Шумахер няма да бъде този, който помним

Повечето хора с неговите заболявания умират, заяви д-р Ачари
36
Шумахер няма да бъде този, който помним
Снимка: Reuters

В края на миналата година се се навършиха шест години от инцидента, който изпрати Михаел Шумахер в кома. На 29 декември 2013 г. той падна на главата си по време на ски ваканция, а оттогава семейството му го крие от фенове и журналисти, за да може германският пилот да се възстановява в пълен покой.

Известният неврохирург д-р Никола Ачари предупреди всички фенове на Шуми, че днес легендата на Формула 1 ще изглежда много по-различно от това, което си спомняме.

Още по темата
Ачари разкрива, че мозъчната травма на Шумахер носи със себе си много съпътстващи проблеми, които най-вероятно напълно са преобразили седемкратния световен шампион.

"Шест години след инцидента ние трябва да си представим един много различен човек от онзи, който си спомняме от пистата. Въпреки интензивните грижи, които се полагат за него, при него ще има големи промени заради излинялата мускулна и скелетна система, както и отслабването на органите. Всичко това е резултат от мозъчната травма", коментира Ачари пред специализирания сайт Motorsport.com.

"Състоянието на Михаел изисква внимание, което не се концентрира единствено върху мозъчното увреждане. Той има екип от добри физиотерапевти, които помагат да се намалят ефектите от дългосрочното му състояние. Има усложнения, като мускулна атрофия, остеопороза, дори увреждания на органите. При някои хора с по-малки финансови възможности, тези неща обикновено водят до ранна смърт, защото на тялото се нанасят непоправими щети", допълни италианският специалист от болница Белария в Болоня.

Само преди няколко дни съпругата на Шумахер – Корина, даде надежди на неговите привърженици, след като публикува съобщение, посветено на  възстановяването на пилота - "Големите неща започват с малки стъпки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде стига ни занимавахте с тоя тираджия. И ние си ги имаме, ама за тях и дума няма. Като акъла му е като на пиле, дотам ще докара. Местя!
23
3
 
7
 
! Отговори
ке се оправи преди 4 години
ходжата
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 94 г. Галистеу след смъртта на Айртон участва и в бразилска тв новела като основно е трябнала да симулира как прави секс и е чисто гола. Родителите на Айртон са живи като баща му Милтън е в инвалидна количка, майка му Нейде е сравнително добре. Но Галистеу не се спира да ги провокира и обижда по всякакъв начин. На погребението тя получава от семейството на ревера стикер с буква F което, че е част от семейството, но Галистеу знае, че има камери и стой на страна като дори се вижда как се смее
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен може да успеят да го излекуват, но за да стане това медицината се нуждае от нови открития. Малко е вероятно да се промени медицината за толкова кратко време.
20
3
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
"...който си спомняме от пистата""...който помним"Защо тези две фрази са написани неграмотно?
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само един факт- при скорост 370 км/ч на всички пилоти чрез тестове е установено че им се вдига пулса от 90 на 130- 140 удара в минута. При Михаел Шумахер пулса при такава скорост се вдига от 90 на 110 удара в минута.Толкова хладнокръвен- сякаш отива до денонощния за бира.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
* инженерите...сори
17
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шумахер даже съветваше инжинерите какво да направят по двигателя на болида, по аеродинамиката, а сегашните пикльовциии като Хамилтън даже не знаят къде се намира двигателя, а само настъпват педа..ла.
16
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Монако 1984 квалификация 13 място на решетката за Сена с Толеман достигна до 2-ро място в състезанието на дъжд като дори му откраднаха победата защото *** го хвана страх да не би Сена да го изпревари. А както е известно *** не може да кара на дъжд.
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най- добре се познава колко гениален е един пилот на дъжд. Михаел Шумахер нямаше конкуренция на дъжд- отвяваше даже и Хакинен все едно е аматьор пред него.Единствено Сена се доближаваше до Шумахер като качества при дъжд.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 18 Исус Христос също го има на икона. Или викаш той не е също Господ?
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt 17Не винаги е съдбата в някой случай е от екипа.
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Пияницо, аз даже се чудя как Шумахер печели с тези кочини бенетон 2 титли. Е, не се чудя де...защото беше Гений. А *** застигаше младия Шумахер който едвам прохождаше във Формула 1 когато бе само на 22 години без никакъв опит.Той и Серафим Тодоров е побеждавал Майуедър навремето, ама знаем къде е единия сега и къде е другия по успехи, нали?
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12 Нещо не вдяваш. Ако беше ти на мястото на Шумахер щеше още на първата седмица да си умрял след инцидента, защото нямаш пари за да те поддържат. Шумахер се поддържа с 100 000 евро на седмица! Какви системи тук забърка не мога те разбера...или имаш пари и вегетираш или нямаш и "вегетираш" в гроба. Кое не разбра?
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 11Система е съществуването на живот.Има хора които парадират,че имат пари,коли,имоти и т.н.(не казвам,че Шумахер е такъв)но и 800 милиарда да имаш,няма да те оправят ако системата каже НЕ!Умираш и толкова!Всички сме смъртни и ковчег джобове няма!
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 8 Каква система знае, бе? Даже и доктора ти го каза- ако нямаше толкова пари Шумахер, отдавна да е умрял. За сведение 1 година лечение на Шумахер струва 5 милиона евро! Човека има 800 милиона и може да изкара и 100 години така образно казано, но това не е живот.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Живот като зеленчук... Тъжно, не е ясно дали изобщо ако можеше да избира щеше да иска да живее в това състояние
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук влизат такива екземпляри, които даже не знаят от какво Шумахер е в такова състояние и викат.."Ами рано или късно се очакваше при такова пилотиране от 370км/ч да се забучи някъде".А идиооотите даже не знаят че е бил в планината и вече отказал се от Формула 1... си удря главата в камък, като се подхлъзва със ските си, при 20км/ч.
6
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 7Битките между Михаел и Хакинен бяха зловещи! Да се гонят на 10- 20 метра един зад друг половин час при скорост 370км/ч на правите...ненормална история!Ирония на съдбата нали?Да не се пребиеш с 300км в болида а на ски.Но го остави жив онази с косата,а защо само системата знае.На нас много неща ни се струват несправедливи като рак на деца и т.н.но има явно защо и решението идва от началника горе.
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Битките между Михаел и Хакинен бяха зловещи! Да се гонят на 10- 20 метра един зад друг половин час при скорост 370км/ч на правите...ненормална история!