Последното десетилетие - най-горещо в историята на Земята

2019-та е втората най-топла, измерена досега година
16 яну 2020 22:00, Петя Славова
30
Последното десетилетие - най-горещо в историята на Земята
Снимка: БГНЕС

Последното десетилетие е най-горещото в историята на Земята от историята на измерванията, които се правят от 140 години.

Още по темата
А само финалната 2019-та година е втората най-топла измерена досега, съобщават световните информационни агенции.

Тревожните данни бяха обявени от Световната метеорологична организация и две водещи агенции в САЩ - НАСА и Националното управление по изследване на океаните и атмосферата.

По последни проучвания, средната температура в света през десетилетието е била 14,7 градуса по Целзий. Това е с 0,8 градуса по Целзий повече от средната температура за 20-и век, когато средната измерена температура е с 0,2 градуса над средната температура от предходното десетилетие, което е най-горещото досега. Това обяви Националното управление по изследване на океаните и атмосферата.

В изминалото десетилетие са 8 от 10-те най-горещи години в историята, другите две са 2005 г. и 1998 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
анон преди 4 години
За HAARP-а в Аляска някой скоро да е чувал нещо? Особено след като военните го прилапаха? Нищо, нали?
23
0
 
2
 
! Отговори
Кокал преди 4 години
От 140 години насам има изследвания? Ноооо това е най топлия 10 години от историята на ЗЕМЯТА? КОЙ *** ГИ ПИШЕ ТЕЗИ СТАТИИ?
22
2
 
1
 
! Отговори
Жълтите павета преди 4 години
О, каква глупост е това глобално затопляне! През последното десетилетие три пъти ми замръзва водата, а дома ми е с изолация на стените , ПВЦ дограма и добро отопление. Стига с тези глупости. Не Русия, американците не вярват на тези лъжи.
21
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Въглеродните квоти буквално са данък оргнична материя. Затоплисите искат да намалят с 99% живите организми на земята и затова са против CO2.Въглерода е най-важния градивен елемент на живите организми и той идва почти изцяло от въглеродния двуокист в атмосферата който е прихващан от растенията и изпозлван в процеса на фотосинтеза за генериране на органични съединения. При този процес също се отделя и килород така че без CO2 няма д аима многоклетъчни организми и килород.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"анализ на праисторически лед от ледниците."Данните от ледовете отдавна опровергаха мита че въглеродния двуокис влипе на температурата но еко-талибаните са анти-научини фанатици и игнорита всички изследвания които не им утърват.Според тези излседвания връзката между климат е обратната на това което талибните казват. Като с увеличи температурата и 700 години по-късно се увеличава нивот на CO2. Като спадне температурата и 700 годнини по-късно пада нивото на CO2
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слупости. Все още сме в ледников период. Нормалната температура на земята когато няма ледников период е много по-висока.
18
1
 
1
 
! Отговори
86 год преди 4 години
До Анонимен 5За Струма и Тунджа не знам,но Марица в моето детство беше плавателна!Товареха салове със стока,и я караха надолу по реката!С очите съм го виждал!
17
0
 
5
 
! Отговори
Американ преди 4 години
Русия и Канада ще кярят
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 5Ти може да си чел всякакви фантазии.Аз съм чел, че по времето на Жул Верн са ходили на луната.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Е как аджеба го разбрахте, като климатологията съществува от 17-ти век, а климата се изменя през няколко десетки столетия???"Крайно объркани представи. Климатологията съществува от Древна Гърция и използва редица методи, за да събира данни за климата в миналото, включително и анализ на праисторически лед от ледниците. Има изобилие от данни и могат да се правят много изводи. И да, около градовете температурата е по-висока, човешката дейност значително влияе
14
2
 
1
 
! Отговори
А сега сериозно преди 4 години
"Последното десетилетие - най-горещо в историята на Земята"Ако това е истина, обяснението много близо до акъла: Китай просто усили на мах производството на батерии, солар панели, вятърни генератори, (за радост на затоплистите), *** които безплатно изпраща по цял Свят да пълнят хората мазетата си и природата, ел-уреди еднодневки които се изхвърлят дни след получаването- и за да произведе всичко това хич не им пука за това как и с какво са произведени. И не само Китай. И ходят с маски
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слънчевата активност се променя и с това се променя и климата. В историята на земята това се е случвало безброй пъти.
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори Европа да замръзне и през цялото лято температурите да са под нулата, пак ще е заради глобалното затопляне. Вервайте на затоплистите, те знаят.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Споко, динозаврите са живели на много по-горещ климат и не е имало човек, който да причинява глобално затопляне по тяхно време.
10
4
 
10
 
! Отговори
Евреи Гнусни преди 4 години
знаете ли че само копачите на БитКойн хабят повече електричество от всички електрически коли на земята взети заедно !!!!защо юдо-масони гнусни не спрете мошенническите си криптовалути кат толкова сте се загрижили за климата !?амат от евреиски лъжи за някакво си глобално затопляне !!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ха ха!!!Да добавя - "преди милион години"...
8
1
 
6
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
До Анонимен 6Ами тогава сигурно някой *** като теб е нарекъл леден остров "зелената земя"!
7
0
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Нема се пуашите - следващото ще е още по-горещо.
6
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Ха ха,Гренландия е била покрита с гори преди над милион години...може би. По времето на Римската империя е било както сега, може би малко по-заледено. Лелелелелелел...но комент!
5
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм чел че по времето на траките че и по късно Марица Тунджа и части от Струма са били плавателни и са плавали кораби от Пловдив до Одрин се е стигало по вода явно има период на суша или на много вода и се дължи на слънчевата активност не на хората