Нова схема за имотна измама: Фиктивен брак с богата баба

Акцията срещу бандата от измамници все още продължава
Обновена: 15 яну 2020 17:33 | 15 яну 2020 16:35, Нели Христова
24
Нова схема за имотна измама: Фиктивен брак с богата баба
Снимка: Pixabay

Имотните измамници измислили нова схема за придобиване на имоти - фиктивен брак с възрастни, богати жени, това съобщиха от разследващите от МВР и прокуратурата на брифинг. Срещу въпросната банда и в момента се води акция.

Схемата била следната - имотните измамници са сключвали фиктивни бракове с богати, самотни столичанки и така са ставали наследници на имотите им в София.

Служители на МВР търсят в базата данни информация за такива жени, с които член на бандата сключвал брак в Русия. Той и мнимата булка са задържани при опит да прехвърлят 4 имота в столицата.

Арестувани са частен съдебен изпълнител, служители на МВР и адвокат.

"В дългата си кариера не съм срещат толкова арогантна и добре подготвяна банда", каза шефът на Вътрешна сигурност Стефан Банков, цитиран от "24 часа".

Разследването продължава и за други служители на МВР,  участвали в схемата.

Към настоящия момент са задържани 8 лица за срок от 24 часа Предстои повдигане на обвинение и преценка за кои от тях ще бъде внесена мярка за неотклонение за задържане до 72 ч. и искане за постоянна мярка от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
8
 
! Отговори
Изясниха в друг сайт преди 4 години
На бандитите е сътрудничило лице, работещо в ЕСГРАОН.Когато почине богата баба, проучвало дали има наследници. Ако няма такива, данните били подправяни, уж бабата е жива. Някой от мошениците представял фалшив документ, че се е оженил за възрастната жена и че се явява неин наследник.
23
2
 
4
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
Което съм разбрал и казали по новините до момента е, че са се сключвали бракове с починали хора, които са били без наследници. Те са били временно "съживени", за да се сключи брак, а след това се изготвяли и други фалшиви документи за прехвърляне на имущество. И честно, ако наистина всичко е така, бих казал, че е малка и безвредна измама, защото иначе какво ще стане с тези имоти? Държавата няма да ги поддържа и ще си изгният. Нито би имало държавен търг за тях. Дори биха попаднали в Свинеевски.
22
1
 
4
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
Втора статия отварям от туй *** и определено ще ми е последна от нея!! Така и не разбрах за какво го ползват ***-то в тоя сайт!!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имотно престъпления няма как да стане без съзнанието на корумпиран нотариус. Такива нотариуси са за публичен разстрел. Трябва да се публикува най-малко публичен списък с имена на нотариуси чиито имена се свързват с такива сделки. За да може най-малкото да се знае кои са.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И бабата е съгласна !?! И сключил брак в Русия?!?И цялата банда се жени?!? В цялата статия има нещо гнило и не се разбира.Ако е наследство то бабата трябва да умре! Ако е прехвърляне тя трябва да се подпише при нотариус.Каква е файдата на бабата???
19
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ полицай, както и *** на държавна хранилка.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наследствените имоти си остават лични и наследствени независимо колко пъти се жениш. Може би за банкови сметки става въпрос, не за имоти.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ има такива измамници,че и на Бойко къщата ще отнемат!Вълшебници!!!!
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Той и МНИМАТА булка са задържани при опит да прехвърлят 4 имота" - щом булката е мнима, значи е прав 3. Бракът е сключен с фалшиви документи, като някоя мошеничка се е представила, че уж тя е богатата дама.В такъв случай е правилно да се каже, че имотите са прехвърлени чрез фалшиви документи."Фиктивен брак" означава, че две лица доброволно сключват брак с ясното съзнание, че той няма да бъде консумиран. Допреди 30 г. това се е практикувало заради софийското жителство. Знаят се такива случаи
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 12 БанкерЕ ти чак сега ли загря?Та нали от там тръгва,че човек без наследници го наследява държавата.Държавата първо парите прибира и като не е могла-жокер!Нали се сещаш,че затова са ги хванали,защото влизат в ролята на държавата.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и Бойко и ГЕРБ не знат нищо ...така се прави другари и другарки,,тва е БГ ...НКОГА СЪДИИ И НОТАРИУСИ НЕ СА ВИНОВНИ
13
0
 
4
 
! Отговори
Val преди 4 години
Няма заловен нотариус. Минава през ЧСИ. Според мен залог от " съпруга " срещу заем , не плаща, конфискация на обезпечението от ЧСИ. Имота на далия парите, парите в бандата. Бандата гуляе в бара до РПУто. Очаквам още арестувани полицаи, интервюто е с Вътрешна сигурност. Адвоката, ако не се е подписвал, ще оцелее
12
0
 
2
 
! Отговори
Банкер преди 4 години
СИО са авоарите по банковите сметки, т.е. търсят се баби с пари в по сметки, т.е. има замесен човек и от БНБ.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В БГ всичко е възможно!Да ти откраднат фирмата,или имот е съвсем нормално въпреки възмущенията.Законите НАРОЧНО са направени така!Да не говорим как държавата отнема имоти.Ето в Бояна БФС си построи на земята на частници стадион и цял комплекс.Сега парк ще правят върху частни имоти на хората в Горубляне.Тук си е социализъм но ЧСТЕН вече!Частната собственост НЕ Е неприкосновена,КАПИТАЛИЗЪМ НЯМА-НЯ ***!!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Conservator преди 4 години
Тръгнали да крадат от богатите комунисти. Ааа Г3ш3в не го интересува че това нщ3о като фиктивен брак няма.
9
1
 
6
 
! Отговори
... преди 4 години
Не се вързва хич. в режим на семейна имуществена собственост са активите, придобити след сключване на брак. Нещо много постна статията
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Търся баба милионерка да ме осинови или да се оженя за нея,може и фиктивно,срещу унаследяване"!:)
7
0
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"В дългата си кариера не съм срещат толкова арогантна и добре подготвяна банда", каза шефът на Вътрешна сигурност Стефан Банков, цитиран от "24 часа".Ето срещнахте , г-н Банков.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само като прочетеш какви са арестуваните и всичко става ясно
5
0
 
12
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Не ти дават да откриеш сметка без него. За внасяне нямаш проблем. Ако не вярваш, да те придружа до някоя банка. Ще ти дам номера на сметката си, и ще те изчакам отвън докато ми внасяш пари.