Проучване в Бавария: Местните не искат мюсюлманин за кмет

За всеки втори избирането на такъв би било проблем
14 яну 2020 13:00, Красимир Ангелов
29
Проучване в Бавария: Местните не искат мюсюлманин за кмет
Снимка: БГНЕС

По-голямата част от баварците не искат мюсюлманин начело на местната власт във федералната германска провинция, сочи проучване, цитирано от вестник "Die Welt".

В Бавария предстоят местни избори и по този повод бе направено проучване на общественото мнение. Половината от гражданите на провинцията обаче (49 процента) биха имали проблем с кмет-мюсюлманин и отговарят с "не" или "по-скоро няма" на въпрос дали биха подкрепили кандидат за поста, изповядващ ислям.

В същото време почти 44% отговарят с "по-скоро да" или "определено" на въпроса. Останалите участници в анкетата не дават конкретен отговор, съобщава "Фокус".

От редакцията припомнят за случая на Сенер Сахин, който издига кандидатурата си за кмет на Валерщайн, но членовете на местния клон на Християнсоциалния съюз (ХСС) очевидно не приеха мюсюлмански кандидат. В резултат 44-годишният Сахин се отказа от надпреварата за кметския пост.

И все пак – в изборите в Бавария на 15 март може да има кандидат, изповядващ исляма. В град Нойфахрн (област Фрайзинг) 37-годишният Озан Иъйбаш се счита за възможен претендент за кметския пост от редиците на християсоциалистите. Номинациите ще бъдат направени в края на текущата седмица.

Според анкетата на института "Civey", привържениците на "Алтернатива за Германия" най-ясно отхвърлят кмет от мюсюлманската общност. Почти девет от десет респонденти казват, че считат за проблем, ако в провинцията има кмет-мюсюлманин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безполезна нация! Крайно време е Бавария да се обедини с Австрия.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как няма да се противят, турците наводниха Германия и подмолно работят срещу самите германци и против интересите на Германия.Германците от поствоенни комплекси ги напускаха да покажат на света колко са скроени широко и приемат различните, а турците това и чакат, лъжат и мажат колко са благи. Но след милион бежанци мюсли, палачинката започна леко да се обръща.Време беше.
24
0
 
8
 
! Отговори
Munchen_DE преди 4 години
Прозорецът на Овертон се премества с още една стъпка. Първо беше падането на границите, после дойде крайният либерализъм, поканиха бежанците и ни накараха да свикваме с и това, че нашествието им е неизменна част от настоящето. Следващата крачка е да приемем да ни бъдат кметове. Остава да приемем факта, че в даден момент ще сме малцинство в Европа и че те ще бъдат и в правителствата ни. Важи и за България, и за Германия!Бавно и сигурно ни променят мисленето и ни промиват мозъците.
23
0
 
6
 
! Отговори
добре преди 4 години
Нойфаарн се казва, а Фрайзинг не е никаква област, а малко градче в периферията на Мюнхен.
22
1
 
9
 
! Отговори
от Ст. Загора преди 4 години
До ЩерюЕвреите са причинили големи зверства над българското население в град Ески Заара в Руско-Турскатга Освободителна война, като са пледирали турците да изколят цялото мъжко население на града - за да може евреите да оберат бэлгарите! След тези ke'fletur зверства град Старпа Загора е бил напълно, до основи, опожарен от евреи и турци, за да се заличат грозните им деяния! За тези долни дела на евреите се мълчи! 50 000 жени и деца от града са продадени и отведени като роби! Защо се мълчи???
21
2
 
10
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
В България дали някога ще попитат българите: - Искате ли навсякъде евреи за началници? - щото Нас евреи ни управляват (обират) още от турско робство. Няма някъде културна или финансова институция в БГ, където евреи да не са на ръководните постове и на големите пари. Що журналистите не ни питат - Това нормално ли е?
20
2
 
9
 
! Отговори
И кой ви пита преди 4 години
Като напълнихте държавата си с мюсюлмани, сега ще си траете. Мнозинството печели.
19
2
 
4
 
! Отговори
хохо преди 4 години
До човекмога да се съглася само с едно, че комунистите ни направиха безверници...но мога да кажа само едно, че църквите в Германия било то протестантски или католически са обезлюдени. Германците вече не ходят на църква ...
18
2
 
11
 
! Отговори
хохо преди 4 години
И според мен е проблем ... Да изберат християнин за кмет на Истамбул и тогава да видим ...
17
5
 
26
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Аз бих задал въороса на обратно, кмет християнин на Истанбул, Анкара и др халифали! Как ще се почувстват мюсюлманите
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде всички към мюмюнхен!!
15
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че то в Германия останаха ли други религии? Превзеха държавата строят се яко джамии ограничава се свинското сега и власта ще им превземат и до там
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Меркел какво мисли по въпроса?
13
3
 
3
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 2За едни неща си прав, за други не, така че бих ти сложил плюс и минус едновременно.Затова реших нищо да не слагам, защото се неутрализират.Германия още има партии на религиозна основа. Така е. В Германия обаче преобладава протестантството. Католици има повече в Италия.Ние българите близо половин век сме живяли в атеистична среда, така че много малко знаем за религиите, нека не се лъжем!
12
22
 
3
 
! Отговори
Мальчик-гей преди 4 години
Искрено се надявам, следващия кмет на София да е гей - не за друго, а понеже те са много по-умни и свестни от streight хората!
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те мюслите къде ли ги искат.Поганско племе с баща дявола.Дано всички горят с него в пъкъла.
10
9
 
0
 
! Отговори
ЮнкерИшиаса преди 4 години
а дойчовци не така бе. ми вий утре че ги карате да работят и ше турите над входа на общежитията "работата те прави свободен".... знаем как свършва това. айде малко чурчето между краката, епилирайте вежди, ококорете се, обърнете се на 180 градуса и го поемете големия ресаничък.
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко от гостите искат христианин за кмет?
8
3
 
24
 
! Отговори
... преди 4 години
Лоши баварци, Меркел дава те не !
7
0
 
35
 
! Отговори
Ceci_ преди 4 години
Християнсоциалисти предлагат мюсулманин... колко може да вярваш на хора които лъжат още с името си