това не са терористи , а опълченци които се борят срещу руското иго. няма вечни империи.. 52 народа под османско владичество сеосвободиха .Така ще се освободят и 140 народа под руско иго. Руските паразитиползват полезните изкопаеми на тези поробени народи и карат младежите даслужатнасилствено в руската армия даумират за руски интереси. Така е било и при руско-турските войни, и през ВСВ исега.... А лаврите от победите на тази интернационална руска армия обират саморуснаците .
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами!Не предупредиха за стрелбата на Лубянка!
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦРУто знае по-добре от ФСБ какво става в Санкт Петербург.:-)
1
2
 
2
 
! Отговори
1974 преди 4 години
Bes komentar