Задържаха крадци на кабели, оставили 7 села без ток

Те го правили няколко пъти около община Лесичово
11 яну 2020 20:15, Петя Славова
33
Задържаха крадци на кабели, оставили 7 села без ток
Снимка: архив, Булфото

Задържаха двама крадци на кабели, които през ноември и декември са оставили на няколко пъти 7 села в община Лесичово, Пазарджишко на тъмно. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР. От края на ноември до втората половина на декември от територията на селата Лесичово, Калугерово и Памидово били извършени няколко кражби на проводници от електропреносната мрежа, съобщава "Монитор".

В резултат на това се наложило аварийното възстановяване на електроподаването в тези населени места, а общата дължина на откраднатите кабели е била над 2400 метра. За разследване на тези случаи бил сформиран екип от криминалисти, полицейски и младши-полицейски инспектори от участъка в Лесичово, на чиято територия са извършени посегателствата.

В резултат на усърдната работа на служителите и извършените оперативни и процесуални действия било установено, че кражбите са извършени от С.Д.- 39 г. и К.Ц- 32 г. , и двамата от котелското село Градец.

Мъжете са стари познайници на органите на реда, с множество криминални прояви, в това число и ефективни присъди за кражби на проводници. „Дуото“ е задържано първоначално за срок от 24 часа, като срокът на арест е удължен със 72 часа от прокурор при Районната прокуратура в Пазарджик.

Работата по документиране на престъпната им дейност продължава, води се полицейско производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Такъв род кражба да се третира от закона и като терористичен акт! Едно домакинство разчитащо и ползващо ток за всичките си нужди е обречено за дълго време на мъка заради наглеците!
14
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Нинджи-*** - от специалните части за бързо реагиране...
13
0
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 4 години
50лв глоба и мъмрене ще е поучително за тия хорица.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи и двамата имат множество кражби, присъда за предишни кражби, пребили са някой с камъни преди и сега отмъкват 2,6км кабел ...Какво под дяволите още трябва за да ги вкарат в затвора? Скапана държава
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги съдят за тероризъм.
10
18
 
2
 
! Отговори
Джамал преди 4 години
Хоръта нема кво да иадат затуй тъй прават.То не е баш кражба де заштото за децата.
9
1
 
10
 
! Отговори
179 преди 4 години
Хахa знам го село Градец област Сливен. Това е най-многолюдното село във България. Има много хубави възрожденски къщи. Ама нещо живущите там са много палави и буйни. Демографската картина е досущ като на арабска държава. Как се вика село със светло бъдеще.
8
0
 
10
 
! Отговори
179 преди 4 години
Чакайте малко това не е възможно. Кражбите стават само във северозпаднала България. Другата част на България е развита и няма такива работи. Ако не вярвате свържете се със БНТ, БТВ ,НОВА те ще ви информират добре.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
краде се това, което се търси, куките отиват в складовете за изкупуване на шарени метали и ги намират, законодателят да помисли за камери, регулация или закриване на пунктовете и шарените хора ще се ориентират към работа, поне на полето има или язовир Студена да измият пак е нещо.
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяха в друга държава тези щяха да ги осъдят като терористи.Обаче тука в боколандия след 24 часа са на свобода и да продължават в същият дух!
5
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак електорат на ГЕРБ.
4
1
 
13
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Тъй беше, електрифицирахме се. Сега и тръби ще ни трябват. И ще си вземем.Аз казах. Хау!
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
набрали са си кабели
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Индианци били, от племето на Апачите. Лично Винету е рязал кабел, за да прокара ток до вигвамите и да спаси народа си! Слава!
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Котленското село Градец били. Там е нещо страшно. Официално са шест хиляди, реално никой не знае. Но до един берат и са хасматици на соцял.