Арестуваха петима за наркотици при акция в Сливен и Нова Загора

Иззет е близо килограм канабис
3
Арестуваха петима за наркотици при акция в Сливен и Нова Загора
Снимка: БГНЕС

Петима души са задържани за притежание на наркотици при операция на полицията в Сливен и Нова Загора, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

При акцията са иззети метамфетамин и над един килограм канабис. Операцията е проведена в края на миналата седмица на територията на районите управления в Сливен и Нова Загора.

Извършени са проверки от екипи на "Криминална полиция" и "Охранителна полиция" за установяване на лица, занимаващи се с разпространение и употреба на наркотични вещества.

В хода на процесуално-следствени действия, извършени от служители на РУ - Нова Загора, в частен имот в село Асеновец са намерени и иззети 18 пакета, съдържащи суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Общото тегло на иззетото наркотично вещество е около 1 килограм. Собственикът на имота – мъж на 31 години, е отведен в РУ - Нова Загора и задържан за 24 часа. Работата по случая продължава.

На 5 януари е извършена проверка на 28-годишен мъж от Сливен. Той е установен от полицейски екип на улица "Тодор Каблешков", като в него и в дома му е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа.

Около 22.00 часа на 4 януари на ул. "Г. С. Раковски" е извършена полицейска проверка на 22-годишен мъж от град Сливен. Той доброволно е предал две пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Той е отведен в РУ - Сливен и задържан за 24 часа.

На 5 януари при проверка на ул."Орешак", е установен 17-годишен младеж също от областния град. У него е намерено и иззето топче от станиол, съдържащо суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. И той е задържан за 24 часа.

При последният случай на 6 януари в квартал "Дружба" е извършена полицейска проверка на 25-годишен от Сливен. Той доброволно е предал пликче, съдържащо метамфетамин. Отведен е в РУ - Сливен и задържан за 24 часа.

Операциите по линия „Наркотици“ на територията на ОДМВР - Сливен продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами хероина,Ами кокаина, кога ще хванат истински наркотици? Канабис ха ха ха. Добре че нашите ченгета не ходят в Холандия, ще напълнят затворите с пушещи.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия па чак ги съжалявам да бяха били един SMS на колегите си от Ндрагетата щяха да им пратят един трен със "суровини" и те доволни, и агнето цяло.