Украински Boeing 737 се разби в Техеран малко след излитане

На борда е имало 180 души пътници и екипаж
8 яну 2020 07:00,
50
Украински Boeing 737 се разби в Техеран малко след излитане
Снимка: БГНЕС

Самолет "Боинг 737" със 180 пътници на борда се разби малкко след излитане от летище "Имам Хомейни" в Техеран, съобщи иранската агенция ISNA.

Повечето пътнии на борда на полета на украинската авиолиния са загинали, заяви ръководителят на иранските спешни служби Пирхосеин Куливанд.

Спешните екипи са се отзовали, но не са можели да помогнат, тъй като край мястото на инцидента е имало пожар.

От FlightRadar съобщиха, че самолетът е бил в експлоатация от 3 години и половина.

Иранската информационна агенция съобщава, че аварията е следствие на техническа неизправност.

Самолетът е изпълнявал полет от Техеран към Киев.

Засега няма информация инцидентът да е свързан по някакъв начин с напрежението между САЩ и Иран в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
0
 
! Отговори
четох други неща преди 4 години
Утрепаните Укри и Канадци били правачи на атомни бомби нещо?!Интернационални ***-терористи!
41
1
 
2
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
Черните кутии отдавна са открити, но иранците не искат да споделят информацията в тях за случилото се с Боинг, каквито са условията при такива случаи, или пък америкаци или който и да е друг. "We will not give the black box to the manufacturer or America," Пилотите са били високо квалифицирани а самолета е бил сравнително нов и модел без никакви регистрирани проблеми. Не е модел МАХ.Които тук не са руски рубашки и камилари, знаят какво става дума. Всичко което лети са сваляли тогава от шубе
40
3
 
0
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Мир на праха на загиналите. Дано близките им намерят сили да се оправят. Нещо много странно става в последните 24 часа. От една страна Иран открито бомбардират американски бази, и всичките им 80 ракети попадат извън целта, Тръмп определя иранския народ като приятели и е готов за мир с всеки, който поиска, а пътнически самолет пада миг след като излита от Техеран. Отделно няма нападки от страна на САЩ, което не е в техен стил, ако смятат да наклепат някого.Много нелогично изглежда.На пръв поглед.
39
0
 
3
 
! Отговори
захариев преди 4 години
Днес сутринта, в 07:00 когато е писана статията имаше подробна информация за броя и националността на пътниците - не са 180, а са 176. Боряна Павлова, която работи в компания от групата на България Ер, би следвало или да е по-компетентна, или да се допитва до многобройните източници около себе си, ако не е и да не излага медията.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ахахахха. Тези тъпкачи на камили сами си свали пасажерския самолет :))Иран Номер 1 !!!!С техника от Втората Световна Войка :)))))))))))Сега ще викат случайна повреда било.Не стига, че нито един американец на убиха, ами затриха 150+ от своите.Пародията е пълна.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 35Да не бъде! Да не бъде! Да не бъде!
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже ....
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борянке ***, всички са и не са "пътнии". Поне като преписвате го правете съвестно.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фактически внезапно в и около Иран започнаха земетресения, катастрофи и други. Очаквайте до края на седмицата самовзривяващи се ядрени електроцентрали, центрофуги и прочие. САЩ отвръщат на удара.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вижте сега, това е ТРЕТАТА КАТАСТРОФА с Боинг 737 за последните 12 месеца. Затова десетки самолети стоят пред заводите на Боинг за техническа проверка, а продажба на нови временно е спряна.
32
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иран ЩЕ БЪДЕ УДАРЕН ПЪРВИЧНО С EMP ОТ МАЛЪК ПО МАЩАБ ЯДРЕН ЗАРЯД ДЕТОНИРАН НАД 34 КМ В СТРАТОСФЕРАТА , КОЙТО ЩЕ ИЗКАРА ОТ СТРОЯ ВСЕКИ ТЕЛЕФОН КОМУНИКАЦИОННО УСТРОЙСТВО ДРОН САМОЛЕТ ИЛИ ЕЛЕКТРОНИКА БАЗИРАНА НА ТРАНЗИСТОРИ .ОТТАМ НАТАТЪК СТАВА НЕРАВНОСТОЙНА БИТКАТА ЗАЩОТО ИДВАТ СТЕЛТОВЕТЕ ПРЕЦИЗНИТЕ БОМБИ И ЧАСТНИТЕ АРМИИ.ВСЕ ЕДНО ИЗВЪНЗЕМНИ С/У ПАТКАНИ.НЕЧЕ ПЪРВОТО Е ЛЪЖА.САЩ СЕ КОНТРОЛИРАТ ОТДАВНА ОТ СИВИТЕ ЗЛОНАМЕРЕНИ КЪМ ПЛАНЕТАТА НИ ИЗВЪНЗЕМНИ.
31
2
 
0
 
! Отговори
аз преди 4 години
Толкова сериозна техн неизправност , че да не могат да се катапултират за 1 мин ?Както летеже, ненапуснал даже Багдат, се възпламени.
30
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иранците са гръмнали самолета защото е бил пълен с хора напускащи Иран. Те са искали да ги задържат в Иран и да ги използват като щит срещу евентуално американско нападение.
29
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Зщитавайте ги още тези нещастници с ***. Докато погребваха терориста изрепаха 80 души от своите. Докато стреляха по американците гръмнаха украински самоли, а щети и жертви от американците още няма въпреки истеричните заплахи. Наистина са 10 века назад след нормалното човечество.
28
1
 
12
 
! Отговори
цанко преди 4 години
Пижо, доста си прст - проблмен и съответно приземен е 737-MAX а не 737-NG, който е в експлоатация от началото на 2000-те, целия Ryanair оперира с такива, а конкретно този е бил и доста нов, на по малко от 5 години. Свалили са го, няма как да е съвпадение, точно сега и в Иран, прекалено малко вероятно да не е свързано със събитията ..
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПижоИ как по-точно Раян еър оперира 90 % с такива самолети (Боинг 737-800) над цяла Европа, ако ЕС ги е забранил? Явно не си летял скоро...
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като напишете Боинг 737, това не е изчерпателна информация. Напишете, че е бил Боинг 737-800, т.е. доста нов модел и самолет, за да стане ясно, че нещо наистина не е наред с тези Боинги, което е доста обезпокоително...
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руските терористи свалиха още едни украински самолет.
24
12
 
12
 
! Отговори
нарочно е преди 4 години
Напротив! Иранците избиват мирни пътници-християни. Иранската злоба се стовари върху обикновени пасажери! Как пък така самолетната катастрофа съвпадна с иранското отмъщение за ци ганския им генерал Сюлеймани? Иран е черна държава. Държава на злото и мрака!
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Дано не съм прав, но първата мисъл, че пътува от Иран до бандеровския куев и гражданите са били от "коалицията" на краварите ме навежда на мисълта че тези "граждани" е много възможно да са от ония, с черните знамена!!! Краварите до неотдавна поголовно спасяваха тия бан-дит-чета, но сега явно ще им се стъжни ситуацията! А пък не е невъзможно и да е ПАК ПРОВОКАЦИЯ, КАТО ОНАЗИ В ДОНБАС!!!! Тия укропски неофашистчета са способни на това, вече го изпробваха!