Последното десетилетие - най-горещо в историята на Земята

2019-та е втората най-топла, измерена досега година
16 яну 2020 22:00, Петя Славова
30
Последното десетилетие - най-горещо в историята на Земята
Снимка: БГНЕС

Последното десетилетие е най-горещото в историята на Земята от историята на измерванията, които се правят от 140 години.

Още по темата
А само финалната 2019-та година е втората най-топла измерена досега, съобщават световните информационни агенции.

Тревожните данни бяха обявени от Световната метеорологична организация и две водещи агенции в САЩ - НАСА и Националното управление по изследване на океаните и атмосферата.

По последни проучвания, средната температура в света през десетилетието е била 14,7 градуса по Целзий. Това е с 0,8 градуса по Целзий повече от средната температура за 20-и век, когато средната измерена температура е с 0,2 градуса над средната температура от предходното десетилетие, което е най-горещото досега. Това обяви Националното управление по изследване на океаните и атмосферата.

В изминалото десетилетие са 8 от 10-те най-горещи години в историята, другите две са 2005 г. и 1998 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
10
 
14
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Гренландия (означава - Зелена земя) въпреки че сега е покрита с лед - по времето на Римската империя е била покрита с гори и е имало селища и население. Въпреки че не е имало 'парников ефект' от 'безетговорните' действия на римляни, готи, келти, викинги и така нататък...Пък нека ни разправят че трябва да плащаме за 'въглеродни квоти' и какво ли не още зелено...
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин каза че глобалното затопляне е измислица, няма какво да спорим повече. Аз вярвам на Путин и на корана, на друго не вярвам.
2
5
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Izmervaneto na temeraturite от 140 години nasam sa tolkova netochni, 0,8 градуса sa v ramkite na greshkata na tezi izmervania.
1
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 2-3год замръзна Ниагарският водопад -тва са хиляди тонове бързо движеща се вода в секунда и бяха замръзнали не знам за какво затопляне приказват тия.Бг далавераджиите че източиха цял язовир е отделен въпрос те и язовир Искър бяха озточили помня и пак бяха лафовете че заради страшната суша.