Европейският съюз не е помогнал за убийството на Солеймани

По думите му Америка е спасила живота на хората в Европа
Обновена: 4 яну 2020 15:08 | 4 яну 2020 15:02, Нели Христова
41
Европейският съюз не е помогнал за убийството на Солеймани
Снимка: Reuters

Американският държавен секретар Майк Помпейо заяви, че в случая с операцията срещу иранския генерал Касем Солеймани в Ирак европейските държави не са помогнали толкова, колкото според него би трябвало, предаде Франс прес.

Във вчерашно интервю за телевизия "Фокс нюз" Помпейо заяви, че е разговарял с лидери от цял свят във връзка с атаката срещу Солеймани.

"Разговарях с нашите партньори в региона, за да им обясня какво сме предприели, защо го правим и за да ги помоля за помощта им. Всичките бяха фантастични. Разговорите ми с партньорите ни на други места не бяха толкова хубави". Честно казано, европейците не помогнаха толкова, колкото бих очаквал, изтъкна американският държавен секретар.

Според него "британците, французите, германците трябва да разберат, че това, което ние направихме, спаси живота на хора в Европа. Това беше нещо хубаво за целия свят" и призоваваме всички страни по света да подкрепят действията на САЩ по отношение на Иран, заяви Помпейо.

Помпейо преувеличи с публикацията си в Туитър, че иракчани се радват за смъртта на Касем Солеймани, написа в материал от вчера американският вестник "Ню Йорк таймс".

Вестникът е проверил автентичността на видеоклип, публикуван от държавния секретар в Туитър. "Иракчаните танцуват по улиците в подкрепа на свободата, благодарни за това, че Солеймани вече не е сред живите", написа Помпейо в публикацията си.

"Ню Йорк таймс" разговаря с очевидци и стигна до извода, че видеоклипът, дълъг само 22 секунди, е автентичен, но твърденията на Помпейо са преувеличени. Всъщност никой от заснетите хора не танцува, всички те тичат. Групата е малобройна. Само един човек се радва за убийството на Солеймани, а останалите скандират, че гибелта му е отмъщение за смъртта на иракчаните, протестиращи срещу присъствието на Иран на иракска територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон Трън разсъждава като малко дете.То и мозъкът му е толкова, като на малко дете, как иначе да разсъждава.
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казвам само: убийци, пък вие си правете изводите.
29
2
 
11
 
! Отговори
Неразбрал преди 4 години
А всъщност защо и в какво Европа трябва да помага на краварите?Хайде някой по-умен от мен да ми обЯсни!?
28
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпейчо е ясен. Това са му написали -това казва. А Грета, Мосад, бай асан, МИ-2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и другите цифри до края, какво казаха по въпроса?
27
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те американските гьозбайджилъци и кьорфишеци край нямат...Разръчкаха пак огнището с ръжена, а сега помпеецът излиза да лъже и маже.Ще им ядат гащите бой, че пушек ще се вдига. Ще ги гази мечката и то много скоро.
26
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дон Тръмпоне се огради с още държави, които още повече ще го мразят и ще го сварят жив, като жаба.С един ход, успя да си спечели омразата на цял свят.Перфектно.
25
1
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
До zeusКакво ти е чудно!? Че ЕС не помогна ли в ликвидирането на Кадафи и чудесно уредената му държава? Не помогна ли в разрушаването на Ирак и убийството на Садам? Явно по това време си ходел прав под масата.
24
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е притеснителна тази история. Реално всичките терористични нападения в Европа са дело на ИДИЛ, така че убиването на ръководещия битката срещу тях дава много обезпокоителен знак на всички. В САЩ терористични актове няма, ако не броим периодичните масови стрелби. Само че тук положението е съвсем различно. Радвам се, че ЕС не са подкрепили акт на война, но стои въпросът какво ще спре САЩ да утрепят някой друг висш военен или държавник на официално посещение в друга държава.Много много плашещо
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се , те джендърите само дупе дават.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошо е да ръчкаш кулата от пясък в основата й, защото всички знаят, че може да те затрупа, но явно рижавият още е на 5 години и не го е разбрал.Има време, и той ще го разбере.По трудния начин.
21
2
 
4
 
! Отговори
Разделяй и владей! преди 4 години
От римско време и до ден днешен политиката винаги е била Divide et impera!Каквото е било, такова е и сега, нищо не се е променило в отношението на омпериите към конкурентите.
20
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Европейският съюз не е помогнал за убийството на Солеймани"Съучастието в престъпление не би могло да се нарече "помощ", така че е нормално да получите отказ.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ответният моменте дамоклевият меч над Рижия.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При аналогични обстоятелства ако иранците бяха очистили американски генерал, този плондер и бандата му щяха да *** на умряло как това било атака срещу САЩ и "целия свят".
17
7
 
25
 
! Отговори
американците преди 4 години
Да кажат и как разбутаха Балканския кошер, как разпиляха Югославия и я бомбардираха мирно с демократични ракети.Да кажат и как насадиха под носа на сърбите косово за държава и си натикаха военната база там.Като са казали А, да кажат и Я.Само с приказки за лека нощ и демокрация тези работи не стават.
16
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според него "британците, французите, германците трябва да разберат, че това, което ние направихме, спаси живота на хора в Европа."Убихте човека, който ръководеше битката срещу ИД. И между другото ЕС не е само Великобритания, Германия и Франция, дебело американско прасе.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перуката мещо да каже за геноцида от 200+ години над местното население?
14
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, *** ка бе, те американците са едни мирни хора, които си стоят там на материка, а едни лоши руснаци, китайци, европейци, иракчани, иранци и всички от останалия свят идват в америка, убиват им генералите, палят им колите, точат им петрола, развалят им демокрацията, намесват се в изборите им за президент с пари и още куп злини вършат.Как да не повярваш на едни такива мили хора, като американците.Просто бели ангели.
13
9
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
*** трябва да ги ръчкаш нон-стоп за да знаят къде им е мястото..... в противен случай плъзват насам ...... имаме горчив опит от 500 години ..... не ми се иска пак да плъзват насам ... така ,че тръмпе ръчкай ги там нон-стоп да си воюват помежду си докато най-сетне разберат,че няма алах и господ......
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с колегите сме на мнение ,че трябва да премахнем директора да се обърнем за помощ към Тръмп или да си го гръмнем поне децата ни няма да израснат в нищета ако някой болест не ги застигне