В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?

В селото искат справедливи присъди
14 яну 2020 09:14, Александър Попов
109
 В Галиче недоумяват - за тежко убийство само 12 г. затвор?
Снимка: Булфото, архив
И днес продължава напрежението в Галиче след убийството на 18-годишната Андреа, а в селото е засилено полицейското присъствие.
 
Жители на селото се събират в центъра на спонтанен протест, организиран в социалните мрежи. Те искат изселване на фамилията на младежа, задържан за убийството, съобщи bTV.
Още по темата
Те недоумяват как за такова убийство присъдата може да е от 5 до 12 г. затвор. Жителите на Галиче заявиха, че в момента в селото няма напрежение, но такова ще се създаде, когато след 5 г. убиецът излезе от затвора.
 
Бащата на 18-годишната Андреа заяви, че закон, който защитава убийците, не е закон.
 
"Ние държава нямаме. Законът трябва да се промени", настоя той.
 
След жестокото убийство на 18-годишната Андреа, в Галиче започна спецакция срещу битовата престъпност, съобщава Bulgaria ON AIR
 
Проверяват се всички криминално проявени с т.нар. "висящи дела". Задържаният за убийството на 18-годишното момиче може да получи до 12 години затвор. 
 
Младежът, който направи пълни самопризнания, е завършил само първи клас и има криминално досие. Разследването е установило, че 17-годишният обвиняем е проявил изключителна жестокост.
 
Днес в Галиче е погребението на Андреа.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
4
 
! Отговори
САМО ЗА СВЕДЕНИЕ преди 4 години
В "прогнилия запад" (за САЩ говоря) децата извършили пресъпления от особено жесток характер се съдят като възрастни. Чакат ги да навършат пълнолетие и ги екзекутират! Може да видите справка в wikipedia. А тук, в развита България доказани рецидивистиги ги пускат, защото са само "деца" и то видите ли, със "специфичен културен бекграунд" към който обществото ни е трябва да "подхожда с толерантност"...
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колят изнасилват по селата е ужас !Една къща няма необрана !
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Америка за убийство трепят на електрическият стол.
77
1
 
4
 
! Отговори
Ром Уййски преди 4 години
Искам да съм ром да мога да изнасилвам бабички ,деца,кози,кравии да ги коля кат прасета .В затвора ще ям по три пъти на ден безплатно ,интернет,кабелна,паноДа му мислат като излеза сто кила !Тогаваще изнасилвам кметове и полицайки да им е густо .
76
2
 
14
 
! Отговори
Триете истината,а преди 4 години
До момента-104 коментара, от които останали 79-останалите изтрити, в това число и моя! Тоест трябва да се коментира според правилната линия на Априлския пленум, който явно още е в сила! Всеки, който се осмели да каже истината и да даде решение-е с цензура. Та аз написах- преди интеграцията на тия нямаше телефонни измами, нямаше убийства за 200 лв.,нямаше ромеиски царе. Милионите, хвърлени за интеграция не дадоха резултат- няма ли по ефективен резултат-трудно ли е да се сетим какъв? Ще триете ли?
75
1
 
12
 
! Отговори
Когато се случи преди 4 години
на хора от правовата система, пищят до небето, тогава виждат, че в България няма правосъдие. Сутринта слушах как адвокатка се оплаква точно от това, че някой е запалил къщата й, а прокуратурата не обърнала внимание. Ако не бяха й запалили къщата, тази същата с готовност е защитава престъпници, като оня дебелият Марковски. Знае ли тази адвокатка, че почти няма семейство в България което да не е пострадало от тяхното правосъдие? Когато бедата се стовари върху главите им, тогава друга песен запяват
74
1
 
6
 
! Отговори
Антиджендар преди 4 години
До 81 ЕдинСкачаха платениЛибералоГендари от София със любезната помощ на герб и бсп
73
4
 
8
 
! Отговори
Един преди 4 години
Скачахте срещу Ценко Чоков, ревахте да се смени, ама докато той беше кмет шамареше лошите и нямаше такива изпълнения. Кое не е така?
72
1
 
14
 
! Отговори
Ромовладелци преди 4 години
Осъдена е България да отглежда роми !
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо не е осъден и съучастника му?А за тоя минимум 20 години затвор трябва,без право на замяна,той е вреден за обществото!
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За престъпник рецидивист,малко са 12 години,този е обществено опасен тип,трябва да е и задължително без право на замяна!Иначе след 5 години,ще цъфне отново да тероризира хората или убива.
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера журналистите ?На лице са три престъпления кражба влизане със взлом и оръжие и убийствоКакто не е доказано че е бил сам ако са били 2-3
68
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кмета на Галиче ги е възпитавал така !Те са неговите хора обичат да изнасилват и грабят .Кмета на Галиче ги е направил такива маймуни .
67
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малолетен и сто човека да убие нарочно няма да лежи 12 години .В Италия мафията използва само непълнолетни за убийствата си.Това е нова мода там минава някъв с автомата пуска ррфин рейд .Ако го хванат карибинерите се оказва моторист дете убиец .Ще го пуснат след 5 години пак да трепе .
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсурдно асиметрично наказание за престъплението, което е извършил!
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жалост 90% от ромите убиват и за 5 лева .Дрогираните изобщо не знаят кво правят и няма институциякоято да ги спре да убиват !Наркотиците са огромен проблем и наркоманите ще си трепятщото не става само със закони а с превантивни мерки.
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не умувайте а сезирайте Мешерето. Моля ромите по затворите да си свършат работата.
63
1
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
До Реалист Демокрация и демократични закони ,приемани от демократични избранници в демократично Събрание . . . Още малко и съдиите измислят законите?
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това вече е ново - негодувание между ромове.
61
5
 
3
 
! Отговори
???? преди 4 години
все пак е потъчково убийство, някой отмъщава на бащата?, на други близки, нещо остава скрито нали?